Egytõl egyig: Córdoba – Real Madrid

A mérkõzés körülbelül annyira volt élvezhetõ, mint végignyalogatni egy fenyõerdõt, vagy gargalizálni egy korsó ecettel. Az igazi gyõztesek azok voltak, akik bármilyen kezükbe akadó eszközzel nem kaparták ki a tulajdon szemüket a mérkõzés közben. Jöjjön az értékelõ, az olvasók pontszámaival együtt.

Csapatok

Córdoba (5)
A hazai csapat kiváló célfutballt mutatott be, azaz szereztek egy gólt a találkozó elején, utána megszállott anyamadárként védték a kapujukat. Lõttek õk becsülettel kapura, csak a labdákat általában Balatonmáriafürdõrõl küldték Casillas iránya mellé. Andone, Ghilas és Bebé nem mozogtak rosszul viszont, és kombinatívabb játékkal nagyobb bajt okozhattak volna. Kiesési gondjaik nem lesznek, de nem miattuk fog a gyerek elkezdeni rugdosni egy gumilabdát a kert végében.

Az olvasók osztályzata: 6,97

Real Madrid (3)
Csapatszinten rég nem látott módon borzalmas játékkal ajándékoztak meg minket a fiúk. Én nem lõdözném büszkén a “három pont megvan, és ez a lényeg” nevû, Az Elcsépelt Futballközhelyek Könyvének kiemelt szekciójában található szösszenetet. Egy Real Madrid ne focizzon elképzelések nélkül, hibákat egymásra halmozva. Az igazi gyõztesek az alkoholos italokat kiszolgáló egységek voltak, a mérkõzés képe garantálta a magas fogyasztást.

Az olvasók osztályzata: 4,21

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Sör (10)
Tegnap is elképesztõen friss és üdítõ volt. A legszebb megmozdulásokat egyértelmûen õ produkálta, bár néhányszor látványosan “elfogyott”, utána újult erõvel folytatta áldásos munkáját. Különösen a találkozó elsõ részében volt kimagasló, de összességében is elmondható, hogy magasan a legjobb volt a tegnap délután résztvevõi közül.

Iker Casillas (6)
Nem volt sok dolga, ellenben nagyon kevés, mivel a hazaiak általában egy másik kontinensrõl próbálkoztak. Egy gólt kapott, azt is büntetõbõl. Mindenesetre a jobbak között tudott lenni azzal, hogy semmi olyat nem mûvelt a pályán, aminek hatására sajtreszelõvel akar törölközni az ember.

Az olvasók osztályzata: 6,48

Dani Carvajal (4,5)
Legemlékezetesebb megmozdulása a játékvezetõvel való üvöltözése volt. Több szerelése volt ugyan, de sokszor meggyûlt a baja Ghilassal, a támadásokat pedig nem tudta kellõ hatékonysággal segíteni. Az alap védelem legjobbja mégis õ volt talán.

Az olvasók osztályzata: 5,82

Raphael Varane (4)
Majdnem ajándékozott egy gólt a Córdobának, szerencsére felsõ kapufa lett belõle. Önmagához képest instabil volt, az a védelem sara, hogy így is õ volt ma a jobb középsõ védõnk.

Az olvasók osztályzata: 5,5

Sergio Ramos (3)
“Jó” szokásához híven gólt kaptunk róla, emelett úgy játszott, mint akit a serdülõbõl tolnak be felnõtt meccsre, mert a Józsit korán reggel szedték össze a kocsmából, és kell valaki különben nem vagyunk meg tizenegyen. Nagyon-nagyon messze van jelen pillanatban a “92:48-tól”.

Az olvasók osztályzata: 4,67

Marcelo (3)
Ilyen gyenge teljesítményt ebben a szezonban talán még nem rakott le az asztalra. Számtalanszor adta el ígéretes helyzetben a labdát, és a tõle megszokott kreatív megoldások is hiányoztak. Néha nem tudtam, hogy õt látom, vagy Drenthét.

Az olvasók osztályzata: 4,51

Sami Khedira (2,5)
Õ a csapat lelke. Én hiszek a lélekvándorlásban…

Az olvasók osztályzata: 3,76

Toni Kroos (6)
Õ próbált például focizni is tegnap, de sok mindent nem tudott tenni. Védelem nem nagyon volt mögötte, Isco és Modric hiányában nem volt stabil társa, plusz megkapta Khedirát ajándékba. Õ sem csodatévõ, de legalább igyekezett.

Az olvasók osztályzata: 5,89

James Rodríguez (3,5)
Nagyon egyben van a gyerek, jó a marketingje, nem is csúnya, szép családja van, és biztos jól fogy a nevével ellátott tízes mez. Osztályzatban is konvergálhatna efelé a szám felé. Mostanában képes hosszú percekre eltûnni, összjátékban keveset mutat.

Az olvasók osztályzata: 5,22

Gareth Bale (6,5)
Értékesített egy büntetõt, plusz az elsõ gólnál övé a gólpassz statisztikailag, ez bõven elég arra, hogy a Real Madrid  legjobbja legyen, valamint a mérkõzés harmadik legjobbja (a sör és Bebé után), mivel látványos összjátékaink száma a hazaiak bajnoki esélyeivel volt egyenlõ.

Az olvasók osztályzata: 6,51

Cristiano Ronaldo (2,5)
Mélypont letudva erre a szezonra, minden szempontból. Irány felfelé!

Az olvasók osztályzata: 2,93

Karim Benzema (6)
Egy gólt szerzett, emellett benne éreztem leginkább azt, hogy tudja merre van az ellenfél kapuja, és némi ambíciója is van az ellenfél tizenhatosán belülre történõ odajutásra, labdával.

Az olvasók osztályzata: 6,43

Cserejátékosok

Fábio Coentrao (5)
Védekezni érkezett, beállásával stabilabb lett a bal oldalunk.

Az olvasók osztályzata: 5,57

Asier Illarramendi (5)
Beállt, ezzel egyrészt megõrizte hibátlan mérlegét (22 meccs, 22 gyõzelem vele idén), másrészt Khediránál csak jobb lehetett.

Az olvasók osztályzata: 5,04

Jesé (-)
Nem kap pontot, mert késõn állt be, és nem is emlékszem vele kapcsolatban semmire.

Az olvasók osztályzata: 4,79

Játékvezetõ

Hernández Hernández (7,5)
Az alacsony színvonalú mérkõzésen jó teljesítményt nyújtott. Ugyan a találkozó nem volt különösebben nehéz játékvezetõi szempontból, de azzal, hogy több kétes, és a mérkõzés kimenetelét is befolyásoló szituációban kellett döntenie Hernándeznek, kiérdemelte a jó osztályzatot. A kiosztott lapok és a megítélt büntetõk is jogosak voltak. Már a mérkõzés elsõ perceiben fontos döntést kellett hoznia, mikor jogosan ítélt büntetõt Ramos kezezése nyomán a hazaiak javára, a spanyol válogatott védõ keze nem volt természetes testtartásban, így járt a tizenegyes, valamint a sárga is, hisz kapu felé tartó lövést akadályozott meg szabálytalanságával a hátvéd. A második félidõben is hasonló szituációban adott jogos büntetõt a Real Madridnak, mikor szabadrúgást követõen kezezett a hazai védõ egy szintén kapu felé tartó labda esetében, így itt is járt a sárga, ami a vétkesnek már a második volt, tehát a kiállítás is jogos. Cristiano Ronaldo pirosához sem fér kétség, hisz a labda megjátszásának lehetõsége nélkül, durván belerúgott ellenfelébe, egyértelmû szituáció, jó döntés volt a kiállítás. A sípmester tehát kényes szituációkban hozott jó döntéseivel kiérdemelte a jó osztályzatot, egy alapjában – játékvezetõi szempontból – nem túl nehéz találkozón.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK