Sergio Ramos: Az ember akkor tudja igazán a tudása legjavát adni, ha a társaiért küzd, és nem önmagáért

A csapat játékosai közül a két kapitány, Ramos és Marcelo nyilatkozott az UEFA-szuperkupa előestjén.

Sergio Ramos
A mérkőzés:
„Hatalmas megtiszteltetés, hogy ismét itt lehetünk, és harcba szállhatunk ezért a trófeáért. Ez annak a jele, hogy jó munkát végeztünk az előző szezonban. A zsinórban három BL-trófea után itt is lehetőségünk nyílik, hogy címet védjünk. Nagyon izgatottak vagyunk.”

A keret megerősítése: „Ezeket a döntéseket a vezetőség hozza, nem mi. Annyit mondhatok, hogy minden játékost szívesen fogadunk, aki ehhez a klubhoz akar tartozni. A mentalitás gyakran fontosabb, mint a tehetség és az egyéni képességek.”

Courtois: „Senkit sem a múltja alapján ítélünk meg. A Real Madrid kapuja minden nagyszerű játékos előtt nyitva áll, Thibaut pedig kétségtelenül közéjük tartozik. Ami minket illet, mindent megteszünk, hogy otthon érezze magát, és hamar be tudjon illeszkedni. A családiasság a pályán történő események szempontjából is fontos, hiszen az ember akkor tudja igazán a tudása legjavát adni, ha a társaiért küzd, és nem önmagáért. A kapuskérdés? Sok dolog történt ezzel kapcsolatosan az elmúlt években, de csak az számít, ami itt és most van. Navas és Courtois személyében két világklasszis verseng az első számúságért, ez pedig azt jelenti, hogy a csapaton belüli verseny nagyobb lesz, mint eddig bármikor.”

Jürgen Klopp ismét szándékos sérülésokozásra utalt: „Mindenkinek tiszteletben tartom a véleményét, az enyémet pedig már mindenki ismeri. Megismétlem, egyetlen másodpercre sem fordult meg a fejemben, hogy szánt szándékkal sérülést okozzak egy labdarúgótársamnak. Valójában Salah volt az, aki először belém kapaszkodott, és nem fordítva. Klopp csak kifogásokat keres, hogy miért bukták el a meccset. Nem ez az első alkalom, hogy döntőt veszít a pályafutása során. Annyit mondok, hogy inkább a saját dolgával kellene foglalkoznia, a többit pedig hagyja a pályán lévő srácokra, és legfőképpen ne inzultáljon olyan játékosokat, akik már sokadik éve teljesítenek magas szinten. Nem vagyok benne biztos, hogy ő is elmondhatja ezt magáról. Egyébként én őt választottam az év edzőjének. Csak azért mondom el ezt most, hogy egy kicsit lenyugudjon.”

Cristiano Ronaldo: „Nem tudom, Cristiano mire utalt azzal, hogy nem érezte magát megbecsülve. Talán az öltözőre gondolt, talán a klubon belüli hierarchiára, talán valami teljesen másra. Nem tudom. Azt viszont igen, hogy az elmúlt években teljesen olyanná váltunk, mint egy nagy család, és ez kulcsfontosságú szerepet játszott a sikereinkben. Egy család, melynek ő is része volt. Egy ilyen fontos és gólveszélyes játékos távozása sosem jó hír, de a Madrid ezután is ugyanúgy trófeákat fog nyerni, a srácokban pedig ugyanúgy ott lesz az a sikeréhség és elszántság, ami eddig. Rengeteg ikonikus futballista járta meg a Real Madridot az elmúlt 116 évben, de mindig bebizonyosodott, hogy a klub mindenkinél és mindennél nagyobb. Eljön majd az idő, amikor a jelenlegi keretből már senki sem lesz itt, de a Madrid akkor is trófeákat fog nyerni. Visszatérve Cristianóra, teljes mértékben tiszteletben tartjuk a döntését. Remélem, hogy nagyon sikeres lesz az új csapatánál.”

A döntő helyszíne: „Ezek a dolgok nem a mi hatáskörünkbe tartoznak. Természetesen azt szeretjük, ha minél közelebb vagyunk a spanyol fővároshoz, de a Real Madrid neve egyet jelent azzal, hogy sok tízmillió szurkolónk van a világ minden táján, bárhol is járunk. Ez egy kiváló lehetőség arra, hogy Észtország és a klubunk közelebb kerüljenek egymáshoz. A stadion befogadóképessége eléggé alacsony, de a játékosoknak nem ezzel kell elsősorban foglalkoznia.”

Marcelo
A találkozó:
„Ez a meccs egyike a BL-döntő megnyeréséért járó jutalmaknak. Nagyon-nagyon izgatottak vagyunk, hogy ismét egy döntőt játszhatunk, és újabb trófeáét nyílik lehetőségünk elhódítani a klub számára. Megtiszteltetés ezt a címert képviselni a pályán. Az ellenfél? Nincs két egyforma meccs, különösen, ha egy fináléról beszélünk. Az Atlético rengeteget erősödött az utolsó egymás elleni döntőnk óta, de ez ránk is igaz. A madridi derbiknek két védjegye van: a jó futball és a kőkemény párharcok. Elvégre két topcsapatról beszélünk.”

Mentalitás: „Ha továbbra is sikeresek szeretnénk lenni, akkor alázatosan és mindent beleadva kell dolgoznunk az edzéseken, nap mint nap. Egyszerűen nincs másik út. Leírhatatlan érzés azzal a tudattal kelni, hogy a világ legjobb csapatának játékosa vagy. A szurkolók? Itt nem volt részünk olyan hangos fogadtatásban, mint általában, de ez nem probléma. A döntő helyszínét nem mi választjuk ki, nekünk csak a meccset kell megnyernünk.”

Vinícius: „Ő is az első csapat keretének teljes értékű tagja, a jelen és a jövő kulcsembere. Egy kicsit a korábbi önmagamra emlékeztet, hiszen mindketten brazilok vagyunk, és én is gyerekként csatlakoztam a világ legnagyobb klubjához, ahogy most ő. Mindent megteszünk, hogy jól érezze magát, és a maximumot tudja nyújtani odakint. Nagyon elégedettek vagyunk az eddigi teljesítményével.”

Nyitott kérdések: „Nem azért vagyok itt, hogy a jövőmről beszéljek.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK