VIDEÓ – 15 éve nyitotta ki kapuit a Real Madrid City

A valdebebasi edzőközpont 2005. szeptember 30-a óta ad otthont a klub edzéseinek, továbbá az utánpótláscsapatok mérkőzéseinek.

Napra pontosan 15 esztendővel ezelőtt került megrendezésre a Real Madrid City megnyitója. Az edzőközponton a 2005 szeptember 30-a óta eltelt időszakban számos fejlesztés történt, és jelenleg ez a világ legjobb edzőkomplexuma. Az itteni létesítmények büszkeséggel tölthetik el a madridistákat, és otthont adhattak a tavalyi bajnoki ünneplésnek is. A végső győzelmet a valaha volt legnagyobb játékosról elnevezett Alfredo Di Stéfano Stadionban sikerült bebiztosítania a csapatnak, amely egyébként otthont adott a Real Madrid koronavírus-járvány miatt elrendelt szünetet követően megrendezett hazai mérkőzéseinek.

Zinédine Zidane kerete napi szinten dolgozik a Real Madrid Cityben, a játékosok itt találkoznak a mérkőzések előtt. Az edzőpálya a madridista utánpótlásközpont otthona is, amely 13 korosztályos csapat edzéseinek és mérkőzéseinek ad otthont. A Castilla hazai mérkőzéseit és a Juvenil A UEFA Ifjúsági Liga-meccseit is az Alfredo Di Stéfanóban játsszák, emellett a stadionban rendezték meg a Spanyolország – Ukrajna válogatott mérkőzést is.

A klub női csapata és utánpótlás csapatai, továbbá a kosárlabda csapat is teljesen beintegrálódott a valdebebasi körforgásba. Pablo Laso csapata a központ arénájában végzi az edzéseit, de az kosárlabdázók utánpótlás csapatai is itt dolgoznak. A Real Madrid City emellett otthont adott a klub legutóbbi taggyűlésének is.

Az edzőpályák mellett jelentős létesítmények még az akadémisták rezidenciája, továbbá az irodaépület. Előbbiben az utánpótlás játékosok számára áll rendelkezésre minden olyan eszköz, amely a fejlődésükhöz szükséges, utóbbi pedig a klub személyzetének és a Real Madrid Alapítvány munkatársainak biztosít munkakörnyezetet.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK