Zidane: Nem leszek edző 20 évig, nem az a típus vagyok

A francia mester az Espanyol elleni mérkőzés előtt.

A meccs: „Van még hét döntőnk, és az a tény, hogy megnyertük az elmúlt négy meccsünket, semmin nem változtat. Folytatnunk kell azt, amit eddig csináltunk. Az Espanyol nagyon meg fogja nehezíteni a dolgunkat, nagy szükségük van a pontokra. Tudva, hogy milyen meccsre számíthatunk, nagyon komoly koncentrációra lesz szükségünk, tisztában kell lennünk azzal, hogy ez egy újabb döntő. Mindent bele fogunk adni.”

Hozzáállás: „Nem bízzuk el magunkat. Tisztában vagyunk a helyzettel, hogy egy elől és egy hátul lévő csapat találkozik, de ez a futballban semmit nem jelent. Ki kell menni, és a pályán kell bizonyítani. Otthon akarják majd tartani a három pontot. Ugyanez történt a Mallora ellen is. Tudjuk, hogy mit akarunk, keményen meg kell küzdenünk a három pontért. Az Espanyol ugyanezt fogja tenni.”

Abelardo menesztése: „Erről nincs mit mondanom. Ez a klub döntése, én csak annyit mondhatok, hogy sajnálom Abelardót. Ha ilyen történik, az nehéz dolog, sajnálom.”

Zidane

Ramos: „Mindenki láthatja, hogy mire képes. Amikor a klubhoz csatlakozott, megvolt benne minden, de mindenekelőtt a szükséges személyiség. Nyerni akart, hihetetlenül lelkes volt, történelmet akart írni a klubnál, és ezt is teszi. Nem lep meg. Szerencsések vagyunk, hogy itt van velünk a Real Madridban, én pedig remélem, hogy itt fejezi majd be a karrierjét.”

Zidane, az edző: „Nem fogok 20 évig edzőként dolgozni. Előbb visszavonulok. Mivel nem vagyok az a klasszikus edző típus, így bármi megtörténhet. Semmit nem tervezek meg hosszú távra. Engem a mindennapi munka motivál. Ezután majd valami mást fogok csinálni. A fejemben mindig futballista voltam. 18 vagy 19 éves karrierem volt, és amikor megkérdeztek, hogy akarok-e majd edző lenni, azt mondtam, hogy nem, végül mégis itt kötöttem ki. Ez egy nagyon kimerítő munka. Sokkal jobban éreztem magam játékosként, mint edzőként. Elégedett vagyok azzal, amit elértem, de játékosként akkor vagy a csúcson, ha a Real Madridban játszhatsz.”

Nagyszerű játékosokkal dolgozni: „Nagyon szerencsés vagyok, hogy ennél a klubnál dolgozhatok. Hinned kell abban, amit csinálsz, ki kell élvezned azt, amid van, és nem arra kell gondolnod, ami nem a tiéd. Én napról napra élek. Szerencsés vagyok, hogy a legjobb játékosokkal dolgozhatok. Ez van, ha  a világ legjobb klubjában vagy. A legjobb játékosokat edzheted. Nagyon jól érzem magam a meccseken, de az edzéseken még jobban.”

Védekezés: „Olyasvalaki számára, mint én, aki szereti játszani a futballt, a dolgok védekező oldala a legfontosabb. Megvan az az előnyünk, hogy ez a védelem áll a rendelkezésünkre, olyan játékosaink vannak, akik elkötelezettek aziránt, amit teszünk. A védekezés nem négy vagy öt játékos feladata, mindenkinek ki kell vennie a részét. A csapat ereje és hozzáállása nagyon fontos a győzelemhez és a sikerességhez.”

Munka: „Semmit nem változtattunk meg. A játékosok nem igazán dolgoztak a labdával otthon, abban a 60-70 napban. De nagyon jót tett nekik, sokkal éhesebben értek vissza, ez látható az edzéseken és a pályán is.”

Jövő: „Az az igazság, hogy a világ legjobb klubjánál vagyok, és csak arra koncentrálok, ami a feladatom. Nem gondolok arra, hogy mi fog történni. Ha itt elveszítesz meccseket, azonnak kritizálnak, de ez semmin nem változtat. Jól dolgozunk, meccseket nyerünk, de még nem értünk el semmit. Jól és keményen dolgozunk, mindenki ugyanarra koncentrál, és csak azzal foglalkozunk, amire van ráhatásunk. A jövőm izgat a legkevésbé.”

Elvárások: „Tudjuk, hogy hol vagyunk, hogy ez milyen kihívásokkal jár, de ez nem változtat semmin. A legfontosabb a mindennapi hangulat, és az jó. Ezt kell fenntartanunk. Vannak csapatok, akik a visszatérés óta problémákkal küzdenek, vannak, akik kevésbé, de mind ugyanabban a csónakban evezünk. Mindenkinek sok meccset kell lejátszania, ez pedig komoly igénybevétellel jár. Megfelelően kell regenerálódnunk, és az apró dolgokra is gondolnunk kell. Hét meccs van még hátra, most pedig az Espanyolra koncentrálunk.”

Vinícius: „Minden játékos tisztában van azzal, hogy hol van, mindannyiunknak vannak jó és rossz időszakai. Mint az életben. Ha nehéz időszakon mész át, keményen kell dolgoznod. Jó formában vagyunk, Vinícius is. 21 éves (Így szerepel a hivatalos cikkben – a szerz. kieg.), és még rengeteget fejlődhet. De itt a csapaton van a hangsúly, és ez jó.”

Ramos – Varane páros: „Nem szeretek kiemelni senkit, mert a csapat számít, de nekik kivételes karrierjük van a klubnál, ami örömet okoz. Két olyan játékosról van szó, akik garanciát jelentenek és akikre lehet számítani.”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK