Zidane: Készen állunk a bajnokság folytatására

A francia mester az Eibar elleni mérkőzés előtt.

Bevezető: „Szeretném kifejezni a szeretetemet azok irányába, akik ezekben a nehéz időkben elveszítették a szeretteiket. Emellett nagyon hálás vagyok az egészségügyi szakembereknek és azoknak, akik az emberéletek megmentésén munkálkodtak, és persze a Real Madrid családjának azon tagjainak is, akik már nincsenek velünk. Ezek nehéz és furcsa idők, de muszáj volt először erről beszélni.”

Felkészülés: „Tudjuk, hogy nehéz időszakon vagyunk túl. Sokan nálunk is rosszabb időket éltek át, mi most szerencsések vagyunk, hogy folytathatjuk a munkát. A játékosok örülnek és hálásak, hogy visszatérhettek a munkához. Komoly felkészülésen vagyunk túl, ez nem kérdés, készen állunk a folytatásra, ami a legfontosabb.”

A Di Stéfano: „Ez is a mi stadionunk. Hozzászoktunk ahhoz, hogy a Bernabéuban játszunk, de alkalmazkodni fogunk a körülményekhez. Elégedettek vagyunk a helyszínnel. Itt edzettünk, ugyanakkora a pálya, készen állunk, hogy a Di Stéfanóban focizzunk.”

A csapat kihirdetése: „Ez a Real Madrid, itt vannak a legjobb játékosok. Tudom, hogy gondban leszek a kezdőcsapat összeállításával, ahogy mindig. Ez a munkám. Az edző dolga, hogy 25 játékos közül kiválassza a kezdőt. Van három-négy sérültünk. Mindenki, aki bevethető, jó formában van. Meg fogom hozni a döntést. A jó dolog az, hogy mindenki ott lehet a kispadon, én pedig örülök, hogy mindenki bevethető. Remekül edzettek a héten, így megvan a lehetőségem, hogy válasszak a 23 bevethető játékosból.”

Zidane

Hazard és Asensio állapota: „Jó, hogy volt idejük a felkészülésre, ahogy a többieknek is. Marco hosszú sérülés után tér vissza, de teljes értékű edzésmunkát végez. Ugyanez igaz Edenre is. Bevethetők, és ott lesznek velünk, ami jó hír.”

Öt cserelehetőség: „Nem gondolom, hogy előnyt vagy hátrányt jelentene ez bárkinek. Nem gondolok erre. Ez most egy új szabály, amihez alkalmazkodni fogunk. Meglesz a lehetőségünk, hogy 23 játékost nevezzünk a meccsre, és ehhez is alkalmazkodunk. Furcsa időszakot élünk, de mi csak örülünk, hogy visszatérhettünk és játszhatunk. A játékosok a legfontosabbak, mivel ők azok, akik kimennek a pályára játszani, mi készen állunk mindenre. A mérkőzéstől függ, hogy mennyi csere lesz. Lesz olyan, ahol ötöt kell cserélned, de lesz olyan is, ahol kettőt. Jó, hogy megvan a lehetőség az öt cserére, meglátjuk, hogy milyen állapotban tudjuk befejezni a meccseket.”

Zárt kapuk: „Nem szeretek zárt kapuk mögött játszani. De alkalmazkodni fogunk a helyzethez. Elfogadjuk a kormány döntését, az emberek most a jó ügyért dolgoznak. Ettől még nem fogunk kevésbé izgatottan pályára lépni. Biztos vagyok benne, hogy hiányozni fognak a szurkolóink, de mindent bele fogunk adni, függetlenül attól, hogy zárt kapuk mögött játszunk. A jövőben pedig meglátjuk, hogy miként változnak a dolgok. Én is voltam játékos, és úgy gondolom, hogy igazán nézők előtt szeretünk játszani.”

Felkészülés: „Készen állunk. Volt egy hónapunk arra, hogy felkészüljünk a visszatérésre. Ez elég volt arra, hogy helyreálljon az erőnlétünk. Pozitívan látom a visszatérés lehetőségét. Lehet, hogy nehezen fogunk lezárni meccseket, de a legfontosabb most az, hogy újra kint vagyunk a pályán és versenyzünk. Jó és mély keretünk van, a legfontosabb most az, hogy készen álljunk és boldogan menjünk ki a pályára.”

Kétszáz mérkőzés: „Ez lesz mind közül a legfurább meccs. Zárt kapuk mögött a Di Stéfanóban. De tudjuk, hogy mi történik a világban, készen állunk. Arra koncentrálunk majd, hogy jó teljesítményt nyújtsunk és megpróbáljuk megnyerni a meccset. Nem gondolok arra, hogy bárkitől is átvegyem a helyét. A legfontosabb a mindennapi munkám, és az, hogy milyen szerencsés vagyok, hogy itt lehetek ennél a klubnál. Ezt maximálisan ki is használom, hiszen ez az, amit imádok csinálni. Élvezem, hogy a játékosokkal vagyok, hiszen ez egy áldás. Mindig hálás leszek a Real Madridnak azért, hogy megadta nekem ezt a lehetőséget. Imádom Spanyolországot, és az itteni életemet. A lehető legtöbbet kihozok minden pillanatból, amit ennél a klubnál töltök.”

Zidane

Hátralévő meccsek: „Le fogjuk játszani a bajnoki meccseket és befejezzük a szezont. Nagyjából másfél hónap van még hátra. 11 meccsünk van, 11 döntő, aztán a BL is visszatér. Ez nem változtat semmin. Nem változtatunk meg semmit. Fura helyzetben vagyunk, de versenyezni fogunk a bajnokságban és a BL-ben is.”

A Barcelona után játszani: „Ez csak egy meccsnaptár. A pihenőidő miatt is panaszkodhatnánk. [A Real Madridnak van messze a legkevesebb pihenőideje az aktuális ellenfelekkel összehasonlítva – a szerz. kieg.] Mi csak örülünk, hogy visszatérhettünk és alkalmazkodunk a helyzethez. Szoktunk háromnaponta játszani. Nincsenek kifogások, megfelelően felkészülünk majd a hátralévő meccsekre. Mindent bele fogunk adni az előttünk álló hónapokban.”

Hazard és Jović: „Eden remekül van, örül, hogy visszatérhet, és újra a csapattal van. Ami Lukát illeti, nagyon rossz hír, hogy otthon megsérült, ráadásul csúnyán, ami miatt egy darabig nem számíthatunk rá. Nem tudom pontosan, hogy meddig. Meglátjuk, hogy még az idény vége előtt visszatérhet-e.”

Nyomás: „A helyzet az, hogy két ponttal le vagyunk maradva a listavezetőtől. 11 kupadöntő áll még előttünk, mindent bele fogunk adni a bajnokság megnyerése érdekében.”

Összehasonlítás egy vb-vel vagy Eb-vel: „Tetszik ez az összehasonlítás. A játékosaim tudják, hogy milyen kupadöntőket játszani, döntő fontosságú pillanatokban, és mennyire fontos a felkészülés, mi pedig kiválóan felkészültünk. Hiszek az elvégzett munkánkban, most pedig itt az ideje, hogy megmutassuk a pályán, hogy hova jutottunk.”

LaLiga vagy BL: „Néha rosszul fejezem ki magam a spanyolom miatt. Számomra minden meccs fontos, ez ugyanúgy igaz a barátságos meccsekre is. Ez a mez erre tanított engem. A LaLiga nagyon hosszú sorozat. Kedvelem. Ha végig jól teljesítesz, akkor a BL-ben is jól fogsz. A bajnokság a legnehezebb, leghosszabb, legkeményebb sorozat. A spanyol futball erős, kemény ellenfelekkel állsz szemben, én pedig ezt nagyon szeretem. Ha felhúzod ezt a mezt, minden meccs fontos.”

Karantén: „Sok mindent csináltam, sok meccset néztem, mivel ezt élvezem. Emellett rengeteg időt töltöttem a családommal. Mindannyiunknak rossz időszak volt ez. Sokan vannak, akik elveszítették a szeretteiket. Mindenkit érintett ez a helyzet. Jó dolog, hogy minden kezd visszatérni a normális kerékvágásba. Nem főztem, mivel szörnyű vagyok a konyhában. Jobb vagyok a focinézésben.”

Mi hiányzott a legjobban? „A szabadságom. Senki nem szereti, ha kötelező otthon maradnia, de ezt kellett tennünk. Ez egy nagyon komoly világjárvány volt, de pozitívnak kell maradnunk, és a dolgok visszatérnek a normális kerékvágásba. A jövőre kell gondolnunk, és reménykednünk kell abban, hogy minden a jó úton halad.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Kroos
Tovább

Toni Kroos: Köszönöm!

A német játékos a Betis elleni mérkőzés lefújása után. Búcsú „Nem könnyű most megszólalni, csak annyit mondhatok, hogy…