Figo: Zidane az öltözői egyensúly mestere

A Real Madrid egykori portugál sztárja, Luís Figo volt az El Larguero nevű spanyol rádióműsor vendége.

Zidane Madridja: „Egy olyan klubnál, mint a Real Madrid, nagyon nehéz elérni, hogy mindenki fontosnak és boldognak érezze magát, hiszen kizárólag nagyszerű játékosok alkotják a csapatot. Mindenki játszani akar, de ez edzői szempontból lehetetlenség. Lesznek olyanok, akik nem elégszenek meg a kevés játéklehetőséggel. Egy tréner számára az a legnehezebb, hogy fenntartsa a csapaton belüli egyensúlyt.”

Zidane jövője edzőként: „Sosem tudhatod, hogy mi fog történni. Egykori csapattársaként én egyáltalán nem számítottam arra, hogy ő is ezt a hivatást választja, de végső soron ez egyedül az ő személyes döntése. A közelmúltban ez jelentette számára a prioritást, de ahogy mondtam, a dolgok akár egyik napról a másikra is megváltozhatnak.”

Összehasonlítás: „Hogy jobb-e a jelenlegi Madrid, mint a galaktikusok? Nem szeretek különböző generációkat, pillanatokat, ellenfeleket vagy együtteseket összehasonlítani. Egy csapat minőségét elsősorban az elhódított trófeák száma határozza meg. Mi sok címmel büszkélkedhetünk, de a jelenlegi keretben is megvan a kellő dinamika, hogy nagy dolgokat vigyen véghez.”

Cristiano vagy Zidane: „Csak az újságírókat foglalkoztatja az a kérdés, hogy melyikük is a csapat igazi vezetője. Ez a Real Madrid, más nem számít. Cristiano öltözői szerepe mindig is kiemelkedő lesz, de ne felejtkezzünk el a többiekről sem: Modrić, Kroos, Marcelo, Ramos és még sokan mások… mindannyian fantasztikus idényt tudhatnak maguk mögött.”

Igazolások: „Hogy kit igazolnék le először a csapatból? Ez rengeteg dologtól függ, de Nachót és Moratát például nagyon kedvelem, ugyanakkor ennél sokkal fontosabb, hogy Zidane minden játékosával képes volt elhitetni, hogy fontos része a csapatnak.”

Cristiano evolúciója: „Mindig is gólokat fog rúgni, ez az ő „természetes viselkedése”. Közelről figyeltem végig a pályafutását és a fejlődését a portugál válogatottban, így a képességei és a közelmúltban elért eredményei számomra nem szolgálnak meglepetésként. Kilencesként is képes játszani, mert hihetetlenül erős és bármikor képes bevenni ellenfele hálóját. A következő szezonokban egyre inkább fog ebben a szerepkörben feltűnni. Spanyolországban az az általános vélekedés, hogy a harmincadik életév betöltése után egy játékos csillaga csakis lefelé ívelhet. Cristiano bebizonyította az ellenkezőjét, de előbb vagy utóbb őt is el fogja érni az öregedéssel járó lassulás. Az a leginkább feltűnő ebben, hogy egyre nehezebben rehabilitálódsz egy-egy mérkőzés után.”

Aranylabda: „Az elmúlt tíz év tapasztalatai alapján nem kétséges, hogy Ronaldo ismét a végső esélyesek közé fog tartozni. Messi szintén ott lesz, hiszen idén övé lesz a La Liga gólkirályi címe, és összességében is fantasztikus évet tudhat maga mögött. Ők ketten azok a játékosok, akik a legtöbb és legfontosabb egyéni elismeréseket nyerték. Velük szemben mindenki más esélytelen.”

BBC vagy 4-4-2: „Én nem vagyok edző. Számomra az a fontos, hogy megnyerjék a mérkőzéseiket. A taktika és a felállás megválasztásakor rengeteg körülményt kell figyelembe venned, elsősorban a csapat aktuális helyzetét és a játékosaid állapotát. A kezdőtizenegyed egyik tagjának talán egyetlen jó megmozdulása sem lesz hatvan percen keresztül, aztán lő egy gólt, és a mérkőzés hősévé válik. Nehéz dolog ilyenekről dönteni.”

Cardiff: „Igen, természetesen ott leszek.”

Isco vagy Bale: „Ez nagyban függ attól, hogy Bale milyen erőnléti állapotban lesz, mindazonáltal Isco fantasztikus formába került az idény utolsó heteire, és úgy vélem, hogy ő játszatása egy remek opció. Mindenesetre ezt a döntést az edzőnek kell meghoznia.”

Zidane jövője: „Tökéletesen illik a Real Madrid kispadjára, sosem veszti el a fejét. Barátjaként bízom benne, hogy még sok évig folytatja a fővárosban.”


2013-ban.

Madrid vagy Juve: „A Juventus nagyszerű formában lesz a döntőre. Megnyerték a bajnokságot és a kupát is, taktikai szempontból kifogástalan csapattal rendelkeznek, és olyan játékosaik is vannak, akik képesek megteremteni a különbséget. Az olasz ligát egyáltalán nem könnyű megnyerni. A Real Madridnak fegyelmezettnek kell lennie.”

De Gea: „Úgy vélem, Keylor összességében nagyszerűen teljesített a szezonban. Ez a sportszakmai osztály tervein múlik, de szerintem le fogják igazolni de Geát. A Real Madrid mindig arra törekszik, hogy a maximumig erősítse saját keretét.”

Mbappé: „Nagy potenciált látok benne. Hatalmas összegek repkednek a róla szóló hírekben, de nem ő a hibás azért, hogy ennyit akarnak fizetni érte. Ez a mai futballpiac egyik nagy problémája, nehéz igazán jó játékosokat találni. Madrid? Nemcsak futballtudásra, hanem erős személyiségre is szükség van ahhoz, hogy valaki a Bernabéuban játsszon.”

Vinícius: „45 millió, igaz? Változnak az idők. Az értem fizetett rekordösszeget már számtalanszor megdöntötték.”

Griezmann: „Azt mondják, hogy készen áll a váltásra, de ehhez nem igazán tudok mit hozzáfűzni. Biztosra veszem, hogy számos csapat érdeklődik iránta, de a Griezmann által képviselt minőség önmagában még nem elég. Az is nagyon fontos, hogy beleillik-e az érdeklődő csapat rendszerébe.”

Isco és Carvajal kontra Piqué: „A csapat egy régóta áhított bajnoki címet ünnepelt. Az ilyen pillanatokban előfordul, hogy valaki nem képes gátat szabni az érzelmeinek. Ilyen az emberi természet. Talán túlzásba estek, de semmi több.”

A Barcelona stílusának válsága: „Szerintem a Barça jó szezont futott. Voltak olyan mérkőzéseik, ahol futballgálát rendeztek, és voltak olyan mérkőzéseik is, ahol nem a tudásukhoz mérten játszottak, de a futball már csak ilyen. Nem gondolom, hogy a Barcelona stílusa jelentősen megváltozott.”

Jövő: „Nem igazán vonz a kommentátorkodás, mert nem szeretem a média világát. Megvannak a magam projektjei Kínában, az Egyesült Államokban és Indiában. Jobb’ szeretek a vezetőség tagja lenni, közvetlenül menedzselni a dolgokat.”

CSATLAKOZZ AZ ORSZÁG LEGNAGYOBB MADRIDISTA MECCSNÉZÉSÉHEZ! ¡A POR LA DUODÉCIMA!

Forrás: El Larguero (Cadena SER)
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK