Egytõl egyig: Real Madrid – Juventus

Sajnos ennek a szezonnak annyi, a BL elment, a bajnokságra pedig körülbelül 2% esély maradt, így komolyabb trófea nélkül maradtunk ebben a naptári évben. Mi ismét megpróbáljuk értékelni egy tízes skálán a tegnap látottakat. Mérkõzés utáni rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (6)
Egyáltalán nem volt olyan borús az összkép, mint ahogy sokan látják. A kiesés okozta harag persze ott dúl még sokakban, de kicsit lecsillapodva mindenki másképp látja majd az eseményeket. Rengeteget próbálkoztak tegnap a srácok, azonban támadásban nem volt igazán egy nyerõember, aki vitte volna a prímet. Ha 3-4 nagy próbálkozás 10 centivel arrébb esik, és gól lesz belõle, minden játékos és Ancelotti is a mennybe megy és kiváló minden, hepinessz, rózsaszín napszemcsi. Így viszont sokan a fél keretet már eladták Carlóstul, mindenestül. Az igazságot valahol a kettõ között kell keresni.
Az olvasók osztályzata: 4,86

 

Juventus (6)
Játékban gyengébbek voltak a vendégek a mieinknél, de a döntõbe jutásért megalkotott taktika hatásosnak bizonyult. A szerencsével sem álltak hadilábon a zebrák, viszont nekik is voltak nagy lehetõségeik. A döntõben nagyon nehéz dolguk lesz, a Barcelona támadótriója bombaformában futballozik.
Az olvasók osztályzata: 6,21

Játékosok

A Real Madrid legjobbja – Iker Casillas (7)
Tehetett volna bármivel többet? A gólnál lényegében egy egész hadsereg volt elõtte, az sem az õ hibája, hogy Morata senkitõl sem zavartatva lõhetett. Emellett két esetben is bravúros hárítással tartotta életben a végéig a reményeket. Hogy volt a végén egy rossz bedobása? Aki szerint ezen ment el a meccs, az vizsgáltassa ki magát.
Az olvasók osztályzata: 7,04

 

Dani Carvajal (6,5)
Oldalpárjához hasonlóan küzdött, csúszott, mászott, adott három kulcspasszt, voltak szerelései, felszabadításai. Remekül ért vissza védekezni labdavesztések után.
Az olvasók osztályzata: 5,77

Raphael Varane (6)
Keveset volt játékban, ám annál hasznosabb volt a védekezõ harmadban. Megszámlálhatatlan esetben szabadított fel, vagy vette el a labdát az ellenféltõl. Kicsit bátrabban léphetett volna fel, amikkor támadtunk, valamint a szögleteknél is veszélyesebben helyezkedhetett volna.
Az olvasók osztályzata: 5,5

Sergio Ramos (5)
Tudásához képest nem játszott jól, a kapott gólban sajnos megvan a felelõssége. Szögleteknél kétszer fejelhetett, egyik sem volt pontos.
Az olvasók osztályzata: 5,06

 

Marcelo (6,5)
Nagyon meggyõzõen futballozott a kis brazil, aki az elmúlt néhány meccsen gyengébben teljesített, de tegnap kiemelkedõ volt. Számtalan helyzetet alakított ki, különösen az elsõ félidõben, megindulásai mindig veszélyesek voltak. Emellett védekezéséért sem érheti most kritika, ötször szerelt, kétszer csípett el rossz passzt, kétszer pedig csak szabálytalanság árán állították meg.
Az olvasók osztályzata: 6,22

Toni Kroos (5)
Érdekes meccsen van túl, tulajdonképpen mozgatta a csapatot, de valahogy erõtlen volt. Védekezésben viszont sokkal többet tehetett volna a közösbe, sokszor lemaradt az emberérõl, vagy elvétette a szerelést. Ettõl függetlenül fontos tagja a csapatnak, de Modric mellett jobban kiteljesedik a játéka.
Az olvasók osztályzata: 5,75

Isco (5,5)
Furcsa mérkõzése volt neki is, kicsit az volt az ember érzése, hogy nem középpályást játszik, hanem szárnyvédõt. Rengeteg szerelése volt a jobb oldalon, meg három szabálytalansága, de valahogy beragadt erre az oldalra. A támadásokat nem tudta kellõképpen segíteni, ellenben védekezésben erõn felül teljesített.
Az olvasók osztályzata: 5,54

 

James (5,5)
Pozitívumként a büntetõ kiharcolása írható fel a neve mellé, egy veszélyes lövés, meg két kecsegtetõ szöglet mellett. A tizenhatos elõterében õ is kevés volt, hiányoltam tõle a fineszes passzokat, a gyors cselekkel megnyert párharcokat, összességében a kombinatív játékot.
Az olvasók osztályzata: 5,46

Gareth Bale (5)
Az este legmegosztóbb személye. Az egyik oldal szerint alulmúlta a legrosszabb formáját, a sok kihagyott helyzettel nem maradhat a keretben. Mások viszont kiemelték õt, mivel a támadósorban õ volt a legaktívabb, ezért kimaradt lehetõségei ellenére is dicsérhetõ. Én egy harmadik állásponton vagyok. Szerintem dicséretes az, hogy próbálkozott, hajtott, és ha három lehetõségébõl kettõ bemegy, akkor õ lenne most a császár. Ugyanakkor a legnagyobb játékosok pont attól világklasszisok, hogy kiélezett szituációkban képesek higgadtak és pontosak maradni, és ennyi helyzetbõl legalább egyet értékesítenek.
Az olvasók osztályzata: 4,75

Karim Benzema (5)
Nem tért vissza olyan rosszul, amíg a pályán volt sokat mozgott, próbálta a társakat megjátszani és veszélyes próbálkozásai voltak. Õ is mennybe mehetett volna, de nem talált be.
Az olvasók osztályzata: 5,31

 

Cristiano Ronaldo (5)
Számára különösen nehéz feladat lehetett jelen helyzetben a büntetõ értékesítése, de megoldotta. Ezen kívül nem igazán volt helyzete, a Juventus emberei hatalmasat melóztak, hogy kivegyék õt a játékból.
Az olvasók osztályzata: 5,04

Cserejátékosok

Chicharito (5)
Beállásával némileg frissült a csapat, de meghatározó cselekedete nem volt a mérkõzésen.
Az olvasók osztályzata: 5,14

Edzõi értékelés

Carlo Ancelotti (4,5)
A kezdõ felállításánál nem sok variációs lehetõsége volt, csupán a Pepe/Varane, és a Chicharito/Benzema kettõsnél kellett döntenie, igazából egyikõjük beállítása sem volt rossz döntés. Az viszont probléma, hogy Lucas Silvát nem nevezte, érthetetlen, hogy minek három védõ a kispadra egy olyan meccsen, ahol támadni akarunk. Mást így Chicharitón kívül nem tudott becserélni, egy hónapok óta formán kívüli Jesé, meg egy védekezõ típusú Illarra nem elég. Ha marad a csapatnál, a padra mindenképpen kell hozni 1-2 támadásban is használható játékost. Hiányoltam továbbá a váratlan húzásokat, oldalcseréket, gyors támadásokat, hiába a folyamatos nyomás, ha a befejezés minden esetben kósza ívelés, vagy kapu mellé/kapusba püfölés.
Az olvasók osztályzata: 3,87

 

Kiegészítés
Természetesen a szerzõ nem látta a mérkõzést, nevetségesen alul és/vagy felülpontoz mindenkit akit csak lehet, túl elfogult, túl objektív, meg nem ért hozzá. Tudjátok, csak a szokásos. Ennek fényében továbbra is várjuk az ilyenkor megszokott úriemberekhez és úrihölgyekhez illõ finom megnyilvánulásokat, melyekben átfogó, kulturált, és elgondolkodtató érvekkel alátámasztott vélemények fogalmazódnak meg tiszteletben tartva ám vitatva a szerzõ egyéni látásmódját.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK