Pogba: Harmadszorra csak sikerül

A Real Madrid harmadszor is meg fogja kísérelni Paul Pogba leigazolását, ugyanis ő az, akit Zinédine Zidane leginkább a csapatában akar tudni. Ezúttal úgy tűnik, hogy jobban nem is alakulhatna a dolog. (Már azoknak, akik szeretnék ezt a transzfert… - a szerk. kieg.)

„Third time lucky” – mondja az angol, ha valami kétszer nem jött össze, de a siker reményében harmadszor is megpróbálja. Nos, ha van igazság a mondás mögött, akkor Pogba most már tényleg a Real Madridban köthet ki.

Amennyiben a következő idényben is Zinédine Zidane ül a Real Madrid kispadján, és miért ne ő ülne, Florentino Pérez újra meg fogja kísérelni a francia tréner által régóta áhított Paul Pogba leigazolását.

Zidane

A 2016-os és 2019-es sikertelen próbálkozások után most valós esély van arra, hogy sikerül véghez vinni a tervet. A játékos ügynöke, Mino Raiola kapcsolata sokat javult a Real Madriddal, Pogba pedig minden eddiginél befogadóbb a klubváltással kapcsolatosan.

Az AS most visszatekint a Real Madrid első két kísérletére, illetve a jelenlegi helyzetet is felvázolja.

2016 nyara: Pogba a Manchester Unitedet választja a Real Madrid helyett
A Real Madrid tárgyalásban állt Raiolával és a Juventusszal Torinóban a játékos leigazolása kapcsán. Zidane már akkor is honfitársa köré szerette volna felépíteni a projektjét első teljes idényében a Real Madrid kispadján. Bár a játékos már akkor is szeretett volna a Madridhoz igazolni, kiemelkedő fizetésigénye, illetve ügynökének komoly jutalékigénye azonban megakadályozta a transzfer létrejöttét.

A Football Leaks által később nyilvánosságra hozott dokumentumokból kiderült, hogy a United 40 millió eurót fizetett az ügynöknek, a Juventus számára kifizetett 105 millió euró mellett.

Raiola

2019 nyara: A United túl nagy elvárásokat támaszt a Real Madriddal szemben
Az előző nyár egyik szappanoperája szintén Paul Pogbáról szólt. Zidane kérése egyértelmű volt, így a Real Madrid megpróbálta szerződtetni a franciát. A tárgyalásokra mindenesetre rányomta a bélyegét a Raiola és Florentino Pérez között feszülő ellentét, amely még 2016-ra vezethető vissza.

A Manchester United által támasztott pénzügyi követelmények nagyban különböztek a Madrid elképzeléseitől. A blancók 85 millió eurót fizettek két fiatal brazilért (Vinícius és Rodrygo), 100 milliót pedig Eden Hazard-ért. Ekkorra már Pogba is kiállt, és nyilatkozataival közvetítette az üzenetét: új kihívásokat keres. De az átigazolás végül nem valósult meg, Hazard maradt a nyár egyetlen galaktikus igazolása.

Pogba

2020  nyara: Minden út a Bernabéuba vezet
A helyzet sosem tűnt ideálisabbnak a Real Madrid számára Pogba leigazolását tekintve. A francia szerződése 2021-ben lejár, ami azt jelenti, hogy a Unitednek vagy meg kell hosszabbítania a játékos szerződését, vagy el kell adnia annak érdekében, hogy profitálhasson belőle. Igen, a francia aláírt egy kitételt, ami lehetővé teszi a United számára, hogy egy további évvel meghosszabbítsa a szerződését, de ha az angol együttes él ezzel a lehetőséggel, akkor a nyakukon marad egy magas fizetéssel rendelkező, boldogtalan sztárjátékos.

Raiola kapcsolata megromlott Ole Gunnar Solskjærral, Pogba pedig nagyon szeretne távozni, ha lesz valaki, aki kopogtat az ajtaján. A játékos egyébként Dubajban néhány hónappal ezelőtt találkozott Zidane-nal. Ha a koronavírus után visszatér az élet a normál kerékvágásba, minden készen áll majd arra, hogy Pogba a Real Madridban kössön ki, egy vélhetően korábbiaknál alacsonyabb összegért, tekintettel a koronavírusra és arra, hogy a játékos mindössze 8 meccsen tudott pályára lépni sérülések miatt.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK