Zidane: Az első félidőben nagyon erősek voltunk

A francia mester az Eibar elleni bajnoki győzelem után.

„Ez most egy teljesen más élmény volt, mint amiket eddig valaha átéltünk. Alkalmazkodnunk kell. Igaz, hogy jól kezdtük a mecset, de a második játékrész nehéz volt. Jól felkészültünk, de sok apróság történt, és nem voltunk kellőképpen élesek. Az első félidőből magammal viszem a jó dolgokat, nagyon erősek voltunk. Ez egy fontos győzelem volt, három fontos pontért játszottunk, most pedig tíz meccs maradt hátra.”

„Amit láttunk, az lehetett volna a 3-0 következménye is. Az első félidő nagyon jól sikerült, és emiatt talán túlságosan is visszavettünk a másodikban, de nem volt egy konkrét meghatározó dolog. Hogy a cserék miatt? Változtatnunk kellett. Carvajalnak például a bokájával volt probléma. Sergiónak is voltak gondjai, Eden pedig nagyon hosszú idő után tért vissza. Sok oka van annak, ami történt. Öt cserét kellett végrehajtanunk, de szerintem nem csak emiatt változott meg a játék képe.” 

„Nem mondom, hogy előre eldöntöttük, hogy Hazard 60 percet játszik majd. Tudtuk, hogy talán nem lesz olyan éles, ha végig kell játszania az egész meccset. Így kapott egy órát, jól játszott, ez most jót fog tenni neki. Meg is rúgták, ami ijesztő lehet, de ilyen a futball. A félidőben jól érezte magát, örült, nem félt. Elégedett a munkájával, ahogy mi és az egész csapat is.”

Zidane

„Tisztában vagyunk a helyzettel, egy kicsit furcsa mindenkinek a nézők nélküli stadion, de a játékosoknak hozzá kell szokniuk. Szerintem az idény végéig biztosan ez lesz, szóval meg kell szoknunk, és mindent bele kell adnunk a szurkolóink és az ellenfél drukkerei nélkül, akik egyébként szintén hatással lehetnek ránk. Ez van.”

„Nem tudok Benzema diétájáról. Mindig figyel magára, ahogy ezen a szinten a legtöbb játékos. Fizikálisan jó formában van, örül, hogy újra játszhat, valóban jól van. Reméljük, hogy így is marad, mivel szükségünk van rá.”

„Minden játékosnak fontos szerepe van. Ti azért vagytok itt, hogy erről beszéljünk. Végül mindig ugyanaz történik. Én minden játékosomra számítok. 10 meccsünk van hátra a bajnokságból, és ott van még a Bajnokok Ligája is, úgyhogy mindenkire szükségem lesz.”

„A meccsnaptárral nem tudunk mit kezdeni. Olyan, amilyen. Mély keretünk van, és mindig ugyanazt mondom. Mindenkire szükségünk lesz. Ami ma történt, hogy Carvajal, Ramos és Marcelo is problémákkal küzdött, ilyen hosszú szünet után várható volt. Jó, hogy van öt cserelehetőség, most pedig pihennünk kell, és a következő meccsre kell koncentrálnunk, ami csütörtökön este 22:00-kor lesz. Ez elkerülhetetlen.”

„Vannak támadóink, akik bármikor képesek megteremteni a különbséget. Úgy gondolom, hogy amikor Hazard Sergiónak passzolt, saját maga is betalálhatott volna, de ő rendkívül önzetlen, úgyhogy leadta a labdát. Tetszenek az ilyen pillanatok.”

„Rodrygo a Real Madrid játékosa. 23 bevethető srácom van, döntéseket kell hoznom minden egyes meccsen. Mendy beállt, mivel Carvajal rúgást kapott. Játszott már ezen a poszton. Nem nálunk, de ez egy olyan poszt, amit be tud játszani, nincs semmi gond a jobb lábával. Ez egy játékos sérülése után meghozott döntés volt.”

„Nagyon örülünk, hogy Asensio visszatért és újra bevethető, de lassan fogjuk visszaépíteni. Sok játékosunk van, Marco jó formában van, számolok vele. Ma nem vetettük be, de még sok meccs van hátra, és készen kell állnia, ahogy mindenki másnak is. Számítok rá.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Bellingham
Tovább

A Mallorca elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Mallorca elleni bajnokin. Kezdőcsapat 13. Lunin17. Lucas V.22. Rüdiger6. Nacho23. F.…
Toni Kroos (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Mallorca elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a soron következő bajnoki mérkőzésre. A keret Kapusok: Lunin, Kepa, Mario de LuisVédők: Carvajal,…