Zidane: Jöhet egy kis pihenés, majd a kemény munka folytatódik

A Real Madrid hosszabbítás után győzte le a Kashima Antlers együttesét az idei klubvilágbajnokság döntőjében. A találkozó bővelkedett izgalmakban, hiszen Benzema góljára két japán találat válaszolt, a Real Madrid kiegyenlített, majd jöhetett a hosszabbítás, amelyben már nem volt kérdés, hogy kié lesz a trófea.

Zidane:

„Mindig nagy öröm egy nagy cím megnyerése. Tudtuk, hogy keményen meg kell érte dolgoznunk. Nem lepett meg minket az ellenfél, tisztában voltunk azzal, hogy képesek ilyen teljesítményre, de a játékuk egy kissé visszavetett minket, a futásmennyiség és az ütközések. Hosszú utazás után érkeztünk ide, de felemeltük a trófeát, ami számunkra egy fontos cím.”

„Voltak időszakok, amikor szenvedtünk, nem játszottunk úgy, ahogy tudunk, de ez bármelyik meccsen előfordulhat. A jó dolog az, hogy pozitívan álltunk hozzá, tudtuk, hogy képesek vagyunk bármelyik pillanatban gondot okozni az ellenfélnek. Azt is tudtuk, hogy lesznek időszakok, amikor vissza kell zárnunk, de ha pozitívan állsz a dologhoz és hiszel abban, hogy meg tudod csinálni, akkor a végén eléred a céljaidat, mivel ebben a csapatban rengeteg tehetség van.”

Zidane

„Köszönettel tartozom a családomnak, akik mindig támogatnak engem, függetlenül attól, hogy jól vagy rosszul mennek a dolgok. A játékosoknak is jár a köszönet, hiszen mindegyikük kiváló munkát végez. Mindannyian elszántak, ugyanabba az irányba haladunk, ez pedig nagyon fontos ahhoz, hogy elérjük a céljainkat.”

„Tudom, hogy sok madridista volt kint a stadionban, de olyanok is, akiket érdekel a Madrid. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki támogatta a csapatot. Japán szurkolók is voltak, akik az ellenfelet támogatták. Mindkét csapat szurkolói itt voltak.”

„Tudjuk, hogy mi történt 2014-ben, miután megnyertük a klubvilágbajnokságot. Ez bármikor előfordulhat, de úgy gondolom, hogy ez az idény nagyon hosszú és nehéz lesz. Szerencsések vagyunk, hiszen most egy kicsit lazíthatunk, de amikor visszatérünk, keményen fogunk dolgozni. Ha így lesz, nem gondolom, hogy változnának a dolgok.”

„Nem tudtam sokat aludni az elmúlt napokban, most pihennem kell. Most ismét valami nagy dolgot tudtunk elérni, de pihennünk kell. A nyomás és a stressz mindig itt lesz, ezen nem változtathatunk. Amíg ennél a klubnál vagyok, mindig lesz valami, ami lefáraszt.”

„Ha hátrányba kerülsz, akkor változtatnod kell valamit. Marcelo és Carvajal előrébb mentek, de ezt csak nagyjából 30-35 percig csinálhatod. Jól bevált, mivel Casemiro, Ramos és Varane jól teljesítettek a két csatár ellen, akik nagyon gyorsak voltak.”

„Az elnök úr elmondta, hogy ez egy újabb trófea nekem és a Real Madridnak, ő pedig boldog. Egyszerűen csak gratuláltunk egymásnak, ennyi.”

„A japán gyerekeknek azt üzenem, hogy ha ambiciózusak vagytok, szerettek keményen dolgozni, akkor küzdjetek, higgyetek abban, hogy egyszer egy nagy klubban fogtok játszani. Ez a játékosok álma, nekem is az volt az álmom gyerekként, hogy egy olyan nagy klubban focizhassak, mint a Real Madrid. Hinned kell abban, hogy elérheted, de ez mindig kemény munkát igényel.”

Sergio Ramos:

„Minden alkalommal, ha lehetőségem van megnyerni egy nagy trófeát a Real Madriddal, egy álmom válik valóra. Már megnyertem ezt a címet egyszer, de nem emelhettem magasba. Személy szerint nagyon elégedett vagyok, csapatként pedig megérdemeltük a trófeát. Úgy zártuk le az évet, ahogy szerettük volna. Ez az előző idény kemény munkájának és erőfeszítéseinek jutalma.”

Sergio Ramos

„Nyilvánvalóan mindent megtettem azért, hogy szerepelhessek ma. Lehet, hogy nem voltam a legjobb fizikai állapotban, de a hosszabbításig a pályán voltam, beleadtam mindent. Megérte eljönni és magasba emelni a trófeát.”

„Nagyszerű munkát végzünk. Amióta Zidane megérkezett, a csapat rekordokat döntöget, ezt így kell csinálni. Keményen kell dolgoznunk tovább, de van időnk arra is, hogy kiélvezzük, amit elértünk, pihenjünk egy keveset, feltöltődjünk és frissen térjünk vissza 2017-ben, azzal a céllal, hogy megnyerjük mindhárom címet, amiért versenyben vagyunk.”

Casemiro:                 

„Nagyon boldogok vagyunk. Ez egy döntő volt, tudtuk, hogy nehéz lesz, de a Real Madridnál mindig a végsőkig harcolunk. Tisztelnünk kell az ellenfelet, nagyszerűen játszottak. Tudtuk, hogy kemény lesz, de nyertünk. Egyszerűen csodás érzés, de nem állhatunk le, mivel a bajnoki címért, a BL-ért és a kupáért is küzdenünk kell.”

„Tovább akarok harcolni azért, hogy még több trófeát nyerjek a Real Madriddal. Ez az év lenyűgöző volt, de tovább akarok javulni és segíteni akarom a csapattársaimat. 2017-ben ugyanígy kell folytatnunk tovább, sok munkával, erőfeszítéssel, egységben.”

Keylor Navas

Keylor Navas:

„Nagyon boldogok vagyunk. Egy nagyszerű meccset hozó ellenfelet győztünk le, jól játszottak, megnehezítették a dolgunkat. Végül sikerült győznünk. Ez egy szép hét volt. Most volt a születésnapom, két meccset játszottunk, egy csodás döntőn vagyunk túl és nyertünk egy újabb címet.”

„Örülünk Cristianónak, ő a világ legjobbja, mindig segít nekünk, mindig jól teljesít. A hosszabbításban megmutattuk, hogy sosem adjuk fel. Mindent bele kell adnunk a pályán, ezt alázattal, az ellenfél iránti tisztelettel tesszük, jövőre pedig ezt kell folytatnunk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK