Egytõl egyig: Sevilla – Real Madrid

A két nehéz bajnokink közül a nehezebbet sikerrel teljesítettük, és elhoztuk a három pontot Sevillából. Mi ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét. Mérkõzés utáni rovatunk következik.

Csapatok

Sevilla (7)

Dicséret illeti a hazaiakat, hiszen annak ellenére, hogy elvesztették a találkozót végig bátrak és rámenõsek voltak. Egy jogos büntetõt váltottak gólra, majd lõttek egy szép akciógólt és közel volt a harmadik. De ez a csapat, nem az a csapat, akik ellen ennyi elég lehet az üdvösséghez. Egyszer minden sorozat megszakad, szerencsére a Sevilla hazai veretlensége éppen most.

Az olvasók pontszáma: 7,22

Real Madrid (7,5)

A célunkat elértük a tegnapi találkozón, hiszen a bevehetetlen várként tornyosuló Sevillából távoztunk három ponttal. Valamivel többet birtokoltuk a labdát a mérkõzésen, azonban a támadó harmadban sokszor látványosan elfogyott a tudomány, kevés volt a labda nélküli mozgás, és esetlegesek voltak az akciók. A széleken hátul sokszor ezúttal is nehéz feladat elé állították védõinket. Nagyon benne volt a játékban a döntetlen, de az eredmény végül minket igazolt, ami egy ilyen nehéz párosítás esetében felértékelõdik.

Az olvasók pontszáma: 7,92

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Iker Casillas (8,5)

Hiába Cristiano triplája, a meccs legjobbja az az ember volt, aki nélkül ötig legalább kipörgött volna a hazai számláló. A kapott gólokról nem tehetett, viszont néhány beadást hibátlan ütemérzékkel kaparintott meg, és két-három esetben jó helyen, olykor bravúrt bemutatva hárított. A csapat szerzi ugyan a gyõzelmeket, vagy gyûjti be a vereségeket, de Casillas nagyban hozzájárult ezúttal a bajnoki esélyek életben tartásához. Szép volt, kapitány!

Az olvasók osztályzata: 8,21

Dani Carvajal (6)

Szó-szó. Néha nyomozta az eseményeket, mint egy Diogóba oltott Miguel Torres, olykor azonban remekül szerelt, vagy hozta ki a labdát. Mindenesetre azért hozzá kell tenni, hogy õ ennél jobb meccseket szokott hozni, és mostanában némileg gyengébb formája, és a tény, hogy Arbeloa idén jóval többet játszott a BL-ben akár még el is gondolkodtathatja Ancelottit a Juventus elleni összeállításról.

Az olvasók osztályzata: 7,3

Raphael Varane (8)

Sokadszor már a védelem legjobbja, most csupán 10(!) felszabadítást, és három szerelést mutatott be, emellett négyszer(!!) blokkolt lövést és a játék szervezésébõl is kivette a részét. A középpályán kialakult szituációnak egyértelmûen õ a legnagyobb gyõztese, megbízható játékával kezdi bebetonozni magát a kezdõbe véglegesen.

Az olvasók osztályzata: 8,21

Pepe (7)

Valamivel kevesebbet tett bele a közösbe, mint ifjú kollégája, azonban nem voltak nagyobb hibái, sem szabálytalansága, õt viszont kétszer faultolták. Hosszabb indításaiba azért csúszott némi hiba, a rövid passzokat sikerrel abszolválta.

Az olvasók osztályzata: 7,69

Marcelo (5)

Nagyon sokat támadott a Sevilla az õ oldalán, védekezésben sajnos gyengén teljesített ezúttal, a hazaiak gólja és a büntetõ is a bal oldalunkon alakult ki. Támadásban sem volt túlzottan veszélyes, egy kiváló beadásán kívül nem sok érdemlegesre emlékszem vele kapcsolatban.

Az olvasók osztályzata: 6,11

Sergio Ramos (6,5)

Nem játszott rosszul, ám ezúttal nem tudott olyan meghatározó figura lenni a középpályánkon, mint az elõzõekben. Sokat mozgott, és egész sok hasznos labdát osztott ki, ám a tizenhatos elõterénél tovább nem jutott, és védekezésben is lehetett volna valamivel határozottabb.

Az olvasók osztályzata: 6,98

Toni Kroos (7)

A régóta hiányolt vállalkozókedve ezúttal megjött, persze a védekezõbb felfogású Ramos mellett gyakrabban került a kapu közelébe, mint mondjuk Modric mellett. Négy kapuralövésébõl ugyan csak egy találta el a kaput, de sok elmozgással és szép passzokkal segítette a csapatot.

Az olvasók osztályzata: 7,33

Isco (7)

Zseniális mozdulatsor után szolgálta ki Ronaldót, és további két kulcspasszt is feljegyezhettünk a neve mellé. Fõleg kis játékokban jeleskedett a bal szélen, de ezúttal nem pörgött túl, és kevésszer ment bele bonyolult helyzetekbe.

Az olvasók osztályzata: 7,28

James Rodríguez (6,5)

Csendesebb estéje volt, kevesebb labdaérintéssel, passzal és veszélyes megmozdulással, mint az várható volt. Kicsit bátortalanabb volt, mint az elõzõ meccseken, de az áprilisi forma és a tegnapi gyõzelem mellett a mai teljesítmény bocsánatos.

Az olvasók osztályzata: 7,56

Cristiano Ronaldo (8,5)

Háromszor is jókor volt és két pontos fejes mellett egy remek helyzetfelismeréssel bepöckölt labda sorolható az érdemei közé. Ha egy kicsit jobban koncentrál, és kicsit önzetlenebb egy-két akciónál, akkor a Granada elleni tízesét elérhette volna, de persze így sem volt ez gyenge, sõt. A Sevilla otthonában egy triplát nem kell megmagyarázni…

Az olvasók osztályzata: 9,2

Chicharito (6)

A mexikói egy csúsztatott gólpasszon kívül nem tett hozzá a játékhoz, kapuralövés nélkül játszotta le a találkozót, és nagyon keveset láthattuk õt akcióban. Ez most ennyire futotta.

Az olvasók osztályzata: 7,16

Cserejátékosok

Gareth Bale (6)

Beszállt, majd két perc múlva meg is találta Ronaldo buksiját egy mintaszerû gólpasszal. Még kétszer szabálytalankodott, de visszatérésnek egy gyõztes assziszt is megteszi, nem?

Az olvasók osztályzata: 7,58

Asier Illarramendi és Álvaro Arbeloa a találkozó végén érkeztek, ezért nem értékelhetõek.

Edzõi értékelés

Carlo Ancelotti (8)

A feltett kezdõben nem lehet semmi hibát találni, azokat és ott játszatta, akiket és ahol várható volt. Bale-t is kiváló érzékkel dobta be, két perc múlva a walesi meg is hálálta egy gólpasszal. Illarramendi behozatala az elõzõ meccsen mutatott poroszkálása alapján kissé indokolatlan volt, Arbeloa érkezése viszont már valamivel hamarabb indokolt lett volna.

Az olvasók osztályzata: 7,9

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Aki láthatatlanul vált legendává…

Toni Kroos a mai napon bejelentette visszavonulását. Eme szubjektív szösszenet ennek margójára készült, pusztán érzelmi felindulásból. Szubjektivitását ajánlott…