Beszámoló: Eibar – Real Madrid (1-3): A blancók három ponttal távoztak az Ipurúából

Folytatódik a Real Madrid jó sorozata, ezúttal az Eibar együttesét sikerült legyőzni az Ipurúában.

A Real Madrid egy izgalmas, szórakoztató mérkőzésen múlta felül az Eibar együttesét a spanyol bajnokság aktuális fordulójában, az Ipurúában. A csapatnak a legjobb formájára volt szükség ahhoz, hogy elhozza a három pontot az Eibar otthonából, és megnyerje sorozatban ötödik mérkőzését is. Benzema, Modrić és Lucas Vázquez szerezték a vendégek góljait egy olyan meccsen, ahol már az első 40 másodpercben vezetett egy-egy támadást mindkét csapat.

Nem tartott sokáig a Real Madrid számára a vezetés megszerzése, Benzema már a hatodik percben betalált, miután Rodrygo mesteri passzát csodálatos mozdulattal szelídítette meg, majd váltotta gólra a védeni próbáló Dmitrovic mellett. 13 perc után a vendégek már meg is duplázták az előnyöket. Lucas Vázquez szerzett labdát egy sikeres letámadásnak köszönhetően, majd Benzemához passzolt, aki megverte Rodriguezt, majd Modrić elé tálalt, a horvát pedig nagyszerű lövéssel a kapuba helyezte a játékszert. Az Eibar letámadással próbálkozott, de Zidane csapata ennek ellenére is jól tartotta a labdát, többször is sikerült hosszú időre eldugni a labdát a hazaiak elől a gyors labdajáratásnak, helycseréknek köszönhetően, ami problémát okozott a hazaiaknak.

Benzema, Rodrygo, Modric

Benzemának megvolt a lehetősége az előny növelésére, azonban ígéretes helyzetben a kapu mellé bólintott. Kike García aztán a félidő vége előtt csökkentette a két csapat közötti különbséget. Egy védhetetlen lövést eresztett meg a tizenhatoson kívülről, amelyet mértani pontossággal helyezett a jobb felsőbe. A 35. percben Benzema remekül szelídített meg egy Kroos-indítást, majd védője szorításában a kapus mellett a hálóba lőtt, azonban a találatot a VAR segítségével egy néhány centiméteres les miatt érvénytelenítette a játékvezető. Ezt követően Mendy futott el a bal szélen, erőteljesen középre lőtt labdájáról viszont Lucas Vázquez néhány centiméterrel lemaradt, így továbbra is maradt az 1-2.

>>>A mérkőzés összefoglalója itt megtekinthető<<<

Lucas aztán a kapujából kirobbanó Dmitrovic mellett pöckölt el egy labdát, ám a kapu felé csordogáló játékszert Bigas a gólvonal előtt ki tudta vágni. A második félidőben az Eibar továbbra is letámadott, de ZIdane csapata újabb helyzeteket tudott kidolgozni. Rodrygónak két lehetősége is volt a gólszerzésre a tizenhatoson belül. Először kapu fölé tüzelt a 67. percben, aztán a kapussal került szembe egy támadás végén, azonban a hálóőr lábbal védeni tudta a próbálkozását. Ezt követően Zidane Asensiót és Valverdét küldte pályára, Modrić és Rodrygo pedig pihenőt kaptak. Asensio ígéretes helyről végzett el szabadrúgást, azonban lövése néhány centivel elkerülte a jobb felső sarkot, és a kapu sarka melletti kamerát találta telibe. A hosszabbítás perceiben a hazaiak mindent megtettek azért, hogy megszerezzék a döntetlent érő találatot, azonban Sergio Ramos egy mesterien kivitelezett utolsó pillanatos becsúszó szereléssel tett arról, hogy ez ne történjen meg, ráadásul Lucas Vázquez minden hazai reményt eloszlatott, amikor a 92. percben kíméletlenül lőtt a labdát Dmitrovic kapujába egy kontratámadás végén, ezzel beállítva az 1-3-as végeredményt.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK