Faubert: A Barcelona nem azért igazolta Martint, hogy öltözőt takarítson

A Real Madrid korábbi játékosát is megkérdezték a Martin Braithwaite leigazolásával kapcsolatos kritikákról, tekintettel arra, hogy ő is hasonló helyzetben érkezett a Real Madridhoz. Julien Faubert volt a blancók történetének egyik legrosszabb igazolása. 2009 januárjában érkezett meg a klubhoz, egy 1,5 millió eurós kölcsönszerződés keretein belül. Mindössze 54 percet játszott a csapatban, és leginkább arról lehet emlékezetes a neve a madridistáknak, hogy az egyik találkozón elaludt a kispadon.

Braithwaite: „Az emberek azt mondanak, amit csak akarnak. A futball legfontosabb játékosairól beszélünk, a legszervezettebb klubokról, ahol hatalmasak az elvárások az igazolások és a játékstílus tekintetében. Ha a semmiből jöttél, de leigazoltak, akkor okkal tették ezt, nem pedig azért, mert jó szamaritánusok, vagy hogy gazdaggá tegyenek néhány embert. Erre bőven megvannak a módszereik. Ha leigazlonak, akkor azt azért teszik, mert követték a játékodat, mert tisztában vannak a kvalitásaiddal. Persze, az emberek kinevethetnek, de a legtöbben közülük még életükben nem rúgtak labdába sem, akik pedig igen, azok csak irigykednek. A pozitív dolgokra kell koncentrálnod, nem szabad odafigyelned a negatívumokra. Mást nem tehetsz. Én azt szoktam mondani, hogy nem azért igazoltak le, hogy az öltözőt takarítsd.”

Faubert

A Real Madridnál töltött idő: „Vicc lett belőle. Nagyon kevés francia mondhatja el magáról, hogy a Real Madrid játékosa volt. Sokat tanultam ott. Azután kerültem oda, hogy Angliában nagyon magas szinten játszottam. A Madrid minden futballista számára maga a Szent Grál. Olyanoktól tanulhattam, mint Sergio Ramos, Raúl és Guti. Gyorsan tanultam, mivel volt olyan szerencsém, hogy Lassana és Mahamadou Diarra voltak mellettem. Remekül kijöttem Marcelóval és Salgadóval is. A nehézséget a játék gyorsasága jelentette. Megtanultam, hogy hogyan lássam már a megoldást akkor, amikor még nálam sincs a labda. Hihetetlenül gyorsan játszanak, kis területen.”

Visszavonulás: „Ez egy nagyon erős szó. Készülök arra, hogy edző legyek. Mindig is focizni szerettem volna, de úgy érzem, hogy most jött el az ideje. A futballkarrieremből a West Ham és a Bordeaux mindig a szívemben lesz.”
 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK