Zidane miért mondja, hogy intenzitás hiánya, ha a futball hiányára gondol?

A MARCA újságírója a csapat játéka körüli problémákat feszegeti szubjektív írásában, amelyet Zidane kedvelt kifejezésére alapoz, ami nem más, mint az intenzitás hiánya.

2019 március 11-én Zinédine Zidane egy lelketlen Real Madridot vett át úgy, hogy tudta, az idényből hátralévő heteknek nem sok értelme van már, nincs trófea, amiért küzdeni lehetne. Amire sem ő, sem más nem gondolt, az az, hogy hat hónappal később a csapat még mindig ugyanabban az állapotban lesz, ráadásul 300 millió euró elköltése után.

A legrosszabb az egészben a beletörődés, ami átjárja a Real Madrid szurkolói bázisát már szeptember 20-án, öt mérkőzéssel az idény kezdete után, szinte a teljes idénnyel előttünk. Egyre kevesebb ember hisz már Zidane Real Madridjában.

Logikus gondolkodás ez, hiszen a csapat több meccsen veszít vagy ér el döntetlent, mint ahányat megnyer. A csapat magja ugyanaz, amelyik az előző idényben szerencsétlenkedett, kiegészülve Eden Hazard-ra. És Hazard nem Cristiano Ronaldo. Soha nem is lesz az.

Zidane

Zidane hozta meg az átigazolási időszak döntéseit ezen a nyáron, ezért sem ő az az edző, akire a Real Madridnak szüksége van jelenleg, mondom ezt minden tisztelettel a csodálatos eredményei miatt. A Real Madridnak olyan edző kell, aki képes egy olyan projektet felépíteni, amely nem a múlt sikerein alapszik, aki nem egy olyan aranygeneráció spirituális vezetője, amely már az előző idényben is teljesen fáradtnak látszott.

Ez a fáradtság pedig legalább annyira fizikai, mint mentális. Az elmúlt időszakban Zidane a csapat intenzitásának hiányáról beszélt, amikor próbálta megmagyarázni a vereségeket. Ezt tette a PSG elleni vereség után, de a Villarreal elleni döntetlen és az Atlético elleni megalázó 7-3-as vereség után is.

Az intenzitás nem egy kézzel fogható koncepció, és általában arra használják, hogy megpróbáljanak igazolni valamit, amit valójában semmivel nem tudnak alátámasztani. Ez az intenzitás-hiány nem arról szól, hogy nem tartod nyomás alatt az ellenfelet, vagy hagyod őket, hogy tartsák a labdát? Ez nem azt jelenti, hogy nem tudod, hogyan építkezz az előrejutáshoz?

Ez a hiány megmagyarázza, hogy miért nem tudsz egyetlen kaput eltaláló lövést sem felmutatni olyan játékosokkal a pályán, mint Hazard, Benzema, Bale, James, Kroos, Vázquez, Jović, Vinícius?

Vagy ez inkább azért van, mert egy olyan kereted van, amiben 8 védő, 4 középpályás és 12 támadó sorakozik? Igen, nem igazolták le Paul Pogbát. De Pogba az egész csapatba átültetett volna egy kis intenzitást?

Ennyi intenzitásról szóló figyelmeztetés és panasz után hogy lehet, hogy az még mindig nem jelent meg a Real Madridban? Ez azért van, mert Zidane nem rendelkezik azzal a tekintéllyel, amivel korábban, vagy ezek a játékosok már nem elég jók ahhoz, hogy kezdők legyenek a Real Madridban? A legfőbb probléma nem az intenzitás hiánya, hanem a futball hiánya.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK