A Real Madrid 2021-re tervez Mbappéval

Az AS szerint a koronavírus miatt ugyan vannak változások a terv részleteiben, de Mbappé megszerzése továbbra is prioritás Madridban. Tomás Roncero írása.

Az álom beteljesülésére, amely szerint Kylian Mbappé habfehér szerelésben csillogtatja a tudását a Santiago Bernabéuban, még egy évet várni. A koronavírus helyzet, amely a legtöbb klubnál pénzügyi gondokat eredményezett, arra kényszerítette a Real Madridot, hogy újragondolja átigazolási politikáját. A Mbappé-hadművelet, melynek előkészületi munkálatai már öt éve zajlanak, most 2021 nyaráig biztosan elhúzódik majd.

Madridban sokan abban reménykedtek, hogy a francia csatár már ezen a nyáron átteheti székhelyét a spanyol fővárosba. A Thomas Tuchel és a játékos közötti folyamatos civakodás, melynek részeként a játékos nyilvánosan kifejezte egyet nem értését a lecserélésével kapcsolatban, majd visszautasította a bocsánatkérés lehetőségét, optimizmusra adhat okot Madridban az átigazolás kapcsán. A PSG ultráival való rossz viszonya, illetve más klubokkal való nyilvános flörtjei szintén tágították a szakadékot közte és klubja között. „Talán itt az ideje több felelősséget vállalnom. Talán a PSG-ben folytatom nagy örömmel, talán új projektbe kezdek valahol máshol” – mondta még tavaly.

Mbappé

A PSG BL-kudarcai újabb lökést adhatnak az ügynek. A koronavírus szituáció a gazdasági bizonytalanságok miatt mindent visszavetett, és természetesen hatással volt bizonyos játékosok helyzetére is. A L’Equipe hétfőn már megerősítette azokat az értesüléseket, amelyek szerint Neymar és Mbappé csak mostanáig számítottak érinthetetlennek. A brazilt a Barcelonával boronálták össze.

Mbappé jelenleg azon dolgozik, hogy lehetővé tegyen egy Madridba való átigazolást. Még nem újította meg 2022-ig szóló szerződését a francia együttessel.

A játékos elszántsága alapvető fontosságú az ügyben, hiszen a PSG tisztában van azzal, hogy ha nem tudják aláíratni vele a szerződéshosszabbítást, úgy kénytelenek lesznek tárgyalóasztalhoz ülni az érdeklődőkkel. Jelen állás szerint a játékos 2022-ben ingyen távozhatna, nyilvánvalóan elképesztő fizetéssel. Ezt azonban egyik klub sem akarja, hiszen a PSG jó viszonyt ápol a Real Madriddal. 

A gazdasági válság némileg a Madrid malmára hajthatja a vizet, hiszen néhány hónappal ezelőtt még 300 millió eurós összegek repkedtek, amikor szóba került az üzlet, de 2021-ben akár ennek a fele is elég lehet.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK