Mourinho levele Arbeloának

„Szenvedélyesség, alázat és becsületesség”. Ezekkel a szavakkal illette José Mourinho egyik kedvencét, a spanyol Álvaro Arbeloát. Tegnap látott napvilágot a hír, hogy a spanyol védő utolsó mérkőzésére készül a Bernabéuban, amelyet azóta ő is megerősített. A portugál ennek apropóján üzent a Real Madrid saját nevelésű játékosának, akivel mindig rendkívül jó kapcsolatot ápolt.

José Mourinho és Álvaro Arbeloa kiváló viszonya sosem volt titok: a spanyol védő a pályán és a pályán kívül is második fénykorát élte a portugál tréner alatt. A média viszont csak azt követően foglalkozott a kapcsolatukkal, miután az útjaik különváltak. Arbeloa – a keret játékosainak döntő többségével szembemenve – lényegében egyedüliként közvetlenül a távozása után is védelmébe vette Mourinhót, ami sokak szerint kedvezőtlenül hatott a játéktéren és az öltözőben betöltött szerepére is. A portugál mester 2014 nyarán a Chelsea-hez hívta egykori játékosát, de a „Spártai” hű maradt élete együtteséhez, ahol további címeket akart nyerni. Arbeloa korábban úgy fogalmazott: „nagy rajongója vagyok Mourinhónak.” Most José Mourinho hasonlóan őszinte hangvétellel, nyílt levélben búcsúzott Álvaro Arbeloától.

Arbeloa nem csak egy játékos számomra, hanem barát is. Hogy miért válik egy játékos baráttá? Ő egy példa a szakma iránti szenvedélyre. Imádja a klubját, elkötelezett a munka és a csapat céljai iránt. Alázattal és tisztelettel dolgozott együtt minden egyes nap mindenkivel. A Real Madridnak, ennek az óriás klubnak a történelem során sok olyan játékosa lesz, akit a világ legjobbjának nevezhetünk. Arbeloa nem ilyen profilú játékos, de kétségkívül mindig, minden tőle telhetőt beleadott a Real Madridért, a szurkolókért és minden egyes edzőjéért és csapattársáért. Csak hálás szavakkal tartozom neki. A 16 éves pályafutásom alatt ő volt az egyik legfontosabb játékos, akivel dolgozhattam. Jó játékos, kivételes ember.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK