Tomás Roncero: Milyen fas*a Barcelonának lenni!

Ezen a héten egy újabb Barca „show-t” láthattunk Londonban, és úgy tűnik, hogy ismét büntetlenül fogják megúszni a svindlit.

Miután kétgólos előnyben voltak az Arsenallal szemben, Luis Enrique kihívta magához Piquét, majd a fülébe súgta: „Gerard, szedj össze egy sárgát, és játszhatsz a negyeddöntőben.” Piqué, követve az utasítást, amely pont annyira provokatív, mint a tweet-jei, rávetette magát Wellbeckre (egy inkább narancssárga lapot érő mozdulattal), a török játékvezető pedig meg is büntette ezért. „Annyira fas*ák vagyunk! Mindent jobban csinálunk, mint a többiek, akik ráadásul már a fáradtságot sem veszik arra, hogy szót emeljenek. Éljen a nirvána, a Barca világa!” Valószínű ez játszódhatott le Lius Enrique és Piqué fejében, mivel tisztában vannak azzal, hogy nem lesz következménye a tetteiknek. Hadd magyarázzam meg.

5 évvel ezelőtt Mourinho nagy pácba került Amsterdamban. A Bajnokok Ligájában, az Ajax ellen Dudek beszélt Casillasszal, aki aztán Ramosnak mondott valamit. Xabi Alonsóval maga Mou beszélt a mérkőzés közben, majd a meccs későbbi szakaszában mindkét játékos kiharcolt egy sárga lapos figyelmeztetést, amivel biztosítottá vált, hogy játszhatnak a legjobb tizenhat között. Ez gyakran előfordul a modern futballban, de ennek az ügynek a kezelése túltett mindenen.

Luis Enrique és Piqué

Mivel a Madrid „nem annyira fas*a”, az UEFA megbüntette őket: két mérkőzéses eltiltás Mourinhónak (amit fellebbezés után egy mérkőzésre mérsékeltek), 40.000 eurós büntetés a portugál edzőnek, 20.000 eurós büntetés fejenként Xabinak és Ramosnak, 10.000 euró Iker Casillasnak, 5.000 euró Dudeknek, a klubnak pedig 120.000 eurót kellett befizetnie.

Néhány hónappal később Iniesta egy Shakhtar elleni mérkőzésen ugyanilyen helyzetbe került. Az UEFA Fegyelmi Bizottsága kérvényezte a játékos elmarasztalását, de a Barca fellebbezése után az ügyet lezárták (ahogy mindig).

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a Madrid az egyetlen klub, amelynek meg kell fizetnie a bűneiért. A Madrid hibázott Cheryshevvel a kupában, azonnal kizárták. A Barca tíz emberrel állt fel egy kupa-elődöntőben, de megúszta, szerepelhetett a sorozat következő kiírásában. A szurkolók a Nou Campban disznófejet dobtak a pályára, a Clásicót 22 percre felfüggesztették, de szó sem esett egy esetleges stadionbezárásról. A Madridnak azonban időről időre a Mestallában, a La Rosaledában, a Rico Pérezben kellett játszania… Mi megfizetünk a hibáinkért, a Barca soha, soha, soha… Milyen fas*a Barcelonának lenni!

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK