Karembeu: Biztos vagyok Cristiano maradásában

A Real Madridot is megjárt francia középpályással, Christian Karembeuval készített interjút az AS. A beszélgetés számos témát érintett, többek között Cristiano Ronaldo jövőjét, Zidane eredményeit és Mbappé lehetséges leigazolását is.

Elképesztő idényen van túl a Real Madrid, hiszen a spanyol bajnokságot és a Bajnokok Ligáját is megnyerték.
Számomra hihetetlen élmény volt figyelni, ahogy Zidane sorozatban másodszor is Európa csúcsára vezeti a csapatot, a további trófeákról már nem is beszélve. Úgy gondolom, hogy jelenleg nemcsak a La Liga, hanem az egész világ legjobb csapata a Real Madrid. Megérdemelték a sikereket, mert szinte az összes rangadójuk győzelemmel zárult.

Mint Zidane közeli ismerőse, meglep Téged a sikeressége?
Nem. Zizou eredetileg technikai igazgatónak tanult, ami azt jelenti, hogy rendkívül széles körű ismeretekkel rendelkezik a futball világáról, képes megérteni az összefüggéseket. Ezt a látásmódot nagyszerűen hasznosítja vezetőedzőként. Florentino már 2011-ben megadta neki az esélyt, hogy visszatérjen a klubhoz, és hogy több feladatkörben is kipróbálhassa magát. Az összegyűjtött tapasztalatai kulcsfontosságú szereppel bírnak a jelenlegi sikerek hátterének megvizsgálásakor. Azt se felejtsük el, hogy ő maga is játékos volt, ráadásul nem is akármilyen. Ismeri a futballt, ismeri a Real Madrid szervezeti felépítését és értékeit. A Zidane elméjében rejtőző tudás egy különleges és rendkívül profitáló elegy, egy valódi „koktél”.

És mi a helyzet Cristianóval?
Minden évben rekordokat dönt mind Spanyolországban, mind Európában. Elképesztő, amit csinál. Egy igazi talentum. A rutinjával még rengeteg trófeához segítheti hozzá a királyi gárdát.

Mit gondolsz, Madridban fog maradni?
Igen, hiszen oda köti őt a szerződése. Ráadásul az érdeklődő kluboknak igencsak magas árat kellene fizetnie érte… (nevet) Az átigazolásokkal kapcsolatos döntések természetesen Zidane asztala, de személyes véleményem szerint Ronaldóra, Karimra és Bale-re is szükségük van. Túl sok mindent nyertek már meg együtt ahhoz, hogy csak úgy megbontsuk ezt a triót.

Honfitársad, Kylian Mbappé jövője körül is sok a kérdés.
Szerintem Mbappénak a szíve és az esze is azt súgja, hogy a Real Madrid az ideális választás. Tisztában kell lennie azzal, hogy mit szeretne elérni a jövőben. Madridban trófeákat nyerhet és egy rendkívül jól menedzselt fiatalítási projekt része lehet, amit Zidane személye és jelenléte csak még tovább fokoz.

Mit gondolsz Varane szezonjáról?
Ő még mindig nagyon fiatal. Rengeteg címet nyert már a fővárosban, és valódi kulcsfigura volt az utóbbi két-három idényben. Szerintem ez a jövőben sem lesz máshogyan. Foglalkoznia kell az egészségével és az erőnlétével, de ez minden.

Végezetül azt áruld el, hogy vajon megnyerheti-e újra a Bajnokok Ligáját a Real Madrid?
Remélhetőleg igen! Elvégre ez az a csapat, mely rekordokat megdöntéséről és újak felállításáról ismert. A klub a jövőbe is bizakodással tekinthet, az utánpótlás ugyanis tele van ígéretes fiatalokkal.

Forrás: as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK