Egytől egyig: Real Madrid – Atlético Madrid

Egy újabb városi rangadó, amelyet sikertelenül zárunk hazai pályán, kilátástalan játékkal, és egy célfutballt játszó fegyelmezett Atléticóval. A komolyabb erőt képviselő ellenfelek ellen továbbra sem megy. Mi ismét megpróbáljuk értékelni egy tízes skálán a mérkőzésen látottakat. Mérkőzés utáni szubjektív rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (3)

Néhány játékos sokadszor mondott csődöt a szezonban, és bizony a taktika és a kezdőcsapat is hagyott maga után némi kívánnivalót. Azonban az igazán szomorú az, hogy nem is érezni néhány futballistán azt a tüzet, amelynek természetesnek kéne lennie bármikor, amikor a Real Madrid címere feszül a mellkasod felett! Akinek ez önmagában nem jelent elég motivációt, az szedheti a sátorfáját Madridból minél hamarabb.

Az olvasók osztályzata: 3,12

Atlético Madrid (6)

Az igazán csúnya része a történetnek azonban az, hogy ez egy abszolút verhető Atlético Madrid, akik egyszerűen megpróbáltak élni azokkal a lehetőségekkel, amelyeket tálcán kínáltunk előttük. Az egyik ilyenből be is találtak, és emelett több veszélyes lehetőségük is adódott. Még egyszer mondom, nem egy csúcsfutballt bemutató ellenfélről beszélhetünk, ám kellő stabilitást mutattak ahhoz, hogy elvigyék csapatunktól a három pontot.

Az olvasók osztályzata: 5,87

Játékosok

A Real Madrid legjobbja – Keylor Navas (7,5)

Beszédes, hogy ismét őt tudjuk kiemelni leginkább a csapatból. Egy nagy bravúrral és további két-három fontos és pontos hárítással ismét odatette magát, de örömteli lenne, ha nem vele kellene ebben a szakaszban foglalkoznunk, mint a csapat legjobbja.

Az olvasók osztályzata: 7,15

1tol1ig1602271

Dani Carvajal (5)

Rengeteg felfutással segítette a támadásokat, és több veszélyes beadása is volt, fájó, hogy összjátékban a szokottnál pontatlanabb volt és védekezésben is akadtak gyengébb pillanatai.

Az olvasók osztályzata: 4,89

Raphael Varane (4,5)

Bizonytalannak éreztem az egész meccsen, a kapott gólnál sem helyezkedett jól, és sajnos nem az első meccse, ahol hiányoltam Pepét a védelemből az ő helyén.

Az olvasók osztályzata: 4,74

Sergio Ramos (6)

Az első félidőben többször avatkozott jól közbe, amikor az Atlético veszélyesebb volt a kapunkra. A Fair Play szellemében nem szabadna lelkesedem, de gyönyörű volt amikor a meccs végén feltörölte Gabival, a labdarúgás egyik undorító pörsenésével a Bernabéu gyepét. Valami öröm legalább nekünk is jutott mára.

Az olvasók osztályzata: 4,97

Danilo (5,5)

Az abszolút kettősség jellemezte az egész mérkőzését, ritka, ha egy játékos bizonyos szempontok alapján a jók, és a gyengébbek között egyaránt említhető. Rengeteg szerelése volt a balhátvédet játszó brazilnak, és többször is agilisan lépett fel a támadásokkal, ráadásul egy meg nem adott büntetőt is kiharcolt. Viszont az érem másik oldalán borzasztó helyezkedési hibákat vétett és többször felelőtlen megoldást választott. A csapatban azonban annyi nála gyengébb teljesítmény akadt, hogy nem lehet nem észrevenni a pozitívumokat, különösen, hogy a mérkőzést megelőzően mindenki őt jósolta a várhatóan legrosszabb játékosnak.

Az olvasók osztályzata: 4,7

Toni Kroos (3)

Ha mindazt amit csinál, a Margitszigeten művelné, az egészségesebb volna neki és nekem is. Nem hatnak meg a pontos fordítások, mikor az ellenfél támadásainak nagy részét és a gólt megint úgy nézte végig, mint aki egy cserkészlánygyűlés heti piknikezésére készülne.

Az olvasók osztályzata: 3,56

Luka Modric (5)

Lukita sem volt ma olyan ütős, de az ő futballjába szorult némi hajtás és elképzelés is. Azért ennél többet tud, igaz, a szervezésben nem sok segítsége akadt. Hajszálpontos, hatékony indításokból nem volt hiány, igaz, becsúszott néhány rossz passz is ezúttal.

Az olvasók osztályzata: 4,65

Isco (3)

Nagyon kevés hatása volt a játékra, szinte alig vett részt érdemben a támadásokban, a cselei pedig nem sokat értek az Atlético dupla falával szemben, főleg, hogy rendre a kaputól 30 méterre jöttek a trükkök.

Az olvasók osztályzata: 3,55

1tol1ig1602273

James Rodríguez (2)

Lehet, hogy nem a szélső az ő posztja, de ez ne legyen már indok arra, hogy jó megmozdulás nélkül teljesítse valaki az összecsapást ezen a szinten.

Az olvasók osztályzata: 2,91

Karim Benzema (2,5)

A medvedisznóember eljövetelének gondolata is veszélyesebb, mint amennyi fenyegetést ma a francia hordozott. Egy lövés lefordulásból, és semmi más.

Az olvasók osztályzata: 3,06

Cristiano Ronaldo (5)

Egyszerűen nem tudok haragudni a portugálra, mivel az, hogy az egész meccs során akadt némi támadójátékunk, az legfőképp neki köszönhető. Igen, kihagyott egy nagy lehetőséget, és végül nem talált a kapuba, ám a legtöbbször így is ő került helyzetbe a csapatól, arról nem tehetett, hogy mögötte a gépezet meglehetősen impotens jeleket mutatott.

Az olvasók osztályzata: 4,09

1tol1ig1602272

Cserejátékosok

Borja Mayoral (4,5)

Bátor hozzáállása dicséretet érdemel. Sugárzott róla, hogy őt még a bankszámlán kívül érdekli maga a puszta játéklehetőség is a Real Madridban, ezzel máris többet tett hozzá a mérkőzéshez, mint néhány jóval tapasztaltabb kollégája.

Az olvasók osztályzata: 4,75

Lucas Vázquez (4)

Egy másik igazi madridista, szintén nagy elánnal szállt be, azonban igazán veszélyes megmozdulás nélkül zárta a neki szánt játékidőt. A meló azonban ezúttal is megvolt.

Az olvasók osztályzata: 3,87

Jesé Rodríguez (4,5)

Nem sok ideje volt, mégsem mondhatni, hogy haszontalan lett volna, felélesztette a bal oldali játékot, és igyekezett veszélyt okozni a meccs utolsó harmadában.

Az olvasók osztályzata: 4,12

Edzői értékelés

Zinedine Zidane (4)

Ezúttal több hiba is felróható a francia mesternek. Casemiro és Kovacic közül az egyiket mindenképpen játszatni kellett volna (Casemiro védekezőbb felfogású ráadásul az odavágón prímán teljesített, de Kovacic van játékban inkább kettejük közül, így mindenki bízza a saját elképzelésére, hogy kit játszatott volna), James kihozatala a szélre pedig már a mérkőzés előtt is tudható volt, hogy nem lesz jó lépés, nem is lett. Védekező középpályás nélkül, karcsú széljátékkal pedig eleve hendikeppel indult a csapat. Különösen, hogy egyik fenti játékos sem állhatott be végül. Kroos, Isco és James a sokadik gyenge meccsüket hozzák idén, ideje lenne pár személyi változásnak a kezdőben.

Az olvasók osztályzata: 3,81
 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK