Egytől egyig: Cultural Leonesa – Real Madrid

Mindenféle megerőltetés nélkül ütötte ki harmadosztályú ellenfelét a Real Madrid, félig-meddig B csapattal felállva, így pusztán formalitássá züllesztve a visszavágót. Ezúttal is a tegnap látottakat fogjuk pontozni egy tízes skálán, szubjektívan. Kezdjük is!

Csapatok

Cultural Leonesa (4)

Bár hét gólt kapott a hazai csapat, nem lehet azt moondani, hogy közelről nézték volna a találkozót. Több veszélyes támadást is vezettek, néhány esetben Casilla éberségére, bravúrjaira volt szükség, hogy elkerüljük a gólt. Néhány játékosuk nem riadt vissza a keménységtől, ami egészséges mértékben teljesen rendben van, ha egy Real Madrid az ellenfél, de pl. Kroos lefejelésére semmi szükség nem volt. Mindenesetre nem rossz erőkből állnak, ha feljutnak, üde színfoltjai lehetnek a másodosztálynak.

Az olvasók osztályzata: 4,9

Real Madrid (7,5)

Úgy lőtt hetet a csapat, hogy némi koncentrációval ez nyugodtan lehetett volna tíz is. A meccs legerősebb periódusa a második félidő első tíz perce volt, ahol végleg eldőlt minden kérdés, nem csak az aktuális mérkőzést, de a teljes párharcot is figyelembe véve. Akiknek bizonyítania kellett, azokra úgy gondolom, hogy nem lehet panasz, a BBC távollétében is működött minden, és harmadosztályú ellenfél ide vagy oda, tegnap a támadóink is kivették a részüket a védekezésből, ami a most pihenő támadótrióra nem mindig, sőt, csak nyomokban jellemző. Bár a kapu előtti teljesítményre abszolút nem lehet panasz, játékban sok apró kellemetlen hiba volt, amelyekre még itt is jobban kellene figyelni.

Az olvasók osztályzata: 8

1610271tol1ig1

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Marco Asensio (8,5)

A pálya minden pontján felbukkant tegnap a fiatal spanyol, aki meghálálta a bizalmat, és kétszer is bevette az ellenfél kapuját, emellett beadásai is veszélyesek voltak. Teljesítményt tekintve feldobta Zidane-nak a labdát, aki ezúttal világosan láthatta, hogy mennyire érdemes a 70-80. percig kivárni, ha nem megy a BBC-nek, amikor ilyen emberei vannak a padon. Nem meglepő, hogy az olvasóknál is ő lett a mérkőzés legjobbja (3 szavazattal megelőzve Moratát).

Az olvasók osztályzata: 8,6

1610271tol1ig2

Kiko Casilla (7)

Nem vártuk, hogy érdemi szereplőjévé válik a találkozónak, mégis, ha nem figyelt volna oda, könnyen 2-3 hazai góllal zárult volna a mérkőzés. Így csak egy lett belőle, amiről nem tehetett.

Az olvasók osztályzata: 7,4

Dani Carvajal (7)

Hozta a kötelezőt, védekezésben nem állították megoldhatatlan feladat elé, a támadásokkal pedig gyakran fellépett. Várhatóan átesik majd néhány vizsgálaton, hogy kizárják a komoly sérülés lehetőségét.

Az olvasók osztályzata: 7,4

Pepe (6)

Ezúttal sem éreztem őt túlságosan élesnek, talán kissé fáradtan mozgott. Alkalmanként túl sok helyet hagyott a Cultural támadóinak, amelyekből 1-2 veszélyes lehetőség is kialakult.

Az olvasók osztályzata: 7,3

Nacho (7,5)

Védekező feladatát megoldotta, bónuszként pedig egy óriási góllal is bejelentkezett. Azt tudtuk, hogy a védelem minden pontján bevethető, de a találat láttán Benzemáék is kezdhetik félteni a játékperceiket.

Az olvasók osztályzata: 8,3

1610271tol1ig3

Danilo (6)

Egy harmadosztályú ellenfél ellen többet vártam a braziltól, ami a támadásokkal történő fellépéseket illeti, mert míg a másik oldalon Carvajal rendszeresen érkezett, addig Danilo kevés érdemi megmozdulással jelentkezett elöl, és hátul sem éreztem eléggé biztosnak.

Az olvasók osztályzata: 6,7

Toni Kroos (6,5)

Azt kell hogy mondjam, hogy teljesen feleslegesen játszotta végig a meccset a német. Nem az ő megmozdulásai jelentették a különbséget a két csapat között, ráadásul párszor alá is pakoltak, ami úgy hogy Casemiro és Modric sem bevethető, eléggé kockázatos. Egy kakaskodásba is belement, sárgája ezért jogos, az ellenfél játékosát azonban le kellett volna küldeni fejelésért.

Az olvasók osztályzata: 7,9

Isco (6,5)

Kevésnek éreztem őt ezúttal, a többiekhez képest. Voltak szép és sikeres cselei, illetve Asensiónak adott egy gólpasszt, de sokkal többet nem tudott hozzátenni a mérkőzéshez.

Az olvasók osztályzata: 7,5

James Rodríguez (8)

Technikailag négy gólpasszal zárta az estét, hiszen három asszisztja mellett az első gólnál az ő fejéről csúszott a védőre a labda. A mezőnybeli pontatlanságokra viszont ügyelnie kell, hiszen 18 labdavesztése sajnos igen magas, de a támadó harmadban mutatott hatékonyságával ellensúlyozni tudta az apróbb pontatlanságokat.

Az olvasók osztályzata: 7,9

1610271tol1ig4

Lucas Vázquez (7,5)

Két gólpasszal jelentkezett a jobbszélső, szép csel után adta az elsőt Asensio lábára, míg Mariano gólját hajszálpontos ívelés előzte meg. Továbbá kétszer százszázalékos helyzetbe hozta társait (egyszer Iscót egyszer Moratát), ám ezek nem hoztak gólt. Carvajal lehozatala után, lényegében a pálya jobb oldala rá maradt, amit védekezésben nem is tudott mindig hibátlanul megoldani, hiszen akkor kezdett el azon a szélen gyakrabban rohamozni az ellenfél. Elöl viszont ezúttal is nehezen tartották, négyszer szabálytalankodtak ellene.

Az olvasók osztályzata: 8,1

Álvaro Morata (8)

Két gólt szerzett, magabiztos csatárteljesítmény a spanyoltól. Lőhetett volna még, ha kicsit jobban koncentrál, de nem hibáztatjuk, ez így is rendben volt. Labda nélkül is rengeteget mozgott, Mariano beállását követően pedig visszavont csatárként segítetette a támadásokat.

Az olvasók osztályzata: 8,6

Cserejátékosok

Fábio Coentrao (6)

Danilo helyére, saját posztjára érkezett a nagy visszatérő, és bár látszott rajta a kihagyás, igyekezett megoldani feladatát, és a támadásokkal is aktívabban lépett fel, mint a brazil.

Az olvasók osztályzata: 6,7

Mateo Kovacic (6)

Két szabadrúgást kiharcolt, és volt két sikeres csele, de nem sok mindent tett emellett hozzá a meccshez, a neki szánt húsz percben.

Az olvasók osztályzata: 7,1

Mariano (7)

Agilisan szállt be a dominikai támadó, érezni lehetett rajta, hogy bizonyítani akar, gólt akar szerezni. Előbbi sikerült, de utóbbival sem maradt adós, a mérkőzés hajrájában Lucas beívelését fejelte a hosszúba, lezárva ezzel a talákozót.

Az olvasók osztályzata: 7,5

1610271tol1ig5

Edzői értékelés

Zinedine Zidane (7)

Kroos kezdetése és végigjátszatása a legnehezebben védhető döntés, és amint láttuk, a német végig ki volt téve a sérüllés veszélyének és talán Pepére is ráfért volna a pihenő. A BBC-t pihentette, és a helyettesek négy góllal és két gólpasszal jelezték, hogy adott esetben bármikor, bárki ellen megállják a helyüket. Nem kérdéses, hiába kupameccs, hiába harmadosztályú ellenfél, ha a teljesítményeket nézzük, a tegnapi után több játékpercet kell biztosítani Asensiónak, Moratának, Jamesnek, Lucasnak, Marianónak, és még csak nem is feltétlenül mindig a kezdőcsapatban, viszont nem is 5 percre becserélve.

Az olvasók osztályzata: 8

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK