Egytől egyig: Real Madrid – Espanyol

Egy újabb végtelenül sima hazai mérkőzésen vagyunk túl, ahol a lényegi kérdések ismét az első 15 percben dőltek el. Mi ismét megpróbáljuk egy tízes skálán értékelni a mérkőzés képe alapján a csapatokat és a játékosokat. Mérkőzés utáni szubjektív rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (8)

A csapat támadójátékára sok panasz nem lehet, hiszen az elmúlt időben remek formában futballozó Bale nélkül is hat gólig jutottak. A kapu előterében ismét láthattunk néhány kreatív és hasznos megoldást, és egy kicsit több koncentrációval a 8-9 lőtt gól sem lett volna elérhetetlen. Hátul viszont a kapott gól nélkül lehozott meccs ellenére is azt mondom, hogy jobban kell figyelni, mivel Navasnak is volt dolga most bőséggel, és bizony egy jobb erőkből álló csatársor ellen megbosszulhatták volna magukat ezek a pontatlanságok a védekezésünkben. A szabálytalanságokra szintén figyelni kell a jövőben, nem szabad felvenni az ellenfél stílusát, törlesztésekbe belemenni. Úgy hiszem, hogy ez egy jó mérkőzés volt, mivel a három pontot otthon tartottuk, a gólkülönbségen tovább javítottunk, viszont az apróbb hibákból is lehet okulni, és ki lehet javítani a következő mérkőzésig.

Az olvasók osztályzata: 8,5

Espanyol (3)

Védekezésben semmit nem mutattak a vendégek, azonban egy kétségtelenül muzikális csapatról beszélhetünk, fájó, hogy az Espanyol a csontzene lelkes híve. Ezen elhivatottságukban nem fogták vissza magukat, és rendszeresen tesztelték, hogy a madridi játékosokra ugyanúgy hat-e a gravitáció, mint másokra. Támadásban viszont a kelleténél többször eljutottak Navasig, és 1-2 gólt is berámolhattak volna, ami mindenképpen figyelmeztető jel, hogy a védekezésünkön van még mit javítani.

Az olvasók osztályzata: 3,6

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Cristiano Ronaldo (9)

Régóta vártam már Cristianótól egy ilyen teljesítményt. Igazi vezére volt a csapatnak, összhangban volt a társaival, és folyamatos terror alatt tartotta az Espanyol büntetőterületét. A saját maga által kiharcolt büntetőt kíméletlenül bevágta, a második félidőben, pedig további két gólt rúgathatott volna Benzemával, de a francia nem koncentrált eléggé. Ha labdát kapott, nem püfölte egyből kapura, hanem először gondolkodott aztán cselekedett, ezt pedig a vendégek védői is érezték, úgy forogtak, mint a vásári körhinta. Második gólja egész biztosan a forduló legszebb találata. Ezt a Cét szeretném látni tavasszal!

Az olvasók osztályzata: 9,32

1602011tol1ig1

Keylor Navas (8)

Többször is pontosan időzítette a kijöveteleket, és több nagy védéssel tartotta nullán a csapatot. Most nem unatkozott, hiszen az Espanyol előtt voltak lehetőségek a teljes mérkőzést figyelembe véve, Navas mögé azonban nem szökdécselt be a labda.

Az olvasók osztályzata: 8,17

Dani Carvajal (7,5)

Nem tett hozzá ezúttal extrákat a teljesítményéhez, azonban labdái pontosak voltak, és több esetben is a támadójáték építésére szolgáltak, mintsem a labda tartására. Védekezésben sem lehetett rá panasz, az Espanyol nem sokra ment az ő oldalán.

Az olvasók osztályzata: 8,11

Raphael Varane (6,5)

A franciától valamivel többet várnék védekezésben. A vendégek több veszélyes támadásánál is lazábban védekezett a kelleténél, nem tette oda magát annyira, mint azt vártam volna.

Az olvasók osztályzata: 7,79

Sergio Ramos (7,5)

Nem volt egyszerű dolga, mivel védekezésben Varane és Marcelo sem volt az igazi. Főleg a brazil oldalára zárt ki, emellett volt egy nagyon fontos blokkolása a második félidőben. A játék szervezéséből is kivette a részét, igaz, a szokásosnál kevésbé.

Az olvasók osztályzata: 7,69

Marcelo (7)

Többet vártam tőle is. Védekezésben nagyon sokszor lemaradt, és emiatt adódtak lehetőségek az Espanyol előtt. Támadásban szép összjátékokat, és remek cseleket mutatott be a bal oldalon, a meccs legelején pedig egy veszélyes lövése is volt, de benne több van, mind elöl, mind hátul.

Az olvasók osztályzata: 8,34

1602011tol1ig2

Toni Kroos (7)

Érdekes volt látni, hogy általában a németre a rövid passzok jellemzőek, most leginkább hosszabb keresztpasszokat osztogatott. A problémám az, hogy a támadásokat sem segítette igazán, és a védőmunkáját is kevésnek éreztem, valahogy leragadt a pálya közepén. Öt kiharcolt szabadrúgása viszont dicséretes.

Az olvasók osztályzata: 8,16

Luka Modric (8)

Ismét rengeteget dolgozott, több gólunk előkészítésének is a részese volt, egy gólpasszal zárta a mérkőzést. Védekezésben sem lehetett rá panasz, hiszen veszély esetén rendszeresen sprintelt hátra, hogy segítsen a hátvédeknek. A külsős passzaiba pedig nem lehet nem szerelmesnek lenni.

Az olvasók osztályzata: 8,76

Isco (7,5)

Nem mondhatni, hogy nem igyekezett, a pálya több pontján is felbukkant, kérte a labdát, és ezúttal lövésekre is vállalkozott, ezeket azonban nem kísérte szerencse. Marcelóval remekül megértették egymást, ám dominánsabb jelenlétet várok a rongylábú spanyoltól a kapu előterében is.

Az olvasók osztályzata: 8,26

James Rodríguez (8)

A csapat húzóemberei között volt a kolumbiai, gólt és gólpasszt is tett a közösbe, kiosztott három kulcspasszt, és szinte minden támadásunkban benne volt. Úgy gondolom, hogy ez a teljesítmény jó alapja lehet annak, hogy kievickéljen a hullámvölgyből.

Az olvasók osztályzata: 8,34

1602011tol1ig3

Karim Benzema (7,5)

Vezető gólja után viszonylag csendesen telt számára az este, pedig ha kicsit jobban odafigyelt volna, mesterhármassal zárhatta volna a meccset. Persze, ha az idény hátralévő részében minden mérkőzésen megszerzi a vezetést, nem hiszem, hogy sok panaszunk lesz rá.

Az olvasók osztályzata: 8,46

Cserejátékosok

Jesé (7,5)

Azt kell mondjam, hogy remek csere volt, hiszen Modric is kapott némi pihenőt, Jesé pedig a második félidő érdemi részének megteremtéséből vette ki a részét másfél gólpasszal. Szeretném, ha ezt a Jesét láthatnánk beszállni a meccseken.

Az olvasók osztályzata: 7,99

1602011tol1ig4

Casemiro (6)

A játéklehetőséget megkapta, és a bizonyítási vágy átcsapott heveskedésbe, ezekre pedig figyelni kell, mert egy szigorúbb felfogású bírónál könnyen bajba kerülhetett volna.

Az olvasók osztályzata: 6,66

Lucas Vázquez (-) későn érkezett már, így nem osztályozzuk.

Edzői értékelés

Zinedine Zidane (8,5)

Remek kezdőcsapat, látványos támadójáték, Jesé kiváló cseréje, lehetőség Casemirónak és Lucasnak. Szinte tökéletes! A védekezést kicsit jobban meg kell szervezni és nem lesz gond.

Az olvasók osztályzata: 8,85

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK