Beharangozó: Unionistas de Salamanca – Real Madrid: Folytatódik a Király-kupa

A Real Madrid az Unionistas de Salamanca ellen lép pályára a Király-kupa aktuális fordulójában, a legjobb 32 között.

A Real Madrid ma este megkezdi szereplését a Király-kupa aktuális kiírásában. A királyiak 21 év után térnek vissza Salamancába, ekkor játszottak ugyanis utoljára térmeccset a városban. A blancók, akik a legjobb 32 között szállnak be a kupaküzdelmekbe, az Unionistas de Salamancával küzdenek meg a Las Pistas del Helmánticóban. Az egymeccses párharc egy olyan stadionban zajlik, ahol a Madrid még soha nem lépett pályára.

Benzema

Ezen a mérkőzésen két jó formában lévő csapat csap össze egymással. A Real Madrid 17 meccses veretlenségi sorozattal a háta mögött várja a találkozót, az Unionistas pedig legyőzte az Atlético Baleares-t és a Deportivo de La Coruñát annak érdekében, hogy elérjen a kupa jelenlegi szakaszáig, illetve legutóbbi 9 mérkőzésükön nem találtak legyőzőre (5 győzelem).

„Kötelességünk mindent beleadni” – mondta Zinédine Zidane a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón. A francia tréner csupán néhány játékosát pihenteti a találkozón, a 19 fős keretbe nem hívott fel mezőnyjátékost a Castillából.

Az Unionistas de Salamanca egy 2013-ban alapított klub, amely jelenleg a 16. helyen áll a spanyol harmadosztály 2. csoportjában. A hazaiak trénere, Jabu Luaces elmondta, hogy milyen jelentősége is van ennek a találkozónak: „Tudjuk, hogy mit reprezentál a Madrid, ez a mérkőzés pedig az egész város számára nagy mérföldkő. Jutalomként kell tekintenünk rá, és egy lehetőségként, hiszen így sokan megismerhetik a klubot, a fiúk pedig megmutathatják, hogy teljes joggal jutottak el ide.” A csapat az utolsó hat hazai mérkőzésén nem kapott ki.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK