Egytõl egyig: Real Madrid – Betis

Fordulat a játékban, fordulat a habfehér lelkekben, gyõzött a csapat! Méghozzá nem is akárhogy. Nem egy tökilöki megpattanó labdával, vagy egy szerencsés fejessel, hanem szemre is elég tetszetõs játékkal. Mi ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét. Mérkõzés utáni szubjektív rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (8)

Na, errõl van szó. Erre már lehet alapozni. Végig magabiztos, kezdeményezõ játékot mutatott a csapat, végig kézben tartva a mérkõzést. Védekezésben ismét minimális feladat elé lettek állítva a fiúk, melyet szintén sikerrel oldottak meg. A mezõnybeli pontatlanságokon kell még csiszolni (még mindig elég magas az eladott labdák száma), és a kapu elõtt még egy kicsit határozottabbnak kell lenni, mert nem mindig lesz ott három hihetetlen gól, hogy kisegítsen minket. De most ne ezzel foglalkozzunk, egy hatalmas tapsot érdemel a csapat, bravó!

Betis (2,5)

Teljesen ötlettelenül focizott a vendégcsapat, szemmel láthatóan meg voltak kicsit szeppenve. A villámléptû Alfred N’Diaye volt a csapat legjobbja, sajnos a csapattársai egyedül hagyták tegnap. Adán tegnap Cristianóra volt programozva, a többiekkel szemben tehetetlen volt, igaz, a pocsék védelem sem segítette õt.

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – James Rodríguez (9)

A kolumbiaival egyszerûen nem lehetett mit kezdeni tegnap. Két látványos gólja mellé begyûjtött egy gólpasszt is, megmutatta, hogy nehéz lenne õt kihagyni a kezdõcsapatból. Egyetlen dilemma maradt vele kapcsolatban, hogy melyik gólja is volt a szebb.

Keylor Navas (8)

Magabiztosan irányította a védelmet, és hosszú ideig remekül végezte el azt a kevés feladatot, ami jutott neki. Majd a semmibõl büntetõt kapott az ellenfél, de Navas higgadt maradt, kivárt a legutolsó utáni pillanatig, és kivédte a tizenegyest. Remélem De Gea szereti a manchesteri levegõt, mert Keylort bûn lenne elkótyavetyélni érte.

Danilo (6,5)

A leglabilisabb poszt az övé, sokan a saját nevelésû Carvajalt favorizálják, és az eddigiek alapján nem alaptalanul. Ám tegnap az eddigi legjobb meccsét játszotta madridi színekben, igaz, ez még messze volt a tökéletestõl. A két kis gólban szerepe volt a támadásépítést nézve, és folyamatosan zárkózott a támadásokhoz, ám sokszor pont ezért üresen maradt a helye, amit egy komolyabb csapat kihasznált volna. A labdái is egyre pontosabbak, de nagy feladat elé néz, ha a madridisták többségének szemében is elsõ számú jobbhátvéd szeretne lenni.

Sergio Ramos (7,5)

Ha hátul volt valami baj, Ramos ott termett, és higgadtan, nyugodtan elhárította. Nem sok feladata volt hátul, egy-két szép testcsel és keresztpassz színesítette a játékát. Az i-re a pontot látványos ollózásával tette fel – kár, hogy a kapufán csattant.

Raphael Varane (7)

Kicsit kevesebbet tett hozzá, mint csapattársa, de egy kapott gól nélküli mérkõzés után egy belsõ védõnek nincs szüksége magyarázatokra. A második félidõben tizenegyest ítéltek ellene, bár szándékosság annyi volt a szituációban, mint Kroosban a latin vér, a spori hajthatatlan volt. Ez semmit sem von le a francia érdemeibõl, aki jó mérkõzést zárt.

Marcelo (6)

Vitathatatlanul aktívabb volt a bal oldalon, mint Danilo a jobbon, és védekezésben is határozottabb volt honfitársánál. Sajnos rengeteg labdát adott el önmagához képest tegnap, és ez jellemezte a Gijón ellen is. Tõle sokkal több kell ennél, a mentalitással nincs baj, de a pontosságon javítani kell.

Toni Kroos (7)

Feledtetni tudta a Gijón elleni produktumot. Kevesebbszer zárkózott fel a támadásokhoz, viszont védekezésben határozottabb volt, így stabilabb összképet mutatott a középpálya is. Kapuralövésébõl gólpassz lett – nem sajnáljuk.

Luka Modric (7,5)

Élmény Luka játékát csodálni. Gól és gólpassz nélkül is minõségi performanszot tett le az asztalra, meglátásai, külsõs keresztlabdái emelték a meccs színvonalát. A Betis szervezetlen taktikája is segítségére volt az osztogatásban, de akkor sincs miért szégyenkeznie.

Gareth Bale (8,5)

Kicsit több szerencsével egy 9 feletti pontszám is kifuthatott volna, de így sincs okunk panaszkodni. Ezzel a Bale-lel minden madridista elboldogulna a csapatban. Szép fejese és távoli bombája mellé tekert egy gólpasszt Benyának is, és csak azért marad el kicsit Jamestõl, mert a csapatjátékból nem vette ki annyira a részét, mint a kolumbiai.

Cristiano Ronaldo (6,5)

Nem az õ mérkõzése volt. Ez sem. Sokat vállalt, de Adán “utazott rá” és nem engedte, hogy Ronaldo betaláljon ellene. Ha már õ is verve volt, akkor a védõ mentett a gólvonalról. Hozzá kell tenni, hogy több szabadrúgást is kiharcolt, és annyit azért nem vállalt magára, hogy a csapatmunka látta volna kárát. A következõ fordulóban jön az a gól, gyerünk Ronya!

Karim Benzema (6,5)

Megcselekedte, amit egy visszatérõ csatárnak meg kell cselekednie, és remekül érkezett Bale hajszálpontos beadására. Ha az elején kicsit önzetlenebb, és a másik oldalon üresen érkezõ Ronaldo elé tálal, akkor egy gólpasszt is bevéshetett volna, de kezdetnek ez is jó volt.

Cserejátékosok

Isco (6)

Nem tett hozzá sokat a csapat játékához, de nem is vett el belõle. Egyszer szépen ugratta ki Ronaldót, emellett sokat mozgott, de néhány rövid passznál többre nem jutott.

Casemiro (7)

Remekül szállt be a meccsbe, látványos és pontos keresztlabdákat osztott ki. Beállásával “tököt” hozott a középpályára, nem lettem volna a közelében, mint ellenfél. Addigi jó játékát egy sarkazós gólpasszal koronázta meg, igaz, ehhez kellett az is, hogy Bale 35-rõl faragjon a kapufából egy kicsit.

Mateo Kovacic (-)

Látni benne a potenciált, de egyelõre keveset vállal, visszafogottan játszik.

Edzõi teljesítmény

Rafa Benítez (8)

Így lesz a feketébõl fehér, a kilátástalanból kifogástalan, az impotensbõl duzzadó, és a gólszegénybõl gólgazdag. Na, valami hasonlót várna a produktum játék címén, tetszett jegyzetelni Rafa? Ez az, amit szeretnénk látni. Még egy csipetnyi pontosság és kreativitás, és szavunk nem lehet majd. Nagyon remélem, hogy ez valaminek a kezdete lehet, aminek a végén Rafa mosollyal és kupákkal nyugtázza a kétkedõk bírálatait. Persze egy meccs nem csinál kupát, de ha a tegnapiak megléte permanens lesz, akkor Ramosnak még izomláza is lehet a trófeák emelgetése miatt.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Aki láthatatlanul vált legendává…

Toni Kroos a mai napon bejelentette visszavonulását. Eme szubjektív szösszenet ennek margójára készült, pusztán érzelmi felindulásból. Szubjektivitását ajánlott…