Conte: Jobban kell figyelnünk az apró részletekre

Az olasz mester a tegnap esti BL-meccs után.

Elégedett a teljesítménnyel? Mi akadályozta meg a pontszerzést?
Természetesen keserű szájízzel megyünk haza az eredmény miatt, de ezek a meccsek azt mutatják, hogy a csapat javul. Nem tudom, hány csapatnak lett volna meg a karaktere ahhoz, hogy ilyen meccset játsszon Madridban. Kétgólos hátrányban voltunk, visszajöttünk a meccsbe, és a vezetést is megszerezhettük volna. Ez a csapat minden szempontból egyre jobb. Sajnos az eredmények nem mindig támasztják ezt alá, de az ilyen teljesítmények magabiztosságot és erőt adhatnak ahhoz, hogy higgyünk a célunkban, hogy újra olyan csapat leszünk, amelyet mindenki tisztel. A csapat európai hadszíntéren javul, de nincs rövidebb út, egyszerűen több figyelmet kell fordítanunk az apró részletekre. Vereséggel térünk haza, de hiszünk a saját munkánkban. Nagyszerű meccset játszottunk, ahogy a Real Madrid is, akik már döntőként emlegették ezt a mérkőzést az elmúlt három napban.

Van magyarázat a csapat által elkövetett hibákra?
Nem igazán lehet mit mondani. Két gólt is odaajándékoztunk nekik. Volt egy elhibázott hátrapassz, és egy Hakimi ellen elkövetett Mendy-szabálytalanság. Aztán Ramos rászedett minket. Tudtuk, hogy az ilyen szituációkban mennyire jó, és ennél sokkal szorosabban kellett volna fognunk őt. A srácoknak az ilyen apró részletekre jobban kell figyelniük, mert ezen a szinten ezek a dolgok jelenthetik a különbséget.

Még lehetséges a továbbjutás?
Kilenc pont gyűjthető még a csoportban. Tudtuk, hogy ez lesz a legnehezebb meccsünk a csoportkörben. Három meccsünk van még, mi pedig mindent meg fogunk tenni a továbbjutás érdekében. Ez a csapat megmutatta, hogy bárki ellen képes játszani. Talán több szerencse kellene. Keményen kell dolgoznunk tovább, azzal a meggyőződéssel, hogy jó úton haladunk.

Forrás: inter.it
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK