Asensio: Nem azért jöttem, hogy elvegyem mások helyét, hanem hogy segítsem a csapatot

Marco Asensio tegnap este a Cadena SER El Larguero című műsorának a vendége volt. A fiatal támadó, aki az elmúlt hónapokban Zinedine Zidane-t és Julen Lopeteguit is meggyőzte, őszintén válaszolt a múltjával és a jelenjével kapcsolatos számos kérdésre.

Az első találkozó Florentino Pérezzel: „A szüleimmel Florentino hajója mellett sétáltunk el, és szerettem volna egy fényképet. Nyolc éves voltam akkor. Amikor megláttuk, közelebb mentünk hozzá. Az édesanyám azt mondta neki, hogy egy napon majd a Real Madrid játékosa leszek. Ez az élet szépsége, hogy most ő a Real Madrid elnöke, én pedig a klub egyik játékosa. Florentino azt mondta nekem, hogy ő is emlékszik arra a napra.”

A helye a Real Madrid keretében: „Az előszezon előtt egyértelművé tettem, hogy szeretnék itt maradni. Ha nem kaptam volna lehetőséget, elmentem volna. Az előszezon után Zidane azt mondta, hogy szeretné, ha maradnék.”

Asensio

A nyár eseményeinek sodrában: „Minden egy kicsit gyorsan történik, mert rövid idő alatt rengeteg dolgon megyek keresztül. A bemutatásom nagyon érzelemdús volt, de igyekszem minden helyzetet nyugodtan kezelni.”

A Barcelona érdeklődése a múltban: „A két legjobb mez, amelyet el tudok képzelni, a spanyol válogatotté és a Real Madridé. A Barcelona mezét nem ölteném magamra, gyerekkorom óta a Real Madridnak szurkolok. Igazolhattam volna a Barcába és több másik csapatba is, de volt lehetőségem dönteni, és Madridba jöttem.”

A versenyfutás Iscóval és Jamesszel: „Nem azért jöttem, hogy bárkitől is elvegyem a helyét. Azért vagyok itt, hogy segítsek, hogy a legtöbbet kihozzam magamból. Ha az edző úgy dönt, hogy más játékosok helyett engem rak a pályára, akkor az az ő döntése. Igyekszem megszerezni a bizalmát, és szerencsére eddig jól alakulnak a dolgok.”

Asensio

A helye a kezdőcsapatban: „Szeretnék a kezdőcsapat tagja lenni, de sok fontos játékos van előttem a sorban, akik már évek óta a csapatnál vannak. Cristiano mindig játszani fog, mert nagyon fontos a csapat számára. Én pedig igyekezni fogok kihasználni minden egyes játékpercet, hogy aztán még többet szerepelhessek.”

Amit a leginkább értékel Cristianóban és Bale-ben: „Cristianóban a céltudatossága és a gólerőssége tetszik. Bale-ben a bal lába, elképesztően tud lőni vele. Mindketten sokoldalú játékosok. Bale egy remek labdarúgó, aki egyre többet vállal. Potenciális Aranylabda-nyertes.”

Összehasonlítás a BBC és az MSN között: „Messi és Neymar is kiváló játékosok, de egyikük sem foglalkoztat. A BBC sokkal jobb, mint az MSN.”

A pályán elfoglalt helye: „Támadó középpályásként érzem magam a legjobban, de tudok játszani a jobboldalon, a baloldalon, de még középső középpályásként is.”

A célkitűzése a Real Madridban: „Szeretnék mindent megnyerni, szeretnék kulcsfontosságú játékossá válni a csapat és a szurkolók számára egyaránt. Szeretném, ha saját fejezetem lenne a Real Madrid történetében. A szurkolók az első pillanattól kezdve jól bánnak velem, szeretettel, úgyhogy bízom benne, hogy ezt viszonozni tudom.”

Asensio

A legjobb barátai: „A spanyolokhoz érzem magamat a legközelebb.”

Gondolatok a válogatott edzőtáborról: „Az első nap jól telt, de még nem tudok sokat mondani. Nagyon jó csapat van kialakulóban. Sosem találkoztam korábban Lopeteguivel, elmagyarázta a játékfelfogását, hogy mit szeretne tőlünk, nagyon lelkesnek látom.”

Iker Casillas helyzete: „Előttem senki sem beszélt Ikerről. Sok évet töltött a válogatottnál, már legendának számít, így pedig normális, hogy sokat beszélnek róla. Bár hiányozni fog, de új játékosok jönnek helyette nagy bizonyítási vággyal.”

Forrás: Cadena SER
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK