Egytől egyig: Real Madrid – Sevilla

Magabiztos győzelem, nagyrészt jó és szervezett játékkal egy kiváló ellenfél ellen. Remek hétvégét zártunk a riválisok eredményeinek ismeretében. Mi ismét megpróbálunk egy tízes skálán pontozni a látottak alapján. Mérkőzés utáni szubjektív rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (8)

Rég nem látott és az utóbbi időszakban jogosan hiányolt dinamikát és fantáziát lehetett észrevenni a csapat játékában. Mintha lenne egy gitárunk, amelyet hosszú idő után végre elkezdtek felhangolni, így a húrok pendülése végre nem bagzó macskák kerregésére emlékeztetett. Örömteli, hogy a négy gólt egy, a bajnokság komolyabb játékerőt képviselő csapata ellen szereztük, ráadásul négy különböző játékos talált a kapuba. Akadt emberfeletti, remek és jó teljesítmény egyaránt a csapatban, úgy vélem a szerkezet átalakítása nagy mértékben közrejátszik a középpálya (s így a csapatjáték) stabilabbá tételében.

Az olvasók osztályzata: 8,37

Sevilla (5)

A négy kapott gól ellenére sem kell szégyenkeznie a Sevillának, bár igaz, ehhez Sergio Rico nagyszerű hárításai is kellettek. A vendégek vezettek néhány formás támadást a kilencven perc során, de szabályos gólig nem sikerült eljutniuk. Érdekes lehet a harc még a negyedik helyért itt, hiszen bár a Villarreal még stabilnak mondható előnnyel fordul a hajrára, hiba lenne kiengedniük, hiszen a Celta-Sevilla-Bilbao hármas bármelyike odaérhet ebben az esetben.

Az olvasók osztályzata: 5,06

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Keylor Navas (10)

Kiváló érzés, hogy egy ilyen stabil kapus állhat csapatunk kapujában. Öröm, hogy focistának állt, hiszen képességei alapján politikus, horgász vagy tűzszerész is lehetett volna: folyton hárít, mindent kifog és biztos kézzel hatástalanít a nehéz helyzetekben. S ha büntető, akkor Barce… izé, balszerencse, hiszen Navasszal a gólvonalon nem sok sót esznek meg az aktuális ellenfelek ítéletvégrehajtói.

Az olvasók osztályzata: 9,71

1603211tol1ig1

Danilo (7,5)

Nem játszott rosszul egyáltalán a brazil játékos, a második gól előtt gyönyörű kiflit húzott elő a kemencéből, megsegítve ezzel Cristianót, emellett pedig érdemes volt megfigyelni, hogy többször lépett be a támadósor mögé, és inkább a pálya közepe felé húzódott be, mintsem beadásokkal kísérletezett volna. Gólpassza ellenére, ez sokkal jobban fekszik neki.

Az olvasókk osztályzata: 7,44

Nacho (8)

Kellően tökös volt, kemény és határozott. A bőség zavara miatt ritkán kap szerepet középhátvédként, ezúttal viszont megmutatta, hogy továbbra sem felejtett el futballozni ebben a pozícióban.

Az olvasók osztályzata: 7,75

Raphael Varane (6,5)

A francia hátvéd sem teljesített rosszul, azonban fejben továbbra is kissé bizonytalannak érzem, az általa elkövetett szabálytalanságért ítélt büntető sajnos adható volt (ha egy kicsit hamarabb ereszti el a játékost, akkor nem ilyen egyértelmű a helyzet). Képességei alapján világklasszis is lehet, ehhez azonban mindenképp helyre kell rázódni mentálisan.

Az olvasók osztályzata: 7,4

Marcelo (7)

A mai egy kissé inverz Marcelo volt, a tizenhatos közelében kevés dolog jött neki össze, viszont a támadások felépítésében aktívan részt vett, védekezésben pedig a legtöbb szerelés az ő nevéhez fűződik, annyi, amennyi most az osztályzata lett.

Az olvasók osztályzata: 7,51

Casemiro (9)

Igazán jóleső érzés, amikor a jogos szurkolói elvárás edzői felismeréssel párosul. A középpályán tulajdonképpen csak belépőt felejtettünk el szedni eddig, és ezzel azt hiszem túl későn adtam zseniális ötletet Don Florentinónak. A brazil bestia befészkelt a Bernabéu bankólázban bugyogó barlangjába, betonkeményen. A Clásicón is egy ilyet, Casélélé!

Az olvasók osztályzata: 8,7

1603211tol1ig2

Toni Kroos (7,5)

A német középpályás üde színfoltja volt a meccsnek, hiszen régóta adós volt már egy, az átlagnál jobb teljesítménnyel. És tessék, megérkezett, végre. Nem egy 95%-kal passzoló, a játék képét kevéssé formáló robotot, hanem egy hús-vér embert láttunk játszani, megindulással, ütemváltásokkal, lövési kísérletekkel. Fel kell vállalni a kockázatot és melózni, melózni, melózni. Ezen az úton tovább Toni, csakis ezen az úton.

Az olvasók osztályzata: 7,76

Luka Modric (6,5)

Ezúttal Modric volt az, aki a vártnál gyengébben teljesített. Látványos megoldásainak többségébe hiba csúszott, és bár igyekezett a pálya egészét bemozogni, igazán kevesett vállalt önmagához mérten. Egy büntetőt azért így is kiharcolt, Ronaldo azonban túl sokat elemezte mostanság egy meg nem nevezett rivális játékát.

Az olvasók osztályzata: 7,71

Gareth Bale (8)

Lecseréléséig egyfolytában tevékeny részese volt a csapat eredményes támadójátékának, nagyszerű gólpasszt tekert Benzema lábára, majd a franciától vissza is kapta azt. Igazán jól futballozott, és szeretnénk, ha ezt a formát tudná állandósítani a tavasszal is. Sérülésmentesen!

Az olvasókk osztályzata: 8,62

1603211tol1ig3

Cristiano Ronaldo (6,5)

Gólján kívül kevés sikerélménye volt a meccsen, az első félidőben Rico fogott ki rajta, a másodikban aztán egy büntetőt is kihagyott, Danilo azonban egy remek beadással kisegítette a portugált. Benzema lecserélésével megint középcsatárként kellett játszania a végén, ami szemmel láthatóan nem feküdt neki, nem is kéne ebben a pozícióban erőltetni, hiszen neki területre van szüksége, nem bordabökdösésekre két védő gyűrűjében.

Az olvasók osztályzata: 7,51

Karim Benzema (8)

Bombagól és gólpassz a franciától, emellett ha kicsit jobban koncentrál, akár mesterhármassal is zárhatta volna a meccset. Nem volt a pálya közepéhez kötve, szabadon játszhatott, többször feltűnt a pálya  mindkét szélén. Négy kulcspassza és három sikeres csele is beszédes adat, remek mérkőzésen van túl Karim.

Az olvasók osztályzata: 8,34

Cserejátékosok

Jesé Rodríguez (7)

Igen agilisan szállt be ezúttal is, és hozzáállása egy újabb gólt eredményezett. Zidane alatt sokkal jobban teljesít a fiatal szélső, remélhetőleg az önbizalma végleg helyreállt.

Az olvasók osztályzata: 7,9

1603211tol1ig4

James Rodríguez (5,5)

Levegőzött kicsit.

Az olvasók osztályzata: 5,49

Isco (-)

Ő is.

Edzői értékelés

Zinedine Zidane (8)

A James-Isco páros padoztatása és Casemiro rendszeres szerepeltetése arra enged utalni, hogy a csapat összeállításánál talán a reklámbevételek mellett a TELJESÍTMÉNY – mint apró semmiség a profi futballban – is számításba lett véve. A csapat játékában volt elképzelés, és Kroos is jól tudott teljesíteni ezúttal a támadóbb, kötetlenebb pozícióban. A labda nélküli mozgás és a megfelelő helyezkedés csiszolása lehet Zidane elsődleges feladata a véghajrára fordulva.

Az olvasók osztályzata: 8,44

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Aki láthatatlanul vált legendává…

Toni Kroos a mai napon bejelentette visszavonulását. Eme szubjektív szösszenet ennek margójára készült, pusztán érzelmi felindulásból. Szubjektivitását ajánlott…