Zidane még mindig Pogbát akarja

A francia trénert a csapat visszanyert formája és Valverde berobbanása sem tántorította el.

Az sem változtatta meg Zinédine Zidane terveit az átigazolási terveit illetően, hogy a csapat megtalálta a formáját a bajnokságban és a BL-ben, és Fede Valverde is berobbant. A francia szakember még mindig Pogbát akarja.

Zidane minden áron meg akarja szerezni honfitársát, akiben a kirakós hiányzó darabját látja, ráadásul úgy gondolja, hogy a klub tartozik neki ennyivel, hiszen ő volt az egyetlen kérése, amikor visszatért a Santiago Bernabéuba márciusban.

Zidane és Pogba

A kapcsolat a Manchester United játékosa és a francia mester között nem szakadt meg az idény során, Zidane nem csinál titkot abból, hogy barátok, és futballistaként rajong Pogbáért. 

Pogba, aki októberben találkozott Zidane-nak Dubajban, egyértelművé tette, hogy érdekli egy esetleges átigazolás, és nyár óta folyamatos nyomás alatt tartja a Manchester Unitedet annak érdekében, hogy elengedjék. 

Egy spanyol rádióműsorban elhangzott információk szerint a játékos jelenlegi klubja kételkedik abban, hogy a sérülése valódi lenne, miközben a francia a fél szezont lábadozással töltötte Dubajban és Miamiban.

A helyzete meglehetősen kényes Manchesterben, ahol tisztában vannak vele, hogy a Real Madridban akar játszani. Szerződése 2021-ben lejár, ennek meghosszabbítását könnyedén megtagadhatja. 

Azonban Pogba és Zidane számára is az jelenti a problémát, hogy a Real Madridnál nincsenek meggyőződve arról, hogy le kell igazolni a középpályást.

A klub vezetői egyetértenek abban, hogy ő egy nagyszerű játékos, de kétségeik vannak afelől, hogy miként illene bele egy keretbe, ahol Valverde nagyon jó benyomást kelt, és ahol nem szeretnék visszavetni az olyan fiatalok fejlődését, mint a hamarosan visszatérő Martin Odegaard.

Zidane és Pogba
Fotó: Daily Mirror

A vezetőség ellenállása miatt úgy tűnik, hogy a Pogba-terv jelenleg lehetetlen küldetésnek számít.

A klub szerint Pogba legalább 120 millió euróba kerülne, és néhányan nem gondolják, hogy annyiba kellene kerülnie, mint Eden Hazard-nak, ráadásul vannak olyanok is, akik aggódnak a játékos évi nettó 16 millió eurós fizetési igénye miatt is, bár Zidane szerint ebből nem lenne probléma.

„Nem gondolom, hogy Valverde olyan lenne, mint Pogba” – mondta Zidane egy novemberi interjúban, amivel egyértelművé tette álláspontját.

Mino Raiola, a játékos ügynöke meg fogja próbálni megértetni a Manchester Uniteddel, hogy Pogba távozni akar, mindenképp azt szeretné, ha létrejönne a transzfer.

Az egész üzlet létrejöttének egyik legnagyobb akadályát maguk a klubok jelentik. A Real Madrid nem akarja megzavarni Valverde fejlődését, a vörös ördögök pedig nem akarják eladni játékosukat. Mindkét klub ragaszkodik az álláspontjához.

Sem Zidane, sem pedig Pogba nem adták fel a reményt azzal kapcsolatban, hogy a játékos januárban vagy júniusban átigazoljon a Real Madridba. Az utóbbi esetben már csak egy év lenne hátra a szerződéséből.

Pogba a szavát adta Zidane-nak, hogy a Real Madrid az első számú célállomása, és hogy nem szeretne licitháborút. 

A Real Madrid Pogba mellett két másik játékos megszerzését is fontolgatja a középpálya tekintetében. Donny van de Beek a legnépszerűbb a klubvezetésnél, ezt az üzletet lényegében néhány óra alatt nyélbe lehetne ütni. A másik Christian Eriksen, aki nyáron elhagyhatja a Tottenhamet, amikor a szerződése lejár. Ez azt jelenti, hogy ingyen távozhat majd, egy ilyen lehetőségre pedig nehéz lenne nemet mondani.

Zidane számára az egyetlen üzlet, amit fájó lenne veszni hagyni, az Pogba leigazolása, mindegy, hogy az mennyibe kerül, de a francia tisztában van azzal is, hogy a klubnak megvannak a kétségei.

Mindenesetre meglátjuk, hogy ez a szappanopera hány részt él még meg.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK