Benzema: Tisztában vagyok azzal, hogy mennyit érek, nem kell, hogy mások mondják meg

Karim Benzema a Barcelona korábbi játékosának, Sonny Andersonnak adott interjút a minap. A francia tehetséget madridi életérõl, annak nehézségeirõl faggatta a kérdezõ, a válaszok pedig meglehetõsen õszinték voltak.

Mi lepett meg téged leginkább Madridban?
Nagyon boldog voltam, hogy a klubhoz igazoltam, de egy kicsit elveszettnek éreztem magam, amikor megérkeztem a városba. Nagyon közel állok a családomhoz, szeretem, ha emberek vannak körülöttem, mint például Lyonban. Aztán megérkeztem a világ legnagyobb klubjához, egyedül, elveszetten. Egy olyan csapathoz jöttem, ami tele volt sztárokkal, szóval még keményebben kellett dolgoznom.

Azt gondoltad, hogy te is sztár vagy?
Igazából nem. Nagyon fiatal voltam, még csak 21 éves, csak a foci járt az eszemben. Nagyon örültem, hogy a Real Madridba kerültem, de egyben kemény is volt.

Mi volt a legnehezebb?
Elõször is csapatot váltani. Aztán a fizikai munka az edzéseken és azok után. Nem igazán csináltunk ilyet a Lyonban. Ez egy teljesen más szint, nagyobb nyomással, amiatt, amit a klub képvisel. Ez nehéz volt számomra.

Hogy kezelted José Mourinho kritikáját?
Mourinhóval beszélgettem, tudtam, hogy mit vár tõlem, mit gondol rólam. A sajtóban is úgy beszélt, hogy motiváljon. Ezt sokszor csinálta, néhány játékosnál ez beválik, néhánynál nem. Teljesen megõrjített, amikor megtudtam, hogy a sajtóban beszélt rólam, és mindent beleadtam az edzéseken.

Az emberek azt gondolják, hogy nem dolgozol…
El kell töltened itt egy hetet, hogy lásd, mit csinálok. Én érkezem elsõként, én távozom utoljára. Edzések után is dolgozom, otthon is, egy speciális géppel, amitõl izmosabb és erõsebb lehetek. Ez nem segít a gólszerzésben, de fizikálisan fontos. Persze nehéz, hiszen amikor befejezem az edzést a csapattársaimmal, hazamegyek, hogy újabbat kezdjek. Ez segít, hogy jobbá váljak.

Számomra úgy tûnik, hogy az emberek kicsit igazságtalanok veled. Úgy érzed, hogy az emberek ítélkeznek feletted?
Amióta Madridba jöttem, igen. Egyetlen passzt sem ronthatok el. A kezdetekkor ez nehéz volt, de idõvel megváltozik a dolog, hozzászoksz. A családomat jobban zavarja, õk az elsõ számú szurkolóim. Õk mindent elolvasnak és megnéznek. Nekem nincs szükségem a sajtóra ahhoz, hogy tudjam, jó meccset játszottam-e vagy nem. Vannak emberek, akik szeretik hangoztatni a véleményüket, de nem tudnak sokat a futballról, mert sosem játszottak. De ez is a futballisták életének a része. A kritika normális. Franciaországban is kritizáltak és fütyültek, de ez nem okoz nekem álmatlan éjszakákat. Itt mindig a maximumot kell nyújtanod.

Komplett csatárnak tartod magad?
Próbálok az lenni. Ránézek a legnagyobb csatárokra, leginkább a korábbi idõkbõl, és dolgozom. Például háttal a kapunak egy bábuval, vagy az edzõ segítõivel, hogy próbáljak komplett csatárrá válni. Olyan csatárnak tartom magam, aki szeret „játszani”. Alkalmazkodom az ellenfélhez, ha pedig háttal a kapunak kell játszanom, akkor azt teszem. Ha üres területre vagy a tizenhatoson belülre kell játszanom, azt is megteszem.

Hogy jössz ki Ronaldóval?
Nagyon jól, a pályán és azon kívül is. Szerencsés vagyok, hogy minden nap vele edzhetek. Ha csak egy újabb játékos lennék, Cristiano nem mondaná a kamerák elõtt, hogy én vagyok az egyik legjobb csatár. Nem kell máshonnan hallanom, hogy jó játékos vagyok. Tudom, hogy mennyit érek, keményen dolgozom. Ez a hatodik évem a Madridnál, ha pedig csak egy újabb játékos lennék, Florentino nem szeretne úgy, mint a saját fiát. Keményen dolgozom, imádom a futballt és boldog vagyok.

A Clásico közeleg. Mit jelent számodra ez a meccs?
Ez a világ legnagyobb meccse, az pedig igaz, hogy elég gyakran gólt szerzek a Barcelona ellen. Ez egy Madrid-játékosnak, de lényegében másoknak is egy különleges találkozó. Technikailag hihetetlen magas szintû a játék, minden játékos 100%-os, alig van eladott labda, nagyon gyorsan jár körbe a játékszer.

Megnyerheted az Aranylabdát?
Ez is egy cél. Minden játékos errõl álmodik. Én is gondolok rá, mindig ott volt a fejemben. Korábban nem sokszor jutott eszembe, mivel nem voltam a legmagasabb szinten.

Mi kell ahhoz, hogy te nyerj?
Olyan címeket kell nyerned, mint a világbajnokság, vagy 80 gólt kell lõni egy szezonban. Ez könnyû. (nevet) Mindenek elõtt fontos gólokat kell szerezned.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK