Ancelotti: Cristiano nem szerzett gólt, de õ volt a kulcs a gyõzelemhez.

A Real Madrid Benzema és Bale góljainak, illetve Cristiano gólpasszainak köszönhetõen legyõzte a Málaga együttesét idegenben, ezzel pedig 16 mérkõzést nyert meg sorozatban, ami abszolút klubrekordot jelent. Lássuk, hogy látták a meccset az érintettek.

Ancelotti:
A rekordról: “Boldog vagyok miatta. Egy álomnak tûnik az egész. Nagyon boldogok vagyunk a gyõzelmi sorozat miatt. Remélem tudjuk még folytatni. Sokan az én érdememnek tekintik ezt a sorozatot, de igazából elég szerencsés vagyok, hogy egy ilyen fantasztikus csapatot edzek, ilyen fantasztikus játékosokkal egy fantasztikus klubnál. Csodálom a játékosaimat. De ez egyelõre csak egy része volt a nagyon hosszú idényünknek.”

Benzemáról: “Szenvedett egy kicsit mert fájt a lába, ezért cseréltem le.”

Isco második sárga lapjáról: “Ennek utána fogunk még menni, visszavonható az ítélet. A labdát találta el.”

Cristiano góltalansága: “Nagyon tetszett a mai produkciója. Fantasztikus munkát végzett és õ volt a kulcs a gyõzelemhez. Furcsának tûnhet, hogy nem szerzett gólt, viszont kiosztott két gólpasszt.”

A középpálya: “Meglep a védekezésben mutatott attitûd az olyan játékosoktól, mint Kroos, Isco, James vagy Bale. A csapat együtt dolgozik és áldozatokat hoznak a játékosok egymásért, a csapatért.”

A maximum: “Továbbra is a maximumon kell teljesítenünk, a múltat mindenki ismeri…”

Málaga: “A végsõkig harcoltak. Fõleg védekeztek a meccsen és hosszú indításokkal próbálták Santa Cruzt játékba hozni. Egy fiatal csapatról van szó, van jövõjük.”

Isco tapsvihar közepette hagyta el a pályát: “A szurkolók kifejezték a szeretetüket az irányába és ez normális. Õt mindenhol szeretik.”

A klub közleménye Platini nyilatkozatára: “Cristianónak nem kell, de a klubnak kötelessége tisztába tenni az UEFA elnökének hatáskörét.”

Casillas:
„Elégedettek vagyunk azzal, amit elértünk. Tudtuk, hogy egy ilyen rekordot nehéz felállítani, de megcsináltuk. Két hónapon át jól dolgoztunk. Boldoggá tettük a szurkolóinkat, és ez az, amit akartunk, amiért játszunk. A meccsek egyre nagyobb elvárásokat generálnak, a csapatok számára egyre nagyobb motivációt jelent a legyõzésed.”

„A Madrid mindig a legjobbját nyújtja, a teljes szezonban. Ha a végén nem érünk el jó eredményeket és nem abszolváljuk az utolsó kihívásokat, akkor az egész felesleges volt. Nagyszerû edzõnk van, erõsítések érkeztek a csapathoz, kellõ türelemmel és nyugodtsággal pedig learathatjuk a babérokat. Minden a terv szerint halad.”

„Keylor remek csapattárs, jó kapus. Az edzõ dönt, hogy ki játszik, én pedig elfogadom ezt. Jól dolgozik. Aztán ott van még Pacheco is, aki egy fiatal srác, mindannyian mögötte állunk.”

„Xabi szavai nem érdekelnek. Csak az érdekel, hogy egy nagyszerû játékos és egy igazi profi.”

Ramos:
„Ez egy igazán fontos nap, egy történelmi este. Ma gratulálni kell Ancelottinak és a keretnek. Továbbra is három pontot akarunk szerezni minden meccsen. Tudjuk, hogy mindig nehéz itt játszani. Az elsõ perctõl kezdve gyõzni akartunk. Igazságos eredmény született, boldogan mehetünk haza.”

„Isco számára ez egy különleges nap volt. Kedves gesztus volt a szurkolóktól az ováció, ami õt fogadta. Az ilyen elismerés mindig sokat jelent. Arra emlékeztet engem, amikor én is hazatérek.”

(Mourinho korábbi kijelentéseirõl is megkérdezték – A szerz. kieg.) “Nincs mit mondanom a Celta elnökérõl.” (A Celta elnöke Carlos Mouriño – A szerz. kieg.)

Marcelo:
„Olyan rekordot állítottunk fel, ami nagyon jól mutatja a kemény munkát, amit az elmúlt idõszakban végeztünk, illetve a csapat erejét és erõfeszítéseit. De a célunk az, hogy minden meccset alázatos játékkal, harcosan és elszántan nyerjünk meg.”

„Kemény mérkõzés volt, itt mindig nehéz nyerni. Vannak napok, amikor a labda nem megy be a kapuba, és minden sokkal nehezebbnek tûnik, de keményen harcoltunk és megszakadtunk a gyõzelemért. Egy mérkõzés három perccel a vége elõtt is nehézzé válhat, mivel az ellenfél betalálhat, úgyhogy az elsõ pillanattól az utolsóig komolyan koncentrálnunk kellett.”

„Nem vagyunk fáradtak. Jól érzem magam, úgy gondolom, hogy a csapat többi tagja is. Egyértelmû, hogy ha sok meccset játszol, akkor egyre fáradtabb leszel, de minden játékos elszántsága csodálatos.”

„Az Aranylabdáról nem beszélünk. Csak akkor, ha megkérdeznek róla. Cristianónak kell nyernie, néhány embernek pedig nem szabadna véleményt nyilvánítania.”

Forrás: realmadrid.com, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK