Egytõl egyig: Real Madrid – Atlético Madrid

Egy hibákkal tarkított mérkõzést követõen játszottunk döntetlent a városi rivális ellen, ezzel 4-2-es összesítéssel estünk ki a kupából. Mi ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét. Mérkõzés utáni rovatunk következik - az új évben megszokott olvasói osztályzatokkal együtt.

Csapatok

Real Madrid (6)

Érdekes dolog volt, hogy míg a csapat nem játszott rosszul, jól funkcionált, mint 11 játékos egésze, ha részekre bontjuk, mégsem az igazi. Rengeteg támadásunk volt, 31 lövéssel fejeztük be a találkozót, de számtalan helyzetben választottak rossz megoldást a fiúk. Ha a kapu elõtt még egy passz lett volna a tuti, akkor lövés lett a vége, ha pedig lövõhelyzet volt, vagy továbbadtuk, vagy elcseleztük. Egy Atlético ellen ezek meg nem férnek bele. A hátsó alakzatról majd egyenként… A szerkezet és a játékosok összetétele majdnem tökéletes volt, de személy szerint nagyon hiányoltam egy játékost középrõl, egy vízhordót, egy zongoracipelõt, akire maradt volna a piszkos munka, legyen az akár Khedira, vagy Illarra.

Az olvasók osztályzata: 4,92

Atlético Madrid (6)

Hé, gyertek srácok, itt a labda, éljetek a lehetõségekkel! Õk pedig azzal a kevéssel éltek is. Valaki fel tud idézni olyan tényleges kapura tartó lövést az Atléticótól, amelynek nem gól lett a vége? Nem látom a kezeket… Szóval remekül élt a matrac a csapat hibáiból, elöl a nagyszerû hazai kiszolgálásból éltek, hátul meg a töketlenkedés és a jószerencse fogta a kezüket. Mindenesetre az eredmény így is õket igazolja.

Az olvasók osztályzata: 6,14

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Isco (7)

Sokadszor a jobbak között az ifjú spanyol, ezúttal az õ muzsikájában volt a legkevesebb fals hang. Azon kevesek egyike volt, akin tisztán látszódott a mérkõzés bármilyen állásánál, hogy nem adja fel. Cseleivel ezúttal is õrületbe kergetett néhány Atléti játékost. A végén azonban feleslegesen durván szabálytalankodott Gabival szemben, az ilyesmire nincs szükség. Kihagyhatatlan a legjobb 11-bõl, nem meglepõ, hogy nálatok is õ volt a legjobb.

Az olvasók osztályzata: 7,24

Keylor Navas (4)

Ez nem igazán Keylor meccse volt… A második gólban egyértelmûen benne volt, mivel nem igazán pontos lövés érkezett mellé, amelyet nem sikerült hárítania. Az elsõ gól nem róható fel neki, ám talán jobban járt volna, ha Griezmann elé kifut, és megpróbálja ezzel megzavarni a franciát. Más dolga nem igazán volt, de ezért nem adható neki magas osztályzat.

Az olvasók osztályzata: 4,53

Dani Carvajal (4,5)

Sok labdát szerzett, igaz, sokat el is ajándékozott. Sajnos õ is hibázott veszélyes helyzetekben, a támadásokat pedig nem tudta kellõ hatékonysággal segíteni. Az elsõ gólnál nem hibáztatható, sõt, szimpatikus volt, ahogy hatalmas sprintet kivágva próbálta utolérni Griezmannt, a második gólnál pedig ugyanezt tudom elmondani. A végén õ is begyûjtött egy (narancs)sárgát, mostanában sajnos mindig benne van a lap a játékában.

Az olvasók osztályzata: 5

Sergio Ramos (2)

Hiba, hiba, hiba, hiba, gól, hiba, hiba, hiba, hiba, hiba. Ha rajta múlott volna, öt alatt nem állnak meg a vendégek. Borzalmasan pocsék teljesítményt nyújtott.

Az olvasók osztályzata: 4,57

Pepe (3,5)

Õ sem teheti ki az ablakba a tegnapiakat. Az elsõ gólnál érthetetlen módon oldalról közelített Griezmann felé, és nem szembõl próbálta meg fogadni õt. Gondolom nem kell bemutatni, hogy a támadó és Pepe között mekkora a sebességkülönbség… A második gólnál Torres egy laza lövõcsellel küldte el a boltba egy kiló kenyérért. Emellett volt még egy-két pontatlan megmozdulása. Sérülése miatt cserélni kellett, remélhetõelg semmi komoly.

Az olvasók osztályzata: 4,27

Marcelo (6)

A védelem legjobbja tudott lenni azzal, hogy magasan a legkevesebb hibával tudta le a meccset a hátsó négyesbõl, emellett még a támadásokat is kellõ hatékonysággal tudta segíteni, beadásokkal, fontos rövid passzokkal, sõt, lövéssel is próbálkozott. Rajta igazán nem múlt semmi.

Az olvasók osztályzata: 5,3

Toni Kroos (6,5)

Neki most sem akadt baja a szervezéssel, ráadásul nyolc szerzett labdája mellett csupán kettõt szórt el felelõtlenül. A kapott gólokban nem volt benne, az elsõ gólnál viszont elvártam volna, hogy visszafutással próbálja korlátozni a második vonalban érkezõ támadókat. Mindenesetre nem lettem volna a bõrében, szerintem egy Atlético ellen nem szabad õt igazi ütközõ nélkül felküldeni a pályára, mert egyedül kétséges, hogy sikerül e a védekezõ és a támadó feladatait ellátni kellõ hatékonysággal. Ki ne felejtsük pontos beadását, aminek gól lett a vége.

Az olvasók osztályzata: 6,08

James Rodríguez (4,5)

Sajnos ismét beleszürkült a mérkõzésbe. Nem volt komoly hibája, de emlékezetes megmozdulásokat sem véshetünk fel a neve mellé. Néha komolyan el kellett gondolkodnom rajta, hogy az emlékezetem viccelt meg, vagy tényleg a pályán van.

Az olvasók osztályzata: 4,98

Gareth Bale (6)

A BBC egyik tagja sem villogott tegnap, de hármuk közül Bale volt a legjobb. Két egymás utáni meccsén önzõséggel lehetett vádolni, nos ezúttal láthatóan törekedett arra, hogy kiszolgálja a társakat, aminek a legtöbb hazai kulcspassz, és egy szép gólpassz lett a vége. Többször harcolt ki emellett szabálytalanságot, igaz, néhány labdavesztés miatt beírhatunk neki pár strigulát is.

Az olvasók osztályzata: 5,19

Cristiano Ronaldo (5)

Látszott rajta, hogy nagyon szeretne nyerni, de sokszor ez a nagy akarás felesleges lövésekben végzõdött. Gólja kétségtelenül szép volt, ám a kapu elõtti összjátéka miatt nem fogjuk piedesztálra emelni.

Az olvasók osztályzata: 5,84

Karim Benzema (2,5)

Pff.

Az olvasók osztályzata: 3,9

Cserejátékosok

Raphael Varane (5)

Miután bejött nem kaptunk már gólt. Egy hibával indított, de utána nem lehetett rá panasz.

Az olvasók osztályzata: 5,26

Jesé Rodríguez (4,5)

Beállását követõen nem sok értékelhetõ momentuma volt.

Az olvasók osztályzata: 4,68

Játékvezetõ

Mateu Lahoz (8)

Végre láthattunk példát arra is a spanyol játékvezetõi kartól, hogy milyen, amikor egy játékvezetõ saját magának köszönheti a mérkõzés viszonylagosan békés lefolyását. Lahoz sporttárs érdekes taktikát választott egy ilyen – elõre megjósolhatóan – feszült mérkõzésre. A kezdõ sípszó elõtt is látszott, hogy próbálja a játékosokat barátságos hangnemben, pozitív gesztusokkal kommunikálva kezelni. Az ünnepély és a bemutatás alatt is errõl árulkodott testbeszéde. Ezt a meccsen is alkalmazta, és jó döntés volt tõle, sok futballistát sikerült így maga mellé állítani, és könnyebben kézben tudta tartani a találkozót, a kritikusabb periódusokban is. Ugyan azt már sosem tudjuk meg, hogy egy – a továbbjutás kérdését nézve – szorosabb meccsen mennyire lett volna sikeres taktika, de tegnap este jónak bizonyult. A kiosztott sárgák jogosak voltak, és néhány mezõnybeli szabálytalanságtól eltekintve jól ítélte meg a faultokat. Asszisztensei ugyan egy-két helyzetben megkérdõjelezhetõ döntést hoztak a les-nem les szituációknál, de döntõ helyzetben nem tévedtek. Összességében jó teljesítményt nyújtott a játékvezetõi csapat.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Aki láthatatlanul vált legendává…

Toni Kroos a mai napon bejelentette visszavonulását. Eme szubjektív szösszenet ennek margójára készült, pusztán érzelmi felindulásból. Szubjektivitását ajánlott…