Asensio: Szabadságra van szükségem a támadóharmadban ahhoz, hogy eredményes tudjak lenni

A világhírű GQ magazin spanyol kiadása készített interjút Marco Asensióval és Nachóval, mely a szeptemberi számban fog megjelenni.

Marco Asensio
Jövő: 
„Sosem tudhatod, hogy mit hoz a jövő, de számomra mindig a Real Madrid az első, ott szeretnék sikeres lenni. Ez a világ legnagyobb klubja, a legmagasabb elvárásokkal. Mindig készen kell állnod, hogy a maximumot nyújtsd.”

Fejlődés: „Már többször is megadatott nekem a lehetőség, a Madridban és a válogatottban egyaránt, hogy fontos mérkőzéseken is bekerüljek a kezdőcsapatba. Remélem, hogy idővel alapemberré válok mindkét csapatban, és egyre nagyobb feladatokat bíznak majd rám az edzőim.”

Nyomás: „Próbálok nem figyelni a média által keltett zajra és a rosszindulatú pletykákra. Végül is, ez mind normális, mert két nagyszerű szezonon vagyok túl a Real Madridnál. Remélem, hogy ez még csak a kezdet volt, és sikerül jócskán felülmúlni az eddigi teljesítményemet.”

Poszt: „Bármilyen poszton tudok játszani, de szabadságra van szükségem a támadóharmadban ahhoz, hogy eredményes tudjak lenni. Nem szeretem a nagyon kötött játékrendszereket.”

Döntőkben szerzett gólok: „Szerencsére sokszor sikerült már finálékban betalálni, de a kedvencem a legelső madridi találatom, amit a Sevillának lőttem az UEFA-szuperkupa-döntőben.”

Lopetegui: „Julen egy olyan edző, akinek remek elképzelései vannak a futballról, és akit személy szerint nagyon kedvelek. Nagyon szigorú, az edzéseken egyetlen percig sincs lazsálás. Hogy a kirúgása befolyásolta-e a világbajnoki szereplésünket? Nyilvánvalóan, igen. Két csodálatos évet töltöttünk el vele, nagyszerű meccseket játszottunk, működött a kémia.”

Gyökerek: „Mindig igyekszem azok szerint az értékek szerint élni, melyekre a szüleim tanítottak gyerekkoromban. Fontos, hogy ne felejtsd el, hogy honnan jöttél, hogy hol vagy most, és hogy és merre tartasz. Mindig légy önmagadat, sikertől vagy kudarctól függetlenül.”

Környezet: „A három legfontosabb ember az életemben? Az édesapám, a testvérem és Horacio (Marco ügynöke – a szerk. kieg.).”

Nacho
Játékehetőség: 
„Minden profi labdarúgó pályafutásában vannak olyan időszakok, mikor nem játszik annyit, mint amennyit szeretne. Én szerencsésnek mondhatom magam, az elmúlt két évem ugyanis szakmai és magánéleti szempontból is csodálatos volt. Nincs ideálisabb hely számomra, mint a Real Madrid. Hatalmasak az elvárások, de úgy tervezem, hogy innen vonulok vissza.”

Célok a válogatottal: „Szeretném, ha ki tudnánk javítani a világbajnoki kudarcot. Jó lenne megnyerni egy komoly tornát Spanyolországgal.”

Zidane és Cristiano távozása: „Két nagyon fontos ember távozott, de összeszedjük magunkat, és harcba szállunk az összes trófeáért. Tudom, hogy így lesz. Bízunk a saját képességeinkben. Evidens, hogy Zizou és CR jelenléte kulcsfontosságú volt a sikerek szempontjából, de az élet nem áll meg.”

Forrás: revistagq.com; as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK