Egytõl egyig: Real Madrid – Almería

Három gól, három pont, semmi más, tartalékolás és tapadás. Mi ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét. Mérkõzés utáni rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (6)

44 percnyi bosszankodás után jöhetett James hatalmas bombagólja, elõtte egyáltalán nem játszottak meggyõzõen a fiúk. A második félidõ nyugodtabban telt, de a középpálya és a támadósor egyes tagjai nem hozták az elvárható szintet – többek között azok, akiknek most kellett volna odatenniük magukat. Esetleges, és némileg pontatlan támadójáték mellett azért csak sikerült szereznünk három gólt, s így otthon tartottuk a három pontot, de a mutatott játék azért hagy némi kívánnivalót maga után.

Az olvasók osztályzata: 6,31

Almería (4)

Az elsõ félidõben James találatáig tudták magukat tartani elég szépen, de támadásban addig és azután is eléggé vacak teljesítmény nyújtottak, Navas kapuját egyszer sem sikerült eltalálniuk. Viszont jó néhány pofás labdakihozatalnál kínálták popcornnal a mieinket, akik nem egy egyérintõzést néztek végig páholyból, és ez a Bernabéu gyepén bármilyen összetételû Real ellen dicséretes. Kicsit bátrabb támadójátékkal ennél szebb eredménnyel is távozhattak volna.

Az olvasók osztályzata: 3,93

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Álvaro Arbeloa (8)

Nem vicc! 🙂 De tényleg õ, tegnap nagyon nagyot játszott az öreg Álvaro. Góljánál remekül elõzte meg Ronaldót, emellett a jobb oldalon a vártnál többször ment fel a támadásokkal is, két kulcspasszt is kiosztott. Továbbá védekezésben öt felszabadítást, két nyert fejpárbajt és három labdaszerzést tett a közösbe. A szakálla továbbra is csodaszép, de sajnos azért nem tudunk pluszpontot adni. Ez a nyolcas azért így is csinos.

Az olvasók osztályzata: 7,42

Keylor Navas (6,5)

Jól áll neki a zöld, meg a lehúzott roló is. Mondjuk védenivaló nélkül nem nehéz. Viszont passzmutatójában sem lehet hibát találni, akkora 100%, mint a ház. Egy különösen szép hosszú passza volt emlékezetes, abból támadást is tudtunk indítani.

Az olvasók osztályzata: 6,74

Pepe (6,5)

Alkalmi csapatkapitányunknak nem sok védekeznivalója volt az Almería szabadnapos támadósora ellen, ami mégis, azt hiba nélkül oldotta meg. Ramos hiányában és az ellenfél szintjének ismeretében többször lépett feljebb a labdával, igyekezett kicsit szervezni is, ezt néhány rontott passzt leszámítva szintén sikerrel tette.

Az olvasók osztályzata: 6,79

Raphael Varane (7)

Sikerrel pucolta ki a pálya védekezõ harmadát a francia, hat tisztázás, két szerelés, négy nyert fejpárbaj áll a statisztikai rovatban. Játékban fõleg sok oldalpasszal próbálkozott, és jól tette, mert elõrepasszoknál rendre rontott.

Az olvasók osztályzata: 7,4

Fábio Coentrao (6)

Érdekes meccset tudhat maga mögött. Én úgy éreztem, hogy védekezésben és támadásban is tud ennél jobbat, a középsõ harmadban viszont nagyon élt, mind a kiharcolt szabadrúgások, mind az összjátékok, mind a szerelések tekintetében. Nem volt rossz, de annyira kiemelkedõ sem.

Az olvasók osztályzata: 6,7

Asier Illarramendi (3)

Hasznos volt, mint strandidõben az anorák. Volt néhány jobb meccse a szezonban, de be kell látni, Illarra nincs a Real Madrid szintjén. Egy minõségben nem túl acélos, idegenben többnyire súlytalan Almería ellen néhány alibipasszra futotta az erejébõl, és így is néha megdöbbentõ rontásokat, illetve helyezkedési hibákat mutatott be. Bizonyítania kellett volna, és ez sikerült is – lehet hogy a keretbõl is kibizonyította magát.

Az olvasók osztályzata: 4,51

James Rodríguez (7,5)

Egy legszebb top tízes videó már lazán kifutna James madridi góljaiból, de a kolumbiai tegnap is hozzárakott egy mesteri bombát. Ha az unokáitok a “régi” Real Madrid nagy góljairól érdeklõdnek majd, akkor tessék (elõször Zizou kapásgólját megmutatni, majd) a James-videókat leporolni, mert lesz mit lejátszani a fiataloknak.

Az olvasók osztályzata: 8,45

Toni Kroos (7)

Bár komfortosabban érzi magát a pályán, ha egy hajzuhatagos horvát szaladgál mellette, aki nem Rakitic, de ezt a meccset is szépen lehozta a német. A pálya számos pontján bukkant fel, hol az egyszerût, hol a némileg rizikósabb megoldást bevállalva. Szögletei ezúttal is veszélyesek voltak, rendre megtalálta a tizenegyespont környékét, de a társak a magyar vonatok pontosságával érkeztek ezekre.

Az olvasók osztályzata: 7,27

Jesé Rodríguez (3)

Illarra mellett a másik hatalmas csalódás. Továbbra is nagyon gyors, ha kengyelfutó gyalogkakukk lenne, akkor ezzel ki is lenne segítve. Egy Almería ellen kezdõként, bizonyítási vágytól fûtve is lehet gól nélkül lehozni egy meccset, de nem így. Kiszámíthatóan játszott, cseleket rontott, alig több mint 70%-kal passzolt, beadásaiban nem sok veszély volt. Ha így folytatja akkor vagy fellendíti zenei karrierjét, vagy megy a Getaféba.

Az olvasók osztályzata: 4,63

Cristiano Ronaldo (4,5)

Úgy lõdözött, mint nagyanyám a búcsúban a hárompálcás vattamacira. Kétszer is közel járt a gólhoz, elõször egy védõ fosztotta meg õt tõle, utána Arbeloa koronázta meg a teljesítményét. Nagy akarása helyenként görcsösségbe ment át, a spártai góljánál pedig finoman szólva sem volt elégedett a végkifejlettel. Zseniális játékos, de ez a saját maga szintjén egy rossz este volt.

Az olvasók osztályzata: 5,77

Chicharito (6)

A támadósor legjobbja volt a mexikói, bár õ is kihagyott két helyzetet, végig rengeteget változtatta a helyét, hol a széleken, hol középen bukkant fel, s aktív játékát gólpasszal koronázta meg. Meglepõ módon három felszabadítás is bekerült a neve mellé, bár leginkább a kivásárlási díját kéne felszabadítani Dagobertino urunk érmés medencéjében.

Az olvasók osztályzata: 6,48

 

Cserejátékosok

Isco (6)

Jó cserének bizonyult, sok mozgással, jó passzokkal segítette a csapatot, egy-két szép egyéni megmozdulás mellett.

Az olvasók osztályzata: 6,43

Lucas Silva (6)

Szintén jól szállt be, négy szerelést is véghezvitt, s bár ugyan voltak rontott passzai, de õ legalább nem szabadulós labdákat osztogatott.

Az olvasók osztályzata: 5,69

Nacho (-)

Nem kapott pontot, mert otthonhagyta a pontgyûjtõs kártyát.

Edzõi értékelés

Carlo Ancelotti (7)

A kezdõnél nem igazán örültem Illarra szerepeltetésének, Lucas Silvával talán jobban jártunk volna. A brazil és Isco becserélése jó döntés volt, bár James helyett a súlytalan Jesét hoztam volna le a mester helyett. Sokan várták a norvég tinisztár, vagy Mayoral becserélését, azonban Nacho érkezése számomra (igaz kicsit kései, de) jó döntés volt, mivel mostanában kevés lehetõséget kapott a csapatban, megérdemelte a játékot.

Az olvasók osztályzata: 6,3

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK