Egytõl egyig: Atlético Madrid – Real Madrid

Sajnos ezúttal sem tudtuk kihasználni a Barcelona botlását, a meccs végén elvesztettünk két pontot. Mi ezúttal is megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét. Mérkõzés utáni szubjektív rovatunk következik.

Csapatok

Atlético Madrid (6)

A jól megszokott Atléti-stílus ezúttal is visszaköszönt, az alattomos faultok ezúttal sem hiányoztak. Ha a bíró nem hunyt volna szemet ezek felett, akkor minimum egy Correa-pirossal, és még 1-2 sárgával gazdagabban fejezik be a mérkõzést. Mezõnyfölényük ugyan nem volt a hazaiaknak, ám összességében támadásban aktívabbnak bizonyultak, és a végén sikerült is kiegyenlíteniük. Fontos megjegyezni, hogy Simeonénak négy, elsõdlegesen a befejezésekre koncentráló embere van rendszeres forgatásban (Correa, F. Torres, Vietto, Jackson Martínez), míg nálunk általában ugyanaz a két ember felelõs ugyanezért (Ronaldo, Benzema). A becserélt támadók lendületes játékának köszönhetõen egy pontot tehát otthon tartottak a szomszédok.

Az olvasók osztályzata: 5,77

Real Madrid (5,5)

Az elsõ félidõ kiegyensúlyozottsága és némi mezõnyfölénye elhitette velünk, hogy lehet keresnivalónk a három pont ügyében, ám a második játékrészben több támadása volt a hazaiaknak, és nem tudtuk elkerülni a gólt. A néhány kiemelkedõ egyéni teljesítmény sajnos nem tudta egyensúlyozni a pocsék performanszokat és a menetközben esett változtatásokból eredõ minõségbeli gyengülést. Nem érdemes kifogásokat keresni, inkább a mérkõzés tapasztalataival gazdagodva olyan úton kell folytatni, és azokkal a játékosokkal, akikkel valóban eredményt, bravúrokat, nagy gyõzelmeket érhetünk el a komoly ellenfelek ellen is.

Az olvasók osztályzata: 5,62

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Keylor Navas (9,5)

Lassan elfogynak a jelzõk. Az elsõ félidõben óriási bravúrt bemutatva védte a büntetõt, hiszen Griezmann nem is rúgta olyan rosszul, mégis hárítani tudott, majd a második félidõben Jackson lövésénél is a helyén volt. A gólról véleményem szerint nem tehetett, egy kapusnak a rövidet kell zárnia ilyenkor, az, hogy két támadó lövõhelyzetben tud érkezni a kapu elé, nos, nem a hálóõr felelõssége, ahogy az eladott labdáról sem õ tehetett. Az extraklasszis teljesítménye nélkül nulla ponttal távozunk.

Az olvasók osztályzata: 8,92

Dani Carvajal (8,5)

Nagyon komoly teljesítményt rakott le az asztalra Dani, éppen ezért vérzett a szívem, mikor le kellett õt cserélni. A legnevesebb balettintézetekben nem pörögnek úgy a balerinák, mint a matracosok tették Carvajal körül, ráadásul egy nagyszerû beívelése gólpasszá lépett elõ Benzemának köszönhetõen. Ha egészséges, akkor nagyon nehéz lesz õt úgy padoztatni, hogy nem a rotáció szülte a változtatást.

Az olvasók osztályzata: 8,16

Sergio Ramos (5)

Egyik nagy hibája büntetõt eredményezett, szerencsére a kapusunk továbbra is emberfeletti formában oldja meg ezeket a necces szituációkat. Sokat melózott, de a kulcshelyzetekben mutatott bizonytalan hozzáállása nem volt éppen megnyugtató. A kapott gólnál érzésem szerint rosszul helyezkedett, mert a rövidre berobbanó támadók megelõzték õt.

Az olvasók osztályzata: 5,77

Raphael Varane (7,5)

Nagyon stabil volt majdnem az egész meccsen, rengeteget tisztázott, élõfalként funkcionált. A kapott gólnál muszáj volt kitámadnia a labdásra, különben 2v1-ben hozták volna, viszont visszafelé elég ráérõsen érkezett, így nem tudott hatékonyan közbeavatkozni, és segíteni elhárítani a veszélyt.

Az olvasók osztályzata: 7,27

Marcelo (5)

Néhány szép átadást leszámítva gyenge volt. Az, hogy szemre tetszetõsen tudja olykor kivitelezni a passzt, nem teszi hatékonyabbá a játékát. Védekezésben többször elkolbászolt, feleslegesen elõreívelt labdái nem hordoztak magukban igazi veszélyt. A kapott gólról nem tehet, ám azt sem lehet mondani, hogy lóhalálában igyekezett volna vissza.

Az olvasók osztályzata: 6,9

Toni Kroos (3)

A túlontúl kockázatmentes játékstílus iskolapéldája. A pontosság egy dolog, egy adat, egy statisztikai elem. De a támadások szervezésében vagy a védekezésben semmilyen erõfeszítést nem mutat. És nem, nem azért nem, mert õ a “zongoracipelõ” és neki nem ez a feladata. Láttam már Tonit szerelésektõl, kiharcolt faultoktól, kulcspasszoktól hemzsegve játszani, de idén a rizikót teljes mértékben kiiktató játék jellemzi, általában odaadja valakinek a labdát, aki aztán kezdeni is tud vele valamit. Vele jelenleg csak többen vagyunk, és nem többek vagyunk. Játéktudása miatt felháborít ez a hozzáállás, ez a teljesítmény, valamint a tény, hogy ez így is elég a kezdõbe kerüléshez.

Az olvasók osztályzata: 6,17

Casemiro (9)

Így jegeld õt a padon, Mister. Egy újabb minõségi teljesítmény a matracos horda megfékezésében és a támadásaink tényleges kialakításában egyszerre szerepet játszó Casemirótól. Blokkolások, szerelések, elcsípett labdák, kiharcolt faultok armadája, kombinálva látványos és többségében pontos, támadási potenciált magukban hordozó átadásokkal. Kapott egy sárgát egy patyolattiszta szerelésért, amibõl ráadásul helyzet is adódhatott volna. Van aki a nevével, van aki az árával lesz kezdõ a Real Madridban. Casemirónak “csak” a teljesítménye szerepel a neve mellett. Ha ez nem lesz elég ahhoz, hogy rendszeresen a pályán legyen, az súlyos mértékben megalapozatlan és sztárorientált edzõi magatartást jelent.

Az olvasók osztályzata: 8,78

Luka Modric (8)

A horvát is remek teljesítményt nyújtott, az õ játéka a bizonyíték arra, hogy lehet egyszerre pontosan és hatékonyan játszani. Cselei és szerelései nagyrészt beváltak, sokat mozgott, bár fõleg a bal oldalon szervezett és szerelt, jól magára is hagyták a társak azon az oldalon. Lukát viszont csak dicsérettel illethetjük.

Az olvasók osztályzata: 8,08

Isco (3)

A Kroos-recept tökéletes megtestesítõje volt Isco is, akinek rendkívül pontosan sikerült hozzátennie a mérkõzéshez a nagy semmit. A probléma ott kezdõdik, hogy James nem mindig lesz sérült, hogy Isco kezdeni tudjon, így komolyan kellene teljesítenie ahhoz, hogy megragadjon a kezdõben, hiszen James és Bale felépülésével vélhetõen kikerül onnan, különösen ha így focizik. Ha ezt több munka és hatékonyabb játék helyett sértõdéssel fogja tudomásul venni, akkor nem gyakran fogja magát kezdõben találni egy egészséges keretben. Hozzátéve sajnos, hogy Lucas vagy Cheryshev is csak egy intenzív hasmenésjárvány esetében tudna elõbb bekerülni a kezdõbe nála, akárhogy is teljesít, mert a Név, meg a Összeg, és a Celebindex képes az ésszerûséget felülírni.

Az olvasók osztályzata: 5,46

Cristiano Ronaldo (2)

Az õ esete még egy fokkal rosszabb, mint Iscóé vagy Tonié, mert õ a semmilyen játékot is borzasztóan pontatlanul hozta. Az elkeserítõ az, hogy a változtatásokat tekintve fontosabb a mez hátulja, mint az eleje, így Ronaldo tulajdonképpen teljesítménytõl abszolút függetlenül tud 90 perceket tölteni a pályán. Olykor sziporkázva, olykor alibizve teszi ezt, arányaiban az utóbbi sajnos a több idén. Az értetlenül, bosszankodva, varjúként csapkodó, és a madárra jellemzõ hangot produkáló embereknek hozzátenném, hogy az értékelés a tegnapi meccsre vonatkozik, és nem szükséges elkötelezett anyamadárként a portugál gólgépet a szememet kinyomva védelmezni. Cristiano eredménysora és összteljesítménye vitathatatlan, de idén kevés lesz, ha csak egy-egy meccsen, kisebb csapatok ellen nyújt kiemelkedõt.

Az olvasók osztályzata: 4,38

Karim Benzema (7)

Egyetlen lehetõségét gólra váltotta, emelett háromszor is csak szabálytalanul tudták megállítani, plusz védekezésben is volt egy-két szép megmozdulása. Igazán megérdemelte volna, hogy 90 percet végigjátsszon.

Az olvasók osztályzata: 7,41

Cserejátékosok

Álvaro Arbeloa (1)

Alacsony vérnyomású madridisták vény nélkül kapható orvossága.

Az olvasók osztályzata: 2,83

Gareth Bale (3)

Beállt, de semmi érdemlegeset nem tett hozzá a mérkõzéshez a neki szánt fél órában. Ellenben jó pár rontása volt.

Az olvasók osztályzata: 4,66

Mateo Kovacic (-)

Több pozitívumot hozott a beállása, mint a másik két cseréé együttvéve, de a kevés játékperc miatt nem osztályoznám.

Edzõi értékelés

Rafa Benítez (4)

Casemiro bevetése egy hatalmas pozitívum volt, továbbá Bale padon kezdetése is idetartozott. Azonban cseréi következetlenek és határozatlanok voltak. Arbeloa beállítását a kényszer szülte, de lassúságát és pontatlanságát kihasználták a hazaiak, Nachóval többre mentünk volna. Kovacic érkezése hamarabb szükséges lett volna, Benzema lecserélése viszont nagy hiba volt, hiszen ezzel teljes mértékben feladtuk a támadás lehetõségét, hat percre rá kaptuk is a gólt, és mehettünk volna megint a vezetésért középcsatár nélkül.

Az olvasók osztályzata: 4,58

A bónusz két értékelés eredményét pedig a sírba visszük magunkkal. 🙂

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Aki láthatatlanul vált legendává…

Toni Kroos a mai napon bejelentette visszavonulását. Eme szubjektív szösszenet ennek margójára készült, pusztán érzelmi felindulásból. Szubjektivitását ajánlott…