A Real Madrid delegációja Barcelonába utazott

A tegnapi napon érkezett a hír, miszerint Josep Lluís Núñez, az F.C. Barcelona korábbi elnöke elhunyt. A klub akkor hivatalos közlemény formájában nyilvánított részvétet a kiváló szakember családjának és korábbi klubjának, azonban szinte azonnal delegációt is indított a katalán városba, hogy személyesen is megtegye ugyanezt.

A Real Madrid delegációja Florentino Pérez vezetésével Barcelonába utazott, hogy meglátogassa az F.C. Barcelona által állított emlékhelyet, amely a hétfői napon 87 éves korában elhunyt Josep Lluís Núñez tiszteletére került kialakításra. Az elnököt elkísérte többek között a klub nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója, Emilio Butragueño is.

Florentino Pérez egy perces néma megemlékezéssel rótta le tiszteletét Josep Lluís Núñez portréja előtt, amely az emlékhely központi elemeként található meg a Camp Nouban. Ezt követően részvétet nyilvánított a Barcelona jelenlegi elnökének, Josep María Bartomeunak az egész Real Madrid nevében.

Pérez és Bartomeu

Az emlékhely elhagyása után az elnök megosztott néhány gondolatot a jelenlévőkkel: „Először is szeretném kifejezni őszinte részvétemet az elhunyt családja, az F.C. Barcelona és a klub összes szurkolója felé, illetve el szeretném mondani, hogy mennyire elismertem és tiszteltem ezt a kiváló elnököt, aki szerintem minden idők egyik legnagyszerűbb klubelnöke volt, nem csak Spanyolországban, hanem az egész világon. Tegnap és ma is azt hallom mindenkitől vele kapcsolatban, hogy micsoda nagyszerű munkát végzett a Barcelonánál, ezt pedig soha senki nem fogja megkérdőjelezni, ahogy eddig sem tették.”

„Ő egy igazi úttörő volt a modernizáció, professzionalizáció, az internacionalizálás és a futball más szintre emelésének tekintetében. Azok, akik utána következtek, hálásak lehetnek neki, hiszen hatalmas energiával végezte a dolgát, követendő példát mutatott. Elmondhatjuk, hogy az F.C. Barcelona és a Real Madrid a világ két legnagyobb klubja, Josep Lluís Núñeznek és 22 éves regnálásának pedig óriási szerepe volt ebben.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK