Florentino Pérez: Megérdemeltük ezt a trófeát

A Real Madrid elnöke is nyilatkozott a FIFA-klubvilágbajnokság megnyerése után.

Öröm: „Megérdemelten nyertük meg ezt a trófeát, a klub történetének hatodik klubvilágbajnoki címét. Az egész torna során fantasztikus teljesítményt nyújtottunk. Nagyon elégedett vagyok. Zidane érkezése óta nyolc trófeával lettünk gazdagabbak, ebből öt a 2017-es naptári évben került elhódításra. A történelem a szemünk előtt íródik. Nem is vágyhatnánk ennél többre. Mindenki tisztában van az általunk képviselt erővel.”

Cristiano: „Ha valaki kételkedik benne, az nemcsak őt, hanem a Real Madridot és tulajdonképpen az egész futballt kérdőjelezi meg. Remekül teljesít az elmúlt hetekben. Az arcára van írva az elszántság és a győzni akarás. Sokat beszélgettem vele arról, hogy mit jelent a Real Madrid játékosának, egyik csapatkapitányának lenni. Számomra kétségtelen, hogy ő a világ legjobbja, a tehetségének, az eltökéltségének, a technikájának, a meghozott áldozatainak és a vezéregyéniségének köszönhetően. Fiatal koromban én még láttam Di Stéfanót is, és ahogy mindig hangsúlyozom, méltó utódot találtunk Cristiano személyében. Az érkezésével egy teljesen új korszak nyílt meg a klub történelmében, és a jövőre is is nagy hatással lesz az, amit véghez vitt Madridban.”

Florentin Pérez és Zinédine Zidane a klubvilágbajnoki trófeával

El Clásico: „Most ideje a La Ligára koncentrálnunk. Kevesebb mint egy hét múlva egy nagyon fontos mérkőzést kell játszanunk. Ez a siker komoly mentális löketet adott a játékosoknak a szombati bajnoki előtt.”

A keret megerősítése: „A fejlődés lehetősége mindig adott, de ha a dolgok jól mennek, akkor talán nem érdemes változtatásokat eszközölni. Fantasztikus keretünk van, tele fiatal játékosokkal. Szeretnénk kihozni belőlük a legtöbbet. Itt van Asensio és Ceballos, mindketten 21 évesek. Vagy Theo és Achraf, akik még csak 19 esztendősek. A hozzájuk hasonló fiataloknak köszönhetően jó kezekben van a jövőnk. Már korábban is elmondtam, hogy a Real Madrid mindig is a Santiago Bernabéu által kitaposott ösvényt követi. Próbálunk hűek maradni a történelmünkhöz és az értékeinkhez. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy 11 spanyol játékos lesz a kezdőcsapatban, de azt sem, hogy 11 külföldi. A legjobbakat akarjuk.”

Sikerek: „Rengeteg tényezőnek köszönhető a jelenlegi sikerkorszak. Az új játékosaink fantasztikusak, mindenki éhes a sikerre. Zidane-nál nem is kívánhatnánk jobb edzőt a klub élére. Úgy gondolom, hogy minden poszton nálunk vannak a világ legjobbjai.”

A szurkolók: „A Real Madrid legfontosabb részét a madridisták tömege jelenti. A szurkolóknak és a pártoló tagoknak köszönhetően juthatott el ilyen magasságokba a klub. Csak remélni tudom, hogy a megkezdett úton haladunk tovább, és még számos csodálatos, sikerekben gazdag év áll előttünk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK