Egytõl egyig: Real Madrid – Getafe

Egy élvezetes elsõ félidõben lehetett részünk, tele látványos támadásokkal, és szép gólokkal. És volt egy második 45 perc, ami... nos hát a 90 percnek azon fele volt, amit kötelezõen le kellett még játszani, bár az akkor nem igazán volt köszönõviszonyban azzal a focival, amit látni szerettünk volna, és amit láttunk is az elején. Mi ismét megpróbáljuk értékelni a csapatokat, a játékosainkat és az edzõt egy tízes skálán. Mérkõzés utáni szubjektív rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (7)

Látványos és eseménydús elsõ félidõnk volt, ragyogó passzok, szép beadások, okos lövések, teljes volt a kollekció. Olyan, amilyet egy Real Madridtól várunk. Aztán jött a második félidõ, és (akárcsak a Sahtar ellen), egy kicsit visszazuhantunk a valóságba. Lehet itt beszélni tartalékolásról, stb., de én azt várom (nevezettek érte maximalistának), hogy egy ilyen viszontagságokkal teli szezonkezdet után kapjunk már kicsit rá a vérszagra, és ha 4 a félidõ, akkor legyen akár 8-9 a vége, ha van rá lehetõség! Kit fog érdekelni ha 8-2, vagy 9-3 a vége? De ez a közönség nem 45 percet érdemel, hanem kilencvenet, és a folyamatos, a Real Madrid nevéhez és történelméhez nem méltó események és cselekedetek folyamában igenis kötelezõ lett volna bedarálni, szétcincálni, felnégyelni a Getafét. Az igyekezet, és a szép elsõ félidõ értékelendõ, a második fele nem lesz kelendõ, madridi körökben egész biztosan.

Az olvasók osztályzata: 7

Getafe (4)

Az elsõ félidõt ki is dobhatták a kukába, szervezetlen semmi volt, a hazai csapat azt csinált, amit akart. A másodikba is csak annyit, amennyit a mieink engedtek, az viszont elég volt ahhoz, hogy egyenrangú partnerként focizzanak, és egy szöglet után találjanak is egy gólt. Ha egy végig offenzív és labdarúgást ûzni vágyó Real az ellenfél, akkor csak egy “Nyitva” táblát kellett volna a pipához akasztani.

Az olvasók osztályzata: 3,33

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Karim Benzema (8)

Az elmúlt idõszakban fõképp a pályán kívüli ügyei miatt kapott figyelmet a szezont amúgy pazarul kezdõ francia, de most ott folytatta, ahol kellett. Két gyors góllal 15 perc játék után bebiztosította a három pontot, ezért fizetik, mi meg emiatt örülünk.

Az olvasók osztályzata: 8,15

Keylor Navas (6)

Nem záporoztak felé a lövések, Alexis fejesénél hiába repült, azt még négy kézzel sem tudta volna fogni.

Az olvasók osztályzata: 6,98

Lucas Vázquez (7,5)

A közvetítés során többször ki lett hangsúlyozva, hogy Vázquez jó támadásban, meg ügyes, de látszik hogy nem védõ. Nos ez annyira látszott, hogy a csapatból a legtöbb szerelés az övé volt (7), plusz az elsõ két gólban is benne volt. Jó látni, hogy bármikor és bárhol kap lehetõséget, igyekszik, és szépen teszi a dolgát.

Az olvasók osztályzata: 7,49

Pepe (7)

Az elsõ assziszt az övé, váratlanul bukkant fel a jobb oldalon, és szélsõket meghazudtoló kiflit sütött Benzemának. Védõmunkája nem volt rossz, több felszabadítása és nyert fejpárbaja volt, a Getafe szögleténél azonban Nachóval nem igazán értették meg egymást, Alexis meg köszönte és élt a lehetõséggel.

Az olvasók osztályzata: 7,32

Nacho (6)

Nem sok helyet hagyott az ellenfélnek, viszont érzésem szerint kevesebbet vállal mind védekezésben, mind a játék mélységi szervezésében a kelleténél. Szokatlan összetételû a védelem, ám fontos a kommunikáció, mert egy keményebb ellenfél kihasználhatja a hiányából fakadó lehetõségeket.

Az olvasók osztályzata: 6,52

Danilo (6,5)

Nem egy Marcelo, de legalább teljesít úgy, hogy Vázqueznek ne kelljen egyszerre mindkét oldalon játszania. Volt pár lényeges szerelése, igaz, a bátor megindulásaiból többet szeretnék látni. De alakul ez, mint púpos gyerek a prés alatt.

Az olvasók osztályzata: 6,03

Toni Kroos (7)

Toni él! Hosszú idõ után elõször tudom dicsérettel illetni a németet, most volt a játékában, hogy mondjam… kakaó! Valódi volt, nem csak egy fal, amirõl visszapattan a labda, szépen átforgatott hosszú labdák, három szerelés, és egy csini ütempassz Ronaldónak, ami gólpasszá fejlõdött a befejezés pontossága következtében. Ilyesmibõl kellene több!

Az olvasók osztályzata: 6,46

Luka Modric (6,5)

Az olvasói értékeléssel szembeúszva ezúttal õt éreztem egy kicsit halványabbnak. Nem azt mondom, hogy rosszul játszott, de egy jó “lukamodricsos” performansztól azért jócskán elmaradt. Hiányoztak a színek, hiányzott a varázspálca.

Az olvasók osztályzata: 7,58

James Rodríguez (7)

Hagyj helyet Jamesnak, és számold, hogy hányszor rezeg a háló! Két gólunkban volt benne a kolumbiai, emellett öt szereléssel nem mondható el róla, hogy ellazsálta volna a védekezést. Jár a hátbaveregetés.

Az olvasók osztályzata: 7,23

Gareth Bale (7,5)

Gólpasszt adott, gólt szerzett, és kiharcolt több szabadrúgást is. Én felfelé ívelõ ágban érzem õt, szerintem remek december elé néz, bizonyítani szeretne, és fog is.

Az olvasók osztályzata: 7,48

Cristiano Ronaldo (7)

Fejjel készítette elõ Bale gólját, és szerencsére végül õ is betalált Kroos remek passzának köszönhetõen. Azonban nem tudok elmenni szó nélkül az újabb alakítása mellett, amit Benzema második góljánál zavart le. Karim (amúgy bûnrosszul, mégis valahol kiválóan) eltalált lövése beért, a csapat örült, a portugál pedig Lahoznál reklamált, hogy miért nem ítélt büntetõt. Hanyagolni kéne ezeket az öncélú mozzanatokat.

Az olvasók osztályzata: 7,54

Cserejátékosok

Mateo Kovacic (6)

A második félidõ brutálisan érdektelen mivolta tulajdonképpen elhomályosította a cserék jelentõségét is. Mateo szépen szállt be, rontott passza nem volt, két szerelése igen, dicséret illeti.

Az olvasók osztályzata: 6,07

Jesé és Álvaro Arbeloa késõn érkeztek, nem érdemes pontokat osztani ekkora idõintervallum esetében.

Edzõi értékelés

Rafa Benítez (6)

Nem tudom teljes mértékben az õ számlájára írni sem az elsõ félidei jó játékot, sem a második félidei szenvedést. A csapatot megfelelõen állította össze, a cserék ültek, de ebben a meccsben több volt.

Az olvasók osztályzata: 4,9

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Aki láthatatlanul vált legendává…

Toni Kroos a mai napon bejelentette visszavonulását. Eme szubjektív szösszenet ennek margójára készült, pusztán érzelmi felindulásból. Szubjektivitását ajánlott…