Héttől egyig: Real Madrid – Celta Vigo

A Celta nagy pofonba szaladt bele a Santiago Bernabéuban, a Real Madrid játékosai pedig némi önbizalmat meríthetnek a sikerből. Mi ismét megpróbáljuk egy tízes skálán értékelni a látottakat, ezúttal az elmúlt időszakot nézve végre örömmel tesszük mindezt. Mérkőzés utáni szubjektív rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (8,5)

Nagy öröm, hogy egy a bajnokságban meglehetősen jól teljesítő ellenfelet sikerült kiütni a mai napon. A sok gól mindenképpen értékelendő a Celta Vigo szintjét figyelembe véve, így jár a jó pontszám. Egy kicsit több koncentráció kell még védekezésben, és továbbra is sokkal több labda nélküli mozgás, mert a BL-ben sokkal komolyabb megpróbáltatások várnak ránk, ezekre pedig megfelelően fel kell készülni. Nem született volna persze ekkora siker, ha nem lett volna néhány olyan játékos a pályán, akik eddig kevesebb játékidőt kaptak, akik most próbálják bizonyítani, hogy nem a vételár és a reklámarc-kompatibilitás kell hogy legyen az elsődleges szempont a kezdő kialakításánál.

Az olvasók osztályzata: 8,45

1tol1ig1603051

Celta Vigo (3)

Az első félidőben egyenrangú partnerünk volt a vendégcsapat, időközönként fölénk is kerekedtek, hogy aztán a második félidőben teljes összeomlást tanúsítsanak. Helyzetükön az sem segített, hogy a frissen visszatért Pablo Hernández lesérült, hiszen addig csapata legjobbjai között volt. Az EL-hely így is áll még a csapatnak, szóval nagy baj nincs a Celtánál, igaz, az európai kupaszereplés kivívásához ennél sokkal jobban kell teljesíteniük.

Az olvasók osztályzata: 4,05

Játékosok

A mérkőzés legjobbja: Cristiano Ronaldo (9,5)

Minden összejött ma a portugál támadónak, egy távoli bomba, egy életerős szabadrúgás, egy nagyszerű fejes és egy higgadt belsőzés eredményeképpen négyet vállalt a csapat hét góljából. Ezzel átvette a vezetést a bajnokság góllövőlistáján, és remélhetőleg a csapatot is kirántja a kisebb hullámvölgyből. A BL-ben még versenyben vagyunk, Cristiano remélhetőleg ott sem spórol majd, és kíméletlenül púpozza majd az ellenfelek hálóit.

Az olvasók osztályzata: 9,69

1tol1ig1603052

Keylor Navas (7,5)

Az első félidőben kellett leginkább aktivizálnia magát, akkor bravúrosan hárította Aspas próbálkozását. A kapott gólról nem tehetett, összességében pedig szinte semmi dolga nem volt a második félidőben.

Az olvasók osztályzata: 8,08

Dani Carvajal (7)

A mai napon azt a feladatot kapta, hogy keserítse meg Nolito életét. Sikerült neki. Nem tette zsebre, inkább valahol a szakállában rejtette el a szélsőt.

Az olvasók osztályzata: 7,2

Pepe (7)

Fontos vezető gólt fejelt, de védekezésben a hátsó négyes leginstabilabb tagja volt, több labdát adott el veszélyes helyzetben, Aspas nagy helyzetét pedig premier plánban nézte végig. Próbált sokszor feljebb játszani és kivenni a részét a szervezésből, ami viszont dicséretes. Hátul magabiztosabban kell teljesíteni és nem lesz gond.

Az olvasók osztályzata: 7,78

Sergio Ramos (7,5)

Több jó felszabadítása volt a spanyol középhátvédnek, a védelem vezére tudott lenni. Rengeteg átadást csípett el a bal oldalon, adott egy gólpasszt, és szinte egy rontott passza sem volt.

Az olvasók osztályzata: 7,42

1tol1ig1603053

Danilo (7)

Nem hozott le rossz meccset, ezúttal sokkal jobban dolgozott, mint az előző találkozón. Beadásai veszélyesebbek voltak, többször próbált betörni is az előtte nyíló üres területekre.

Az olvasók osztályzata: 7,24

Casemiro (7,5)

A Celta játékosai nem szívesen akadtak össze a brazil fenegyerekkel, aki több pontos szerelést, és hasznos átadást tudhat magáénak. Pozitív változás, hogy bekerült a kezdőbe, meg is ragadhatna ott.

Az olvasók osztályzata: 7,8

Mateo Kovacic (5,5)

Keveset vállalt magára védekezésben és támadásban egyaránt, sokszor a legegyszerűbb választás helyett csak bonyolította a dolgokat. Lassította a játékot, sokszor pontatlan és körülményes volt.

Az olvasók osztályzata: 7,02

Isco (7,5)

A játékából továbbra is hiányolom a dinamikát, azonban két asszisztot is kiosztott, így sok panaszra nem lehet okunk ma vele kapcsolatban. Az elmúlt időszakhoz képest több jó meglátása is volt, ami mindenképpen kiemelendő.

Az olvasók osztályzata: 7,31

Lucas Vázquez (8)

Ezúttal is benne volt a legtöbb kakaó, sok problémát okozott a Celta bal oldalán. Nem restellett visszajönni a saját tizenhatosunkig a labdáért, hogy pár másodperccel később már valamelyik társát játssza meg az ellenfél kapujának előterében. Sok befutott sztárjátékos példát vehetne róla. Ma egy kicsit szertelen volt azért néhány esetben, de látszott, hogy szeretett volna ő is egy gólt szerezni.

Az olvasók osztályzata: 8,03

1tol1ig1603054

Borja Mayoral (6)

Nem ment neki annyira, de lelkesen nyargalászott, és eredményesen zavarta meg több esetben a Celta labdakihozatalát.

Az olvasók osztályzata: 7,4

Cserejátékosok

Gareth Bale (7)

Jól szállt be a meccsbe, és ha már beküldték, lőtt egy gólt. A sebessége továbbra is a régi, Bartra-gédiának eddig sem nevezhettük.

Az olvasók osztályzata: 8,07 

Jesé (7,5)

Maximálisan kihasználta a neki szánt időt, gólpasszt adott, majd egy remek szóló után ő maga is betalált. Egy ilyen Jesére lenne szüksége a csapatnak, remélhetőleg továbbra is fogunk tőle látni hasonló teljesítményt.

Az olvasók osztályzata: 7,97

Marcelo (-)

Nagy szükség lesz a brazilra a Roma ellen.

Edzői értékelés

Zinedine Zidane (8)

Megfelelően motivált kezdőt küldött fel, és a cserék is őt igazolták. Jó húzás volt, hogy Bale és Marcelo is csak csereként érkeztek, a védekezés megszervezésére viszont még időt kell fordítania a franciának, mert az első félidőben bizony okozott némi zavart a Celta a védelmünkben.

Az olvasók osztályzata: 8,55

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK