Benítez: Cristiano nemsokára gólokat fog szerezni, ezt garantálhatom

A Real Madrid a Malmö ellen folytatja a Bajnokok Ligája aktuális idényének küzdelmeit. A csoportkör második mérkõzésén idegenben lépnek pályára Benítez fiai, sok sérült nehezíti a csapat dolgát, de a cél természetesen a gyõzelem.

Egy nyugtalan Cristiano: „Õt is olyannak látom, mint a csapatot, helyzeteket dolgoz ki. Gólokat fog lõni, tudom, hogy így lesz, õ maga erre a garancia, nyugodtan állíthatom.”

Isco: „Nem szeretek a játékosokról beszélni. Csak egy gót kaptunk eddig, ez pedig azt mutatja, hogy valamit jól csinálunk. Elégedett vagyok a középpálya elõre és hátra végzett munkájával is.”

Rotáció: „Egy olyan csapat, mint a Real Madrid, lehetõvé teszi a rotációt.”

Sérülések: „Erre a meccsre koncentrálunk. Ha a játékosaim készen állnának, itt lennének. Jesé itt van.”

Információk a Malmö együttesérõl: „A Real Madridnak az egész világon vannak emberei, akik információkat gyûjtenek. A televízión keresztül is.”

Sok helyzet kihasználatlan marad: „Egyértelmû, hogy egy támadó szellemû csapat a védekezésben kiegyensúlyozatlan marad. Ez még inkább így van, ha a szélsõ védõid is támadnak. A dolgunk a figyelem és a helyezkedés. A minap mögénk tudtak kerülni, de 31 lövésünk volt.”

Hatékonyság hiánya: „Az utolsó passz hiányzott, idegesek voltunk, az utolsó öt percre hagytuk a döntést. Nem választottunk rossz megoldásokat. Most egy kicsit növelnünk kell a csapat önbizalmát, másképp nem megy. Benzemának adtunk egy célt, Cristianóval ezt nem kell megtenni. De növelnünk kell a második vonalban lévõk góljainak számát is, mint Isco vagy Jesé, hogy ne függjünk annyira Cristianótól vagy Benzemától.”

Odegaard: „Velünk edz, igazi profi.”

4-4-2: „Ez egy jó rendszer, ha a legjobbat hozza ki a játékosokból. Nápolyban nem változtattunk, itt viszont igen és jól mûködött, kivéve azokon a meccseken, ahol kihagytuk a helyzeteinket.”

Elégedett a csatárok védekezõ munkájával: „A csatárok feladata a támadás és a gólszerzés. Most a védekezõ feladataik ugyanolyan fontosak, mint a mögöttük lévõké, hiszen az csak idõ kérdése, hogy mikor szerzünk gólt.”

A brazilok: „Istenadta taktikai érzékük van. A legtöbbet támadó játékos Marcelo, meg akarom erõsíteni ezt a tulajdonságát. Vélhetõen sokkal nehezebb neki, mint egy középsõ védõnek. Danilo és Casemiro olyanok, mint a szivacs. Õk teljesen más típusú játékot tudnak, amit ki kell aknáznunk.”

A Malmö meg akarja állítani Cristianót, minden áron: „Nem aggódom, ez normális. Õ jelenti számukra a legnagyobb veszélyt.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK