Amire nagyon sokan vártak: A Tottenham bejelentkezett Bale-ért. De…

A nyári „nagytakarítás” egyik legfontosabb eleme a Real Madridnál Gareth Bale eladása, most pedig úgy tűnhet, hogy a blancók megtalálták a megoldást.

Megoldásnak megoldás, bár közel sem ideális. A Tottenham jelezte érdeklődését a walesi megszerzése kapcsán. Mint ismeretes, Bale 2013 nyarán hagyta el a londoni együttest, hogy a Bernabéuba tegye át székhelyét.

A BL aktuális ezüstérmese tájékoztatta a Real Madridot, hogy készek lennének egy 50-60 milli euró közötti összeget fizetni Gareth Bale-ért. Mindenesetre azt is nyilvánvalóvá tették a játékos képviselői felé, hogy a nettó 17 millió eurós fizetés nem reális elvárás, mivel a klub nem engedhet meg magának ekkora kiadást, maximum a felét.

Most a Real Madridnak kell eldöntenie, hogy felbontják-e a walesi szerződését. A döntés komoly áldozatokkal járna, hiszen ebben az esetben a játékos következő három évre vonatkozó fizetésének felét ki kellene fizetniük számára, ami nagyjából 25 millió euró.

Bale

Köztudott, hogy Bale, aki ma ünnepli 30. születésnapját, nem szerepel Zidane terveiben, amit a felek már meg is beszéltek egymással. Ez is az egyik oka, hogy a villámléptű szélső is nyitott lenne az angliai visszatérésre, a klubhoz, amely megadta neki a lehetőséget, hogy a legmagasabb szinten szerepelhessen. Persze a már aláírt, három évre szóló szerződését önként nem bontaná fel.

A Real Madrid tökéletesen tisztában van azzal, hogy a tavalyi csalódást keltő idény után nem lesz könnyű eladni a walesit, a Premier League átigazolási ablaka pedig 24 nap múlva bezár.

A FIFA Financial Fair Play szabályainak való megfelelés is fontos a klub számára, mely szerint biztosítani kell, hogy az kiadások és a bevételek között 100 millió eurónál nagyobb különbség ne legyen.

Bale, James és Mariano is a piacon van, Gareth iránt már a kínai Shanghai Shenhua is érdeklődött. A kínai klub a jelenlegi fizetésénél is jobbat ajánlott a játékos számára, de ingyen szerették volna leigazolni őt, amit a Real Madrid azonnal visszautasított.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK