Ceballos: Olyan helyen akarok játszani, ahol értékelnek

A Real Madrid középpályása a megnyert U21-es Eb után nyilatkozott. Az interjú során a tornával és a jövőjével kapcsolatos kérdésekre válaszolt.

Mennyire jó érzés, hogy itt a medál a nyakadban? Mit jelent ez számodra?
Nagyon boldog vagyok, mivel rengeteg munkát fektettünk abba, hogy megnyerjük ezt a trófeát, így most duplán boldog vagyok. Nagyszerű, amit elértünk.

Két éve te voltál a torna legjobbja, de lemaradtál a trófeáról. Ez az év jobban sikerült?
Elég szerencsés voltam ahhoz, hogy részt vegyek két U21-es Európa-bajnokságon is, az egyiket megnyertem, a másikon pedig a legjobb játékosnak választottak. Nem panaszkodom. De kétségtelen, hogy ha választani lehetne, akkor a torna legjobbja címet odaadnám a másik első helyért. A legfontosabb a futballban az, hogy mindig megadja a második esélyt, most pedig képesek voltunk visszavágni a németeknek.

Ceballos

Sokat változtál az elmúlt két évben?
Úgy érzem, hogy játékosként és emberként is érettebb lettem. Ez is segített abban, hogy ilyen nagyszerű tornám legyen. Nagyon magabiztos vagyok, még annak ellenére is, ahogy a szezon végződött számunkra. Már alig várom, hogy elkezdődjön a La Liga. Van egy olyan érzésem, hogy ez az én évem lesz.

Hogy reagált a csapat az olaszok elleni győzelemre?
Nagyszerű első fél órát produkáltunk, de hatalmas nyomással kellett megküzdenünk a mérkőzés hátralévő részében. A 3-1-es eredmény után nőtt az önbizalmunk és az optimizmusunk. Látszott, hogy egyre jobbak vagyunk, a torna végére pedig olyanok voltunk, mint egy ciklon.

Tudtátok, hogy az egész ország mögöttetek állt?
Tudom, hogy Spanyolország az első naptól kezdve mögöttünk állt, de szerintem végül az egész kontinens csodálta a játékunkat.

Mennyire volt fontos az Európa-bajnokság megnyerése egy ilyen nehéz év után?
Nagyon vártam, hogy játszhassak a tornán. Az első pillanattól kezdve azt mondtam Luisnak, hogy számoljon velem, a része akartam lenni ennek a nagyszerű tornának. Most több okból is boldog vagyok: a részvétel miatt, a jó játékom miatt, illetve azért is, mert megnyertük a sorozatot.

Kétségtelen, hogy az U21-es Eb remek lehetőség, hogy a fiatalok megmutathassák, mit tudnak.
Egy ilyen esemény kihathat az egész életünkre. Mindenkinek jó szerződései vannak jó csapatoknál, de ez a trófea már mindig a miénk lesz. Minden csapattársamnak megköszöntem.

Ceballos

Korábban azt mondtad, hogy Zidane szereti a focit és nézi ezt a tornát. Mit tartogat számodra a jövő?
Úgy képzelem, hogy nézte, de egyértelmű elképzelései vannak, mind tudjuk, hogy mit gondol. Most eljött a pihenés ideje, ki kell kapcsolnom egy ilyen idény után, a következő hetekben pedig ráérünk a jövőmről gondolkodni.

A következő idényben fontos játékos akarsz lenni, bárhol is játssz?
Igen, a legfontosabb dolog az életben az, hogy boldog légy, ez pedig akkor történik meg velem, ha évente 40 meccsen lépek pályára. A célom a következő idényre, hogy elérjem ezt a számot, és mindig jól érezzem magam. Az, hogy erre hol kerül sor, nem számít, de olyan helynek kell lennie, ahol értékelnek.

Bizonytalan a jövőd a Real Madridnál, egész Európából figyelnek téged más klubok. Melyik bajnokság a legvonzóbb számodra?
Jelenleg nincs preferált célpontom. Azt tudom, hogy élvezni akarom a következő évet, és nyitott vagyok új kihívásokra. Szeretnék új dolgokat kipróbálni.

Most, hogy végeztél a korosztályos válogatottakkal, a következő állomás a felnőtt csapat. Gondolsz arra, hogy ott lehetsz a 2020-as Európa-bajnokságon?
Voltak jó meccseim a felnőttekkel és a fiatalokkal is. Ez a generáció és a jelenlegi első csapat is sok örömet okozhat a spanyol futball számára. Nincs kétségem afelől, hogy ezek a játékosok megnyerhetik az Európa-bajnokságot és a világbajnokságot is.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK