Egytõl egyig: Celta Vigo – Real Madrid

Egy látványos mérkõzés, két jó csapat, és négy gól. Ennyi jutott mára, a semleges szurkoló is élvezhette ezt a találkozót. Ennek fényében ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét. Mérkõzés utáni szubjektív rovatunk következik.

Csapatok

Celta Vigo (7,5)

Magas pontokkal általában a gyõztes csapatokat jutalmazzák, mégis a Celta Vigo megérdemli a skála szebbik felén történõ elhelyezést, hiszen játékban abszolút egyenrangú partnerei voltak csapatunkak, a kiállítást követõen is. Védekezésben akadt némi gondja párszor a hazaiaknak, akárcsak a mieinknek, viszont a Real Madrid játékosai jobb arányban használták ki ezeket a megingásokat. A mérkõzés vége a Celtáról szólt, akik két perc leforgása alatt majdnem kiegyenlítettek emberhátrányban, végül az utolsó percekben rendre létszámhátrányban voltak védekezésben az egy pont megszerzése érdekében, így sok lehetõség adódott a Real elõtt, végül a védelem eltolódása eredményezte a harmadik vendég gólt.

Az olvasók értékelése: 7,08

Real Madrid (8)

A csapat gyõzelme volt a mai. Ismét akadt egy extraklasszis és három-négy kimagasló teljesítmény, és igazából senkire sem lehetett azt mondani, hogy nagyon rosszul játszott volna. Egy olyan stadionból sikerült elhozni a három pontot, ahonnan idén még senkinek sem sikerült, sõt, egy olyan csapatot sikerült legyõzni, akik idáig veretlenül meneteltek. Egy PSG elleni BL-meccs után pedig két nap regenerálódással, tartalékosan jött össze a gyõzelem. Mezõnyben egyenrangú ellenfélnek bizonyult a Celta, ám a helyzetekkel jobban sáfárkodtak a mieink, nem mellesleg pedig van egy kapusunk, aki a fizikát meghazudtoló mozdulatokat mutat be rendre, ezzel óvva kapunkat, és vezetõ helyünket a bajnokságban.

Az olvasók értékelése: 7,66

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Keylor Navas (9,5)

Egy ember, aki ideérkezése óta tiszteletet mutat a klub iránt. Ha lehetõséget kapott, igyekezett élni vele, és megtenni mindent a csapat sikeréért. Egy kapus, aki védeni szeretett volna, de elfogadta tavaly a második szerepét, és várt. Egy ember, akivel hosszú ideig szórakoztak a nyáron, megalázó módon. Akit már szinte eladtak. Aki már fél lábbal Angliában volt. Az üzlet nem jött össze, azonban õ így is kitartott a Real Madrid mellett. Pedig ha akart volna, távozhatott volna! Amolyan angolosan. És ha már maradt, akkor úgy gondolta, hogy a lehetetlen helyzeteket is megoldja. A forma káprázatos, minden iDeGe a helyén. Biztosan fog õ is hibázni olykor, vagy egynél több gólt is kapni. Arra kérek mindenkit, hogy akkor se kiabáljon majd, mert Dávid se háríthatja el mindenki Góliát. Mi kapust és embert találtunk egy személyben, õrizzük meg, becsüljük meg.

Az olvasók értékelése: 9,51

Danilo (8)

Adott Carvajalnak két hónap elõnyt, hiszen eddigi formáját tekintve az sem lett volna meglepõ, ha Dani a kórházi folyosóról kilibbenve is jobban teljesített volna. Ma azonban mutatott valamit a brazil a tudásából, higgadt gólja mellett igyekezett mentesíteni a géppuskalábú Nolitót, és ezt hellyel-közzel végre is hajtotta, hiszen róla nem sikerült betalálnia a Celta ászának. Négyszer szerelt és elcsípett négy labdát, a végjátékban pedig középpályásként funkcionált, de jobbhátvédben jobb az a performansz, reméljük sikerül állandósítani a ma látottakat.

Az olvasók értékelése: 7,86

Sergio Ramos (7)

Avagy a félkarú (labda)rabló, aki miatt a meccs során folyamatosan lehetett aggódni, hogy sérülése ne súlyosbodjon. Látható fájdalmai ellenére rendben lehozta a mérkõzést, egy-két apróbb bizonytalanságtól eltekintve. Ne feledjük, egyszer indult meg veszélyesen, abból pedig a legjobb WSOP versenyeket meghazudtoló pókerparti kerekedett. Õt is le lehetett volna hozni idõ elõtt, hiszen nem kellene újra kidõlnie.

Az olvasók értékelése: 7,48

Raphael Varane (6,5)

Többször tisztázott a büntetõterületen belül, és gyorsaságát is jól kamatoztatta a védekezésnél, azonban többször is hibázott olyan helyzetben, ahol az ellenfélnek utána helyzete adódhatott. Kicsit stabilabb teljesítményt szoktunk meg tõle, bár a léc magasan van esetében, ennél õ tud higgadtabban is futballozni.

Az olvasók értékelése: 7,36

Marcelo (8,5)

Ha csak sarokkal lehetne passzolni egy mérkõzésen, vagy kötelezõ lenne két-három látványos cselt bemutatni meccsenként, õ biztosan nem lenne megilletõdve akkor sem. Most két percen belül jött egy szép sarkazás meg egy roulette, emellett még három-négy alkalommal csettintettem elismerõen egy-egy megoldása után, arról nem beszélve, hogy egyszer a gólvonalról is mentett. Védekezésben is rendben volt, igaz a Celta jobb oldala sokkal visszafogottabb volt, mint a bal. Jó játékát egy utolsó másodperces góllal koronázta meg, kilõve a rövid alsót.

Az olvasók értékelése: 8,33

Toni Kroos (7)

Bár Modriccal felváltva dolgoztak a középpályán, mégis Tonit találhattuk gyakran a klasszikus tízes szerepében védekezésben, és ez nem is volt egy rossz meglátás ebben a rendszerben Beníteztõl. Sokkal jobban tetszik nekem a néhány százalékkal pontatlanabbul passzoló, de a kockázatos átadásokba inkább belemenõ, és olykor a tutiba beleszaladó, a szabálytalanságokat is felvállalni képes Kroos, mint a közel százszázalékosan adogató, de mezõnyben szürke változata.

Az olvasók értékelése: 7,04

Luka Modric (7)

Nem igazán látszott rajta, hogy sérülés után játszott, talán csak annyiban, hogy a szokásosnál kicsit kevesebb passzt vállalt, de ez talán az ellenfél minõségére és játékstílusára is visszavezethetõ. Nem volt sok rontása, két kulcspasszt is adott, összességében jól teljesített, és az õ esetében is örülhetünk, hogy nem sérült meg ismét, akárcsak Ramosnál.

Az olvasók értékelése: 7,34

Casemiro (7,5)

Avagy Casélélé? A középpályás védekezés fiatal csillaga lassan kiérdemli a nagy elõdhöz történõ hasonlítást. Az elsõ gól elõtti támadás az õ labdaszerzésébõl indult, emellett folyamatosan a négy védõ elõtt takarított, nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az ellenfél középpályásai ne tudják segíteni a támadásokat.

Az olvasók értékelése: 7,65

Lucas Vázquez (8)

Él a lehetõségekkel. Ez a srác nem világklasszis, nem reklámarc, nem sztáralkat, viszont melózik becsülettel, ráadásul a labdával sem ápol rossz viszonyt. Rengeteget mozog, kéri a labdát, egyik pillanatban szerel, a másikban már helyzetet alakít ki. Az elsõ gól elõtt pontosan centerezett, igaz, szükség volt Cristiano helyzetfelismerésére is. A második félidõben eldönthette volna a meccset, sajnos emelését gyengén kivitelezte. Ennek ellenére hajtott, harcolt becsülettel, egy csipetnyi higgadtság még hiányzik a játékából. Mindenesetre Benítez keresheti neki a helyet az állandó keretben a sérülések után is, mert aki így teljesít, annak a kiválasztott 18 között van a helye.

Az olvasók értékelése: 7,3

Cristiano Ronaldo (7)

Bekezdett egy góllal egy remek ellépést követõen, majd a mérkõzés további részében nem tudta kellõen érvényesíteni az akaratát. Támadásban középcsatárként mûködött, akárcsak védekezésben, ahol a labdafelhozatal megzavarása, és a gyors labdaszerzés utáni indítások megkaparintása volt a feladata. A második félidõben õ is emeléssel próbálkozott nagy helyzetben, akárcsak Lucas, neki sem sikerült.

Az olvasók értékelése: 6,58

Jesé Rodríguez (7)

Ez a Jesé tetszik, aki mezõnymunkában is odateszi magát, aki kellõ mértékben magabiztos, és nehéz helyzetekben jól ismeri fel a kínálkozó lehetõségeket. A második gól elõtt remekül tálalt Danilo elé, ráadásul egyszer egy Bale-kanyarba is belement, amibõl ugyan gól nem lett, de látványos sebességkülönbséggel verte meg emberét.

Az olvasók értékelése: 6,84

Cserejátékosok

Isco (6,5)

Nem szállt be rosszul, idei formájától eltérõen nem körülményeskedett, és igyekezett gyors és pontos maradni – sikeresen.

Az olvasók értékelése: 6,42

Denis Cheryshev (6)

Beszállt, de nem igazán volt érthetõ, hogy miért pont ezen a meccsen, az adott szituációban. Végül adott egy tetszetõs gólpasszt Marcelónak.

Az olvasók értékelése: 6,13

Nacho (-)

A végén váltotta Modricot, jobbhátvédnek szállt be, sajnos Nolito megverte sebességben, így szépíthetett a Vigo.

Edzõi értékelés

Rafa Benítez (7,5)

Több jó döntése volt, mint a három középpályás egymás mellett szerepeltetése, Lucas és Jesé kezdetése, vagy Kroos és Cristiano szerepének újradefiniálása ezen a meccsen. Az elsõ változtatás is ült, hiszen Lucas játékában benne volt a második sárga, amit a bíró könnyebben osztott volna ki az ellenfél pirosát követõen, ráadásul Isco is jól teljesített. Majd a másik két cserével kicsit lerombolta az addigi, kábé kilences értékelését, hiszen azt vártam, hogy a sérülésébõl felépülõ Modric és Ramos megy majd le, és jön Kovacic és Nacho posztra. Ám Rafa lehozta Jesét, beküldte Cheryshevet, ami ugyan posztra történõ csere volt, ám az ellenfelet és a játékhelyzetet tekintve felesleges volt. Majd lejött ugyan Modric, de Nacho érkezett a helyére, aki meg jobbhátvéd lett, amivel Danilo középpályás lett, így összekuszálódott a rendszer, kaptunk egy gólt, majd majdnem kiegyenlített a Celta. Veszélyes beleturkálni ilyen esetekben a taktikába és felborítani a jól mûködõ rendszert.

Az olvasók értékelése: 6,97

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK