James édesapja: A fiamnak nem jött jól az edzőváltás

James édesapja, Wilson James Rodríguez Bedoya, vagy csak Cachetes, korábban profi labdarúgó volt, sokszor még most is együtt focizik fiával. Az édesapa szerint az edzőváltás nem jött jól fiának, de türelmet tanácsol Jamesnek, hiszen meggyőződése, hogy el fog jönni az ő ideje.

Profi játékosként a távoli lövés volt a specialitása.

Ez így van. Sok gólt tudtam lőni ennek köszönhetően. A valaha volt legszebb gólomat Navarro Montoyának lőttem, amikor a Deportes Tolima játékosa voltam.

Láthatjuk, hogy James honnan lő.

Persze, ez genetika! Még ha sokat is gyakorolsz, ezzel a képességgel születned kell. James nem lő olyan rosszul. (nevet)

Volt olyan jó játékos, mint James?

(nevet) Nagyon más időkben játszottunk, a kettőt nem lehet összehasonlítani, de az igaz, hogy sokkal többet ért el a karrierje során, mint amire én képes voltam. Amikor én játszottam, nem voltak üzletemberek, akik csak kiemeltek az országodból. Akkoriban minden nehezebb volt. James annak a szimbóluma, hogy mennyi minden változott, a sportolók manapság sokkal kisportoltabbak, mint akkoriban.

Mi a fia legjobb képessége?

A jó helyezkedés és az áldozatkészség. Sosem láthatod fáradtnak, mindig száz százalékot ad.

Mi lehet az oka, hogy James idén nem úgy teljesít, mint az előző idényben?

Szerintem ez normális, ilyen a futball. A sérüléseknek nagy szerepük van, megnehezítik, hogy egy játékos fenntartsa a formát.

Gondolja, hogy Zidane ugyanúgy kezeli őt, mint annak idején Carlo Ancelotti?

Két különböző edzőről beszélünk. Az, hogy most nem játszik, semmit nem jelent, de egyértelmű, hogy az edzőváltás neki rosszul jött.

James

Miért különbözik a madridi teljesítménye ennyire a válogatottban mutatottól?

A hazádért játszani egy más történet, komoly érzelmek vannak benned, amikor felveszed a mezt. A Real Madrid egy óriási klub. Gondolom, hogy valamilyen pszichológiai oka lehet, de James még mindig nagy szerepet játszik a Real Madridban.

Képes lesz még javulni?

Természetesen. James még nem érte el a csúcsot játékosként, fiatal, tapasztalatokat gyűjt. Még jobb lesz.

Milyen gyengeségei vannak a fiának?
Apaként azt mondom, hogy semmi (nevet). Talán fejlődhetne a jobb lába.

Milyen érzés az édesapjának lenni?
Nagy büszkeséget érzek, mert tudom, hogy egy álomban él.

Ad neki tanácsokat?
Természetesen, mint minden apa a fiának. Elmondom neki, hogy csinálja ezt vagy azt. Nem beszélünk minden nap, de kapcsolatban állunk, megbeszéljük az életünk történéseit. Van speciális mobilunk is, csak a családi beszélgetésekre. Azt hiszem, nagyszerű a kapcsolatunk.

Meglátogatta Önt Envigadóban?
Természetesen. Mindig összefutunk a házában. Sőt, amikor David Ospina is jön (James sógora, az Arsenal kapusa – a szerz. kieg.), akkor mindig csinálunk két futballcsapatot. Mindig vele vagyok egy csapatban.

Milyen tanácsot adna a fiának most, hogy nem játszik annyit?
Azt, hogy legyen türelmes, okos és álljon készen a pillanatra. Türelem és bölcsesség. A labdarúgás az áldozatról szól, várnia kell a pillanatára.

Van egy testvére Barcelonában. Ő Barcelonának szurkol?
(nevet) Nem, nem, nem. Az unokaöccse miatt Real-szurkolónak kell lennie.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK