Zidane: Nagyon tetszett a csapat hozzáállása

A Real Madridnál megkezdődött a Zidane-korszak. A Deportivo elleni mérkőzésen bíztató jeleit láthattuk annak, ami a jövőben várhat ránk, persze rengeteg feladatot kell még megoldania a francia legendának és edzői stábjának. A kezdés mindenesetre remekül sikerült.

Zidane:
„Egy győztes meccs után az edző csakis boldog lehet. Elégedett vagyok az első mérkőzésünkkel, amire három-négy nap edzés után került sor. Ami a leginkább tetszett, az a csapat hozzáállása volt.”

„Nem könnyű a Deportivót 5-0-ra megverni. Ami emlékezetes marad számomra, az a pályára lépő és a végül lehetőséget nem kapó játékosok hozzáállása. Sokat gondoltam a győzelemre, ahogy a játékosok is, végül pedig jól ment a játék. Pozitívan értékelem a találkozót. A legfontosabb, hogy ezt ilyen kevés nap munkájával sikerült elérnünk. A játékosok hozzáállása egy szép győzelmet eredményezett. Szeretném ezt most kiélvezni.”

„A Gareth által végzett munka példa lehet mindenki számára. Amikor nincs nálunk a labda, egységesnek kell lennünk és védekeznünk kell. Ha nálunk van, akkor meg kell indítanunk a játékot. Ma ez történt. Elégedett vagyok azzal, amit tett, nem könnyű három gólt lőni egy meccsen.”

„Tökéletesen elégedett vagyok a szurkolókkal, egyértelmű volt, hogy az elejétől a végéig a csapat mellett voltak. Jó volt a hangulat. Szeretnénk jó focit játszani és meccseket nyerni. A szurkolók fantasztikusak voltak.”

„Örülök, mivel a mai egy újabb kihívás volt számomra. Fontos, hogy edzőként itt lehetek, ki akarom ezt élvezni. Hálás vagyok a szurkolóknak, mivel eljöttek, hogy lássák a játékosokat. Nem voltam ideges, nagyon hosszú nap volt, de örülök a győzelemnek és nyugodt vagyok. Az első mérkőzés nagyon jól sikerült, de ez csak a kezdet, tovább kell dolgoznunk.”

„Természetesen így fogjuk folytatni tovább. A Real Madridnak mindig győznie kell, nekünk pedig ugyanazt kell tennünk mint ma, és nyernünk kell. Sok dologban kell javulnunk, és fogunk is. Több hetünk van dolgozni, nekem pedig meggyőződésem, hogy javulni fogunk.”

„Ramos kisebb problémával küzdött. Nem gondolom, hogy komoly gond lesz, de vasárnap meglátjuk. Cristiano nagyon jó volt, mindig be kell találnia, mivel ezt szereti, de jól érezte magát, ahogy mindenki más. Csak a győzelemre gondoltunk, ahogy ő is. Lesznek még meccsek, ahol betalálhat.”

„Elégedett vagyok mindenki játékával, de különösen Iscóéval. James is jól játszott, amikor beállt. Minden meccsre el fogom dönteni, hogy ki játszik. Mindig ugyanazt fogják kérdezni, én erre mindig ugyanazt fogom válaszolni. 11 játékos kezdhet, ma ez volt a döntés, a következő meccsen majd meglátjuk.”

„Fontos volt, hogy próbálkozzunk, gyorsan váltsunk oldalt és hozzuk ki a labdát. Ezt meg is tettük, de javítani fogunk rajta. Most így terveztük. A legjobb a játékunkban a remek labdakezelés és a kiváló védekezés volt. Rengeteg helyzetünk volt. Labdaszerzésben még javulhatunk, de majd fokozatosan. Még csak most érkeztem, bizonyos dolgokhoz idő kell.”

„Jó volt a hozzáállás, ez pedig az elmúlt napok edzéseire is igaz. A játékosok a lehető legjobban akarnak teljesíteni, nekünk pedig folytatnunk kell a munkát. Semmi nem változott köztük, az egyetlen változás az edző személye.”

Bale:
„Jó, hogy betaláltam, de a legfontosabb a győzelem, illetve az, hogy segítsem a csapatot annyi győzelemhez, amennyihez csak lehet.”

„Nagyon boldog vagyok, mivel megszereztük a három pontot, ez pedig egy rendkívül fontos győzelem volt. Jó meccset játszottam. Most keményen kell dolgoznunk tovább, biztos vagyok benne, hogy jönnek a győzelmek.”

„Mindenki tudja, hogy Zidane nagyszerű játékos volt, én pedig biztos vagyok benne, hogy edzőként is az lesz. Csak néhányszor edzettünk, de profik vagyunk és keményen dolgozunk, hogy meccseket és trófeákat nyerjünk. Azt kell csinálnunk a jövőben is, mint amit eddig. Semmi sem változott, a mai nap sem különbözött a korábbiaktól.”

Carvajal:
„Nagyon örülök, hogy a harmadik szezonomban lejátszhattam a 100. mérkőzésemet, remélem, hogy jóval több lesz ennél. A szurkolók mögöttünk álltak az egész meccsen, támogattak minket, tetszett nekik, amit láttak. Remélem, hogy sok ilyen meccsünk lesz még.”

„A csapat jól érezte magát, sikerült kapott gól nélkül lejátszanunk a meccset, ráadásul sokat lőttünk. Pozitívan értékeljük a mérkőzést. Az edző nagy nyomást kért tőlünk támadásban, illetve önbizalmat, végül pedig jó meccset játszottunk egy nehéz ellenfél ellen.”

„Mindent beleadtunk Benítezzel, most pedig Zidane-nal is. Néha a dolgok sikerülnek, néha nem. A hozzáállásunkhoz és a profizmusunkhoz nem fér kétség. Nem én vagyok az, aki a döntéseket hozza, én az edző kilététől függetlenül mindent meg fogok tenni. Az idő majd választ ad arra, hogy jó volt-e ez a változás.”

Keylor Navas:
„Egy olyan meccsen nyertünk, ahol jól játszottunk, úgyhogy nyugodtnak kell maradnunk. Nem kaptunk gólt, ami fontos volt, illetve megszereztük a győzelemhez szükséges gólokat. Jó meccset játszottunk ma, remélem, hogy így folytatjuk tovább.”

„Zidane elmondta, hogy maradjunk nyugodtak, adjunk bele mindent a meccsen, érezzük jól magunkat a pályán, én pedig úgy gondolom, hogy mindenki ezt tette.”

„Mindig szükség van önbizalomra ahhoz, hogy jól menjenek a dolgok. Mindenki megpróbálja olyan jól betölteni a szerepét, amennyire csak lehet, így folyamatosan javulunk. Nyugodtak, elszántak vagyunk, tovább harcolunk, még sok van hátra a szezonból.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK