Hogyan érinti Zidane visszatérése a keret tagjait?

A MARCA részletes cikket közölt arról, hogy mi várhat a keret tagjaira az új-régi vezetőedző érkezésével.

Zizou érkezése minden bizonnyal felkavarja majd az állóvizet. A Navas–Courtois ügy ismét napirendre kerülhet, s ott vannak azok is, akiket Solari erőteljesen mellőzött, mint például Isco és Marcelo. Ne felejtkezzünk el Ceballosról és Bale-ről sem, akik korábban nyilvánosan fogalmaztak meg kritikákat a francia trénerrel kapcsolatosan, most pedig minden eddiginél erőteljesebben kerülnek majd az alá a bizonyos górcső alá. Vegyük sorra a Real Madrid első csapatának összes tagját.

A belga kapus a jelen és a jövő embere. Lopetegui szerette volna megőrizni a csapaton belüli versenyt, de ez ellenkezett a vezetőség elképzeléseivel. Solari érkezésével egyértelműen Courtois lett az első számú hálóőr.

Egy olyan játékos, aki Zidane irányítása alatt ért fel pályafutása csúcsára, beleértve a három BL-trófeát. Kapcsolatuk kifogástalan volt, többek között végül ezért is nem igazolta le a klub Kepát. Zizou visszatérése jó hír a Costa Rica-i számára, aki minden bizonnyal több játéklehetőséget fog kapni, mint eddig.

Ismét az édesapja ül az edzői székben, ám jövője teljesen bizonytalan. Az előző két szakvezető közül egyet sem tudott meggyőzni, valójában egyetlen percet sem játszott a 2018. májusi debütálása óta.

Mindig is ő volt Zidane első számú jelöltje a jobbhátvéd posztra, és ez a jövőben sem fog változni. Alapember lesz, amint felépül a sérüléséből.

A nyáron történtek miatt nem volt lehetősége a francia edzővel dolgozni, de mindig is azt hangoztatta, hogy Zidane volt a példaképe gyerekkorában. „Őrülten szerettem nézni a játékát”, nyilatkozta tavaly. Minden bizonnyal meg fogják találni a közös hangot, hiszen a futballal kapcsolatos elképzeléseikben igencsak sok az átfedés.

Sziklaszilárd pont a Real Madrid életében, pályán és pályán kívül egyaránt, Zidane előtt és után is. A kapitánynak, aki három BL-címet szállított Zidane-nak, most ismét lehetősége nyílik együtt dolgozni egykori csapattársával.

Az új tréner érkezése minden bizonnyal ösztönzőleg hat majd rá, hogy visszataláljon korábbi formájához. BL-címvédőként, a világbajnoki menetelés közben intett búcsút honfitársának, azóta pedig közel sem tudott világklasszis szinten futballozni.

Az edzőcsere egyik nagy győztese. Az idénye rosszul kezdődött Lopeteguivel, Solari érkezése pedig a földi poklot hozta el számára. Most azonban egy olyan vezetőedzővel dolgozhat együtt, akinek rengeteget köszönhet.

ZZ volt az a szakember, aki a Juvenil A-ból felvitte őt a Castillába, megadta neki a debütálás lehetőségét egy Gimnástica Segoviana elleni barátságos meccsen, majd elengedte kölcsönbe a Logroñéshez. Reguilón Solari kevés kegyeltjei közé tartozott, és nem is érdemtelenül. Bebizonyította, hogy megállja a helyét a legmagasabb szinten.

A kételyekkel teli időszak véget ért a saját nevelésű hátvéd számára. Zidane sosem habozott megadni neki a lehetőséget a védelemben, amikor az alap négyesből valaki sérült vagy eltiltott volt. Ennek köszönhetően a válogatottban is ki tudta harcolni az őt megillető helyet.

A helyzete nem sokat változott; a sérülések még mindig ellehetetlenítik őt a folyamatos fejlődésben. Zidane alatt is hasonló volt a helyzet.

Az egyik leglényegesebb kérdés, amit meg kell oldania Zidane-nak. A német a középpálya egyik alappillérje volt éveken keresztül, az utóbbi hónapokban azonban jelentősen gyengébb teljesítményekkel tudott csak előrukkolni. Az új edzőnek emlékeztetnie kell őt a kötelességeire.

Tehetségének és vezetői képességeinek köszönhetően még mindig érinthetetlen, a gálacsapat kihagyhatatlan tagja. Hacsak nem akar távozni a szezon végén, akkor az aktuális aranylabdás továbbra is egy masszív darab lesz a Real Madrid-féle kirakósban.

Zidane leghűségesebb katonája, az az ember, aki megteremtette a sokáig hiányzó egyensúlyt a védelem és a támadószekció között. A jövőben is fontos feladatok hárulnak majd rá.

A jövője eléggé bizonytalan. Zidane-nal még sohasem dolgozott együtt, ebben a szezonban pedig nem jutott túl sok szóhoz.

ZZ nem bízott benne, de Marcos már nem ugyanaz a játékos, aki akkor volt. Rengeteget fejlődött, ezt egyértelműen bebizonyította Solari alatt.

A Zidane-féle csapatban vált világsztárrá, de a francia távozásával jelentősen alábbhagyott a csillogása. A cél az, hogy minden visszatérjen a két évvel ezelőtti állapotba.

Még egy olyan játékos, akinek bizonytalan a jövője. Solarit nem tudta elkápráztatni, Zidane-nal pedig egyáltalán nem ismerik egymást.

Borzalmas helyzetben volt több hónapon keresztül, de most egy olyan edzővel dolgozhat ismét együtt, aki képes mindenkiből kihozni a legjobbat. Mindennek ellenére a jövője egyelőre tisztázatlan.

Zizounál a perememberek közé tartozott, a francia távozása után pedig kritikusan beszélt a médiában az átélt helyzetéről. Kényelmetlen helyzet vár mindkét félre.

Zidane alatt nem tudta magát bejátszani a kezdőcsapatba, emiatt a távozás mellett döntőtt. Habár a visszatérésekor megkapta Cristiano Ronaldo 7-es mezét, lényegében el is felejtkeztünk arról, hogy ő is itt van. Minden jel arra mutat, hogy kifelé áll a szénája Madridból.

ZZ kétségtelenül imádja a honfitársát, akinek stabil helye van a csapatban. Ezt még inkább megerősíti a szezonban mutatott jó teljesítménye.

Bizonyítást nyerni látszik az a pletyka, hogy kiközösített helyzetben van az öltözőben. Zidane-nal nem volt felhőtlen a kapcsolata. Nélküle, és Cristiano Ronaldo nélkül, sem tudott vezérré, első számú sztárrá előlépni.

Egy munkásember, egy katona, akiben teljesen megbízik Zidane. A lehetőségeivel mindig élni tudott, mindig a maximumot nyújtotta. A csapaton belüli helyzete megerősödött az edzőváltással.

A szezon egyik meglepetésembere, akinek most Zidane alatt is jelesre kell vizsgáznia. A brazil játékos eddig mindent megtett, hogy lenyűgözze az edzőit. Nem kell aggódnia Solari elküldése miatt.

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK