A pályán kívül is összecsap a Real Madrid és a Bayern München?

A német óriás is az RB Leipzig védőjével, Dayot Upamecanóval erősítené meg újraszervezés alatt álló védelmét.

A Real Madrid és a Bayern München számtalanszor találkozott már izgalmas párharcok alkalmával európai hadszíntéren, azonban most úgy tűnik, hogy a pályán kívül is megmérkőzhetnek. Ahogy a múlt héten már megírtuk, Dayot Upamecano felkeltette Zinédine Zidane érdeklődését, de a német gigász is szeretné megszerezni a védőt.

Jérôme Boateng és David Alaba is a távozás küszöbén áll a bajor együttesnél, így a német gárda már a védelem újjáépítésének részleteit tervezi. A 21 esztendős Upamecano áll a kívánságlistájuk első helyén. Csakúgy, mint Madridban.

Upamecano

„Nagyon erős a versengés Upa kapcsán” – nyilatkozta az AS-nak egy, a játékoshoz közelálló forrás. Tavaly nyáron még úgy tűnt, hogy a Premier League lehet a játékos következő állomása, hiszen az Arsenal komoly érdeklődést mutatott iránta, de a játékos szembetűnő fejlődése megváltoztatta a helyzetet.

Még mindig sok a bizonytalanság a koronavírus kapcsán, azonban a francia fiatal abban már teljesen biztos, hogy új kihívást szeretne, a kérők pedig sorban állnak. Az AS korábbi cikke szerint a játékos a klubjára is nyomást helyez annak érdekében, hogy elengedjék, a 2021-ben lejáró szerződése alapján pedig az aktuális idény végeztével 100 millió eurós kivásárlási ára 60 millió euróra csökken.

A Bild információi szerint a Bayern pontosan ekkora ajánlatot készül tenni a játékosért, és a játékos teljesítményének monitorozása után nagyon szeretnék nyélbe ütni az üzletet. Az ár azonban lejjebb mehet a koronavírus járvány okozta gazdasági következmények miatt, vagy épp akkor, ha Zidane és a Real Madrid kihátrál.

A Leipzig szinte csak külső megfigyelőként követi az eseményeket. Januárban még dörzsölték a tenyerüket a klubvezetők, mivel úgy gondolták, hogy megtarthatják Upamecanót, később pedig nagyobb összeg fejében válhatnak meg tőle. De most, hogy az egyik nagy reménységük áron alul távozhat, minden megváltozott.

Bár a játékos közvetlen környezete szeretné, ha a koronavírus körüli bizonytalanságok után elemezhetnék a helyzetet, a München és a Madrid a mindent bevet annak érdekében, hogy mielőbb lezáruljon az ügy. A Bayern garantálná a játékosnak a kezdőcsapatban való szereplést, tekintettel a védelem megreformálására, ő pedig pontosan ezt akarja. De a blancók rendelkeznek egy ütőkártyával, amely nem más, mint a játékos legendás honfitársa, a csapat edzője, Zinédine Zidane. Ez a tény pedig elegendő lehet a fiatal francia meggyőzésére.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK