Jesús Vallejo: Minden nap azért dolgozom, hogy Madridban játszhassak

Jesús Vallejo sikereit továbbra is állandó figyelem kíséri Spanyolországból. A Marca után a másik nagy madridi sportújság, az AS is interjút készített az Eintracht Frankfurt sorait erősítő kölcsönjátékosunkkal.

Hogyan értékeled a szezon első felét?
Én úgy gondolom, hogy pozitívan szerepeltünk a várakozásokhoz képest. Ez elsősorban a csapat egységességének köszönhető.

Hogyan kezeled a rengeteg elismerést, dicséretet?
Próbálok óvatos és szerény maradni. A dicsérő szavak engem nem pihenésre, hanem további munkára ösztönöznek. Az én filozófiám az, hogy mindig keresni kell a lehetőséget a fejlődésre.

Az Eintracht jelenleg Bajnokok Ligája-indulást érő helyen áll.
Igen, ennek mindenki örül a csapatban. A szezon nagyon hosszú, sok mérkőzés áll még előttünk. Szeretnénk hasonló eredményességgel folytatni az idényt a karácsonyi szünet után. Amikor leszerződtem ide, a klub vezetősége nem tűzött ki konkrét célt a játékosok elé. Ne kerüljünk bajba és próbáljunk minél több pontot összeszedni, ennyit mondtak.

Hogy megy a német nyelv?
Az érkezésemkor alig tudtam néhány szót németül. Szerencsére vannak spanyol csapattársaim, az ő segítségükkel a nyelvtanulás is könnyebben megy. A kirendelt tolmácsom egyszerűen fenomenális, nagyon sokat tanulok tőle. Lehetőség szerint mindig próbálok németül megszólalni.

Most egyedül élsz. Megtanultál főzni is?
Otthon az édesanyám már ellátott néhány tanáccsal. (nevet) Ezen a téren is próbálok fejlődni, új dolgokat kipróbálni. Szerencsémre a reggelit és az ebédet közösen fogyasztjuk el a csapattársaimmal, így én csak este szoktam készíteni főzni otthon. Gyakran grillezek lazacot.

A jó teljesítmény hátterében minden bizonnyal kiváló fizikai felkészültség áll.
Igen, ez nagyon fontos. Nem vagyok megszállott. A legfontosabb dolgokat a labda dönti el, de próbálom tartani magam a megfelelő étkezéshez, az elegendő pihenéshez és a kemény edzéshez. Rajtam nem múlik semmi.

A sikered kulcsa a ….
Az állandóság. Mindig ugyanazt a napirendet követem. Nem számít, hogy győzünk vagy veszítünk, a hozzáállásunknak és az elvégzett munkáknnak kifogástalannak kell lennie. Szivacsként viselkedek: a fejlődésem érdekében próbálok minél több új dolgot magamba szívni.

Számítottál ekkora sikerre?
Rövid távlatokban gondolkodom. Amikor gyerekként ellátogattam a Romaredába (a Zaragoza stadionja – a szerk.) és olyan játékosokat néztem, mint Gabi Milito vagy Zapater, akkor azt gondoltam, hogy én is el szeretnék jutni erre a szintre valamikor. Példaképeimnek tartom őket. De erre a szintre senki sem képes egyedül eljutni.

A remekül sikerült mérkőzéseid után közelebb érzed magad a Bernabéuban való játékhoz?
Mindig ugyanazt mondom: azért írtam alá a Real Madridhoz, mert egyszer ott szeretnék játszani. Ezért dolgozom minden nap. Minden futballista szeretne  világ legjobbjaival egy öltözőben lenni, vagy éppen a legjobbak ellen játszani. Madridban mindez lehetséges. Ugyanakkor most az Eintrachtra kell fókuszálnom. Nem éri meg kockáztatni a túlzásba vitt álmodozással. Ezért mondtam, hogy kis lépésekben gondolkodom. Az ideérkezésem óta semmit sem változott a mentalitásom vagy az erről alkotott véleményem.

Késznek érzed magad arra, hogy egy Real Madridhoz hasonló csapatban is jól teljesíts?
Arra törekszem, hogy mindig a legjobbamat nyújtsam. A futball világában nagyon gyorsan változnak a dolgok. Ma még győzelmet aratsz, de holnap talán vereséget szenvedsz. Nem tudhatod, hogy mit hoz a jövő. Ezért szeretném fejleszteni a saját képességeimet.

És a hírnév?
A világ legtermészetesebb dolga számomra. Nem változtam meg. Ugyanúgy tartom a kapcsolatot a gyerekkori barátaimmal és barátságon viselkedik azokkal, akik egy fotót vagy autogramot kérnek tőlem. Hálás vagyok a szurkolóknak. Nélkülük eltűnne a futball varázsa. Szóval nem igazán hat rám a média által keltett zaj. Tisztában vagyok azzal, hogy ez a sport velejárója.

A Real Madrid komoly figyelemmel kíséri pályafutásod németországi alakulását.
Nagyon örülök ennek. Gyakran felhívnak és személyesen is szoktam találkozni a klub képviselőivel. Ez egy visszacsatolás arról, hogy jól végzem a munkámat.

Olyan játékosokkal említenek egy mondatban, mint Varane vagy Sergio Ramos …
Ez hatalmas büszkeség számomra, de az igazat megvallva, nem gondolok sokat ezekre a párhuzamokra. Próbálom a saját utamat járni. Persze sokszor nézem az ő játékukat. Ők a világ legjobbjai, így sokat tanulhatok tőlük.

Zidane is rajtad tartja a szemét.
Csak ismételni tudom magam: ez öröm és hatalmas megtiszteltetés. Arra ösztönöz, hogy tovább folytassam.

A futball mellett más elfoglaltságaid is vannak.
Igen. Lényegében testnevelést tanulok a zaragozai San Jorge Egyetemen. Ebben is a legjobb eredményeket próbálom elérni, bár ebben a szemeszterben nem teljesítettem az összes tárgyamat. Igazából csak a tantárgyaim fele sikerült, de az anatómia szerencsére köztük van.

Forrás: as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK