Egytõl egyig: Real Madrid – Sahtar Doneck

Négy gól, stabil BL-nyitány némi hiányérzettel. Mi ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét. Mérkõzés utáni szubjektív rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (7)

Hiába a négy gól, hiába a nagy arányú gyõzelem, hiába a Sahtar volt az ellenfél, egy jóindulatú hetest kap a csapat. Egy különösebb izgalmakban nem bõvelkedõ mérkõzésen begyûjtöttünk három pontot, és dolgoztunk a gólkülönbségen, ennyi a pozitívum. Játékban az Espanyol elleni mérkõzéstõl elmaradtak a fiúk, a gólokat pedig két büntetõbõl, és két odapattanó labdából szereztük. Persze fontos, hogy jókor jó helyen legyünk, és a tizenegyest is be kell lõni, az is ugyanannyit ér, mint bármelyik másik gól. De ez tegnap elég halovány volt – a gólgazdag végkimenetel ellenére. Ritka az ilyen meccs, ez most ezek közé sorolható.

Olvasói értékelés: 8

Sahtar Doneck (4)

Az egész meccsen produkáltak egy kapura tartó lövést, akkor Navas a helyén volt, amúgy meg önmagukhoz képest erõtlen csapat benyomását keltették. Ez már nem az a félelmetes, veszedelmes ukrán klub, aki megviccelheti a legnagyobbakat. Mezõnyben azért nem maradt le sokkal a Doneck, kicsit kevesebbet birtokolták a labdát, és kicsit kevesebbet passzoltak. De ebben az ütemben a továbbjutásról szõtt álmaikat el is felejthetik.

Olvasói értékelés: 4

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Isco (8)

Õ tett magasan a legtöbbet hozzá tegnap a csapat játékához. 90%-os passzmutatója mellett, hét (!) kulcspasszt osztott ki, és mindkét akciógólunk elõkészítésében benne volt. Több mint 11 km-t futott, ezzel õ mozgott a legtöbbet a csapatból, és arra is maradt ereje, hogy a középpályás védekezésbõl kivegye a részét.

Olvasói értékelés: 8

Keylor Navas (6,5)

Nem sok dolga volt, egyszer kellett védenie, de megoldotta. Kétszer a szívbajt hozta azért ránk, az elsõ félidõben egy rossz labdaátvétellel, a másodikban egy neki rosszul visszapasszolt labdával. A roló azonban továbbra is le van húzva, és ez a lényeg.

Olvasói értékelés: 7

Daniel Carvajal (7,5)

Isco után a második legtöbbet õ futotta a csapatból, és a második büntetõ kiharcolásában is szerepet vállalt. Sokat dolgozott, a támadásokhoz is felért, nem lehetett rá panasz. Megmutatta, hogy miért õt kellene favorizálni Danilo helyett.

Olvasói értékelés: 8

Raphael Varane (6)

Nagyon kevés dolga volt, néhány hosszú oldalpasszt kellett megoldania látványos ásítozások nélkül. Sajnos sérülés miatt le kellett hozni.

Olvasói értékelés: 7

Sergio Ramos (7)

Õ sem úszta meg, neki is idõ elõtt kellett lejönnie egy ütközés miatt. Addig viszont hatékonyan játszott, fegyelmezetten és koncentráltan. A kapott gól nélküli meccsek jót tesznek a védõink önbizalmának – az elmúlt meccsek alapján önbizalomból nincs hiány.

Olvasói értékelés: 7,5

Marcelo (7)

Rengeteget ment elõre, tulajdonképpen szélsõt játszva bonyolította le a bal oldalon az összjátékokat igen pontosan. Veszélyes kapuralövése eredményezte a csapat negyedik gólját.

Olvasói értékelés: 8

Toni Kroos (7,5)

Feltûnésmentesen ám rendkívül hasznosan játszott ezúttal a német, 94 passzából 91 talált társat, pedig önmagához képest többször választott hosszú passzt, és a szokásoshoz képest 10-15 méterrel feljebb osztogatott, ezzel a támadóinkat is elõrébb pozicionálta. Négy kulcspasszal zárta a találkozót.

Olvasói értékelés: 7,5

Luka Modric (6,5)

Pontatlanabb volt, mint kollégája, és kevesebbet is futott a németnél. Egy kulcspassza volt, azonban a támadó harmadba történõ átadásai közül sok rossz volt. Összességében azért panaszkodni nincs okunk, de Modric többet tud annál, mint amit tegnap mutatott.

Olvasói értékelés: 8

Gareth Bale (6)

Kiválásáig nem tudott sokat hozzátenni a játékhoz, ám sérülése nem jött jókor, hiszen kezdett formába lendülni, mind egyéni szinten, mind a csapatjátékban betöltött szerepét tekintve.

Olvasói értékelés: 6,5

Cristiano Ronaldo (7,5)

Három gólt szerzett, ezzel sokat tett hozzá a csapat gyõzelméhez. Nem mondható, hogy rosszul játszott (egy mesterhármas az még három büntetõbõl is mesterhármas), de van, hogy a gólok kevesek ahhoz, hogy a legjobb legyél a pályán lévõk közül. A csapat játékához nem sokat tudott hozzátenni, igaz, a társak is tompábbak voltak a szokásosnál.

Olvasói értékelés: 9

Karim Benzema (7,5)

Pyatov hibájánál szemfüles volt, és ezzel megszerezte a csapatnak a vezetést, és a “fantombüntetõ” elõtt is õ készítette vissza két remek csel után a labdát Ronaldónak. A végjátékra egy kicsit eltûnt, de így sem mondható, hogy rossz meccset tudhat maga mögött.

Olvasói értékelés: 7

Cserejátékosok

Mateo Kovacic (7)

A sérült Bale-t váltotta, és hiba nélkül hozta azt a középpályás labdatartást, ami miatt Benítez beküldte. Nagyon pontosan és éretten futballozott.

Olvasói értékelés: 7,5

Pepe (6)

Érkezett a félidõben, és mondanám, hogy szélmalomharcot vívva állta az ukrán rohamokat, de ez nem igaz. Néhány okos passz, és megnyert fejpárbajok jellemezték.

Olvasói értékelés: 7

Nacho (6)

Neki sem kellett megszakadnia, Marcelo mögé segített be, három pontatlan vendégpasszt is elcsípett.

Olvasói értékelés: 7

Edzõi értékelés

Rafa Benítez (7,5)

Leginkább a mutatott játék, a taktika, és a cserék alapján értékelhetõ egy edzõ. A mezõnyfölény megvolt, és az idei tétmeccseken mutatott játékstílus is visszaköszönt, de csak helyenként, mivel a Sahtar is egy labdabirtoklásra és középpályás játékra kalibrált csapat. Némi hiányérzet van azért, mert talán többet is ki lehetett volna hozni a meccsbõl. Ami a cseréket illeti, a két belsõ védõ ügyében meg volt kötve a keze, és hozta a kötelezõket, a Bale – Kovacic csere viszont remekül sült el, jó edzõi húzásnak bizonyult.

Olvasói értékelés: 8

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK