Megvan a szóbeli megegyezés Eriksennel

A Real Madrid szóban megegyezett Christian Eriksennel, a Tottenham dán középpályásával, a két klubnak azonban még egyezségre kell jutnia az átigazolás kapcsán.

Nem újdonság, hogy a Real Madrid érdeklődést mutat Christian Eriksen, a Tottenham Hotspurs dán középpályása iránt, de úgy tűnik, hogy a blancók ezúttal tovább mentek ennél, hiszen szóban megegyeztek a játékossal arról, hogy a középpályás a következő idényt már a Santiago Bernabéuban kezdi meg. A spanyol klub ajánlata komoly fizetésemelést tartalmaz a játékos számára, aki jelenlegi klubjában évi nettó négymillió eurót keres.

Eriksen

A Real Madrid következő feladata az lesz, hogy tárgyalóasztalhoz üljön a Tottenham képviselőivel és lefolytassa a szükséges tárgyalásokat, ami a tapasztalatok alapján nem lesz sétagalopp. Elég csak visszaemlékezni Luka Modrić esetére még 2012-ben, amikor a horvát középpályás átigazolására augusztus 27-ig kellett várni, a klubváltás pedig akkor 35 millió euróért cserébe jött létre. Gareth Bale ügyében is hasonló volt a helyzet, amikor a walesi játékos 2013 nyarának utolsó átigazolási napján, augusztus 31-én írt alá a Real Madridhoz. A két klub utoljára akkor lépett kapcsolatba egymással, amikor Zinédine Zidane lemondott az edzői posztról, Florentino Pérez pedig megkörnyékezte Mauricio Pochettinót, a Tottenham argentin edzőjét, de a Spurs elnöke, Daniel Levy hallani sem akart a témáról.

A Madrid először 2018 végén informálódott Eriksenről, akkor a fővárosiak azt a választ kapták, hogy a játékos 250 millió euróért vihető. Azóta sok idő eltelt, a dán pedig nem volt hajlandó tárgyalni 2020-ban lejáró szerződésének meghosszabbításáról, angol hírek szerint pedig a Spurs már egy 150 millió eurós ajánlat esetén is hajlandó lenne elengedni játékosát. A Madridnál mindenesetre abban reménykednek, hogy ennél azért jóval alacsonyabb áron is nyélbe lehet ütni az üzletet.

Eriksen

A tény, hogy Eriksennek már csak egy teljes idény van hátra a szerződéséből, mindenképp a Real Madrid malmára hajtja a vizet, ráadásul a Tottenham szeretné elkerülni egy újabb öltözői problémákat, amiket legutóbb a Harry Kane szerződéshosszabbításába foglalt fizetésemelés okozott.

Mivel a Tottenham új stadionja rengeteg kiadással járt, a Spurs lényegében nyereség nélkül zárta az elmúlt két átigazolási idényt, ezért a londoniak szívesen fogadnák a bevételt, ami a dán játékos eladásából folyna be, ráadásul a Real Madridon kívül komoly érdeklődő nem is jelentkezett be vásárlási szándékkal.
 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK