Andreas Christensen: Szörnyű ellenfél akarunk lenni

A Chelsea védője a Real Madrid elleni BL-elődöntő visszavágója előtt.

„Tudjuk, hogy jelenleg nehéz a csapatunk ellen játszani, de ugyanakkor komoly kvalitásokkal rendelkezünk elöl is, és szépen játszunk. Szóval nincs rajtunk extra nyomás, egyszerűen azt fogjuk tenni, amit mindig, amit már oly régóta teszünk, és mindeközben megmutatjuk, hogy milyen jól tudunk támadni.”

„Változtattunk a rendszeren, ami egyértelműen jól sikerült, és minden egyes meccsel egyre jobbak vagyunk, nem csak a hátsó ötös, hanem az egész csapat. Megpróbálunk olyan csapat lenni, amely ellen nehéz játszani, amely egy szörnyű ellenfél, és amint megszerezzük a labdát, jól és gyorsan akarunk játszani, tele energiával.”

ChristensenA kép forrása: YouTube (Chelsea Football Club)

„Mindenki ugyanazért dolgozik, rengeteg új dolgot próbáltunk gyorsan bevezetni, jelenleg folyamatosan fejlődünk, ha pedig sikerülnek a dolgaink, akkor nő az önbizalmunk, és tovább próbálkozunk, dolgozunk azon, hogy még jobban működjön minden, mint most.”

„Sokféle szerkezetben és nagy fegyelemmel játszunk, különösen akkor, ha nincs nálunk a labda. Nagy energiával vetjük magunkat a játékba, nem hagyhatjuk őket levegőhöz jutni. Próbálunk okosan játszani, szóval nem akarjuk kifárasztani saját magunkat. Amint megvan a labda, tudjuk nyugodtan járatni, vagy gyorsan, direkt játékkal előre vinni.”

„Az olyan csapatok ellen, amelyek sokat tartják a labdát, jobban oda kell figyelnünk arra, hogy terelgessük őket, ha mondhatom ezt így, ha pedig megvan a labda, akkor talán nem annyira szeretnek futni utána, ezt pedig ki kell használnunk. Szóval mindig arra gondolunk, hogy mit tudunk tenni annak érdekében, hogy segítsünk magunkon, ez pedig rengeteg apró részletből áll össze.”

„Nagyon szeretnénk bejutni a döntőbe, majd pedig megnyerni a sorozatot. Ezért játszunk, az ilyen nagy trófeákért. Már akkor tudtam, hogy a Chelsea játékosa leszek, amikor 2012-ben megnyerték a sorozatot, közelről követtem a történéseket. Szóval már akkor is reménykedtem, és azóta is reménykedem, hogy megnyerhetem én is egyszer ezt a címet a csapattal. A klubnál mindenki a történet része akar lenni.”

ChristensenA kép forrása: YouTube (Chelsea Football Club)

„Persze akkor még csak 16 voltam, szóval elég fiatal, és tudtam, hogy valószínűleg hosszú út fog vezetni odáig, hogy egyáltalán részese lehessek egy ilyennek, de a klubban rejlő kvalitások és az egész körítés volt az, ami ide hozott engem.”

„Hosszú idő óta küzdünk már ezért, de eddig nem sikerült, viszont úgy gondolom, hogy most jó helyzetben vagyunk. Megfelelő egyensúly van a fiatal, sikeréhes játékosok és a tapasztalt veteránok között. Nagyon várjuk a meccset, hiszen rengeteget jelent ez számunkra, és a klubnak is.”

Forrás: chelseafc.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK