Beszámoló: Inter Milan – Real Madrid (0-1): Küzdelmes meccsen, de megvan a három pont

A Real Madrid három ponttal utazhatott haza Milánóból, miután egy rendkívül küzdelmes, az utolsó pillanatig nyílt mérkőzésen Rodrygo utolsó perces góljának köszönhetően győzelemnek örülhetett.

Az első néhány percben óvatos játékkal kezdtek a csapatok (főleg a Madrid), járatták a labdát, próbálták azt megtartani. A hatodik percig kellett várni az első próbálkozásra, amikor Lautaro Martínez lőtt kapásból kapura egy hosszú indítást követően, azonban Courtois magabiztosan védett. Válaszul Viníciust próbálták meg kiugratni a társak, ám a kissé hosszú labdára az Inter védője majd Handanović is előbb odaért.

A 9. percben aztán Džekót ugratta ki Lautaro, a veterán támadó kapura lőtte a labdát, ám Courtois szögletre tudta tolni a játékszert. Az ezt követő pontrúgást követően Milan Škriniar fejelhetett, ám a labda a kapu felett hagyta el a játékteret. A madridi oldalról leginkább Vinícius próbálkozott, ám az olaszok láthatóan nagyon felkészültek a játékosból, aki egyelőre nem tudta kamatoztatni sebességét és cselezőkészségét.

Vini

A 12. percben Brozović ívelt át a hosszú oldalra, ám Perišić nem tudta kapura irányítani a labdát, a Madrid jöhetett kirúgással. Két perccel később Casemiro gondolt egyet, és 25 méterről vette célba Handanović kapuját, azonban lövése ha nem is sokkal, de célt tévesztett. A Real Madrid mélyen védekezett ezekben a percekben, így a pálya közepén lényegében zavartalanul robogtak át az olaszok. A másik oldalon viszont magas letámadást láthattunk, az Inter már a saját tizenhatosuknál letámadta a Real Madrid játékosait.

A 16. perc végén ígéretes helyzetet alakítottak ki a blancók, a jobb szélen Carvajal ugratta ki Lucast, aki középre gurított, a labdája kissé Benzema mögé ment, és bár a francia még elérte, már nem tudott tökéletesen lőni, a védők blokkolni tudtak. A 19. percben Lautaro előtt adódott nagy lehetőség egy kontratámadás végén, miután Perišić ívelt nagyszerűen középre. Az argentin zavartalanul fejelt kapura, ám Courtois ismét a helyén volt.

Innentől a 25. percig mezőnyjáték zajlott, leginkább az Inter járatta a labdát, a Madrid pedig védekezett, ám ekkor Carvajal hibázott nagyot, amiből majdnem gond lett. A spanyol védő labdát veszített a tizenhatos előterében, Lautaro pedig kapura tört, ám Dani az utolsó pillanatban még visszaért és javítani tudott. Egy perccel később Carvajal a másik oldalon akadályozott meg egy olasz támadást. A kontrából aztán Benzemát próbálta helyzetbe hozni Valverde, akinek első beadása a védőkben akadt el, az ismétlést pedig Karim mögé adta, így a francia nem tudta kapura irányítani a labdát.

A 30. perctől aztán látványosan megváltozott a Real Madrid taktikája, a blancók láthatóan feljebb húzódtak, ők is elkezdték letámadni az olaszokat már a saját tizenhatosuknál, aminek az eredményeként a játék képe is megváltozott. A meccs eddigi legnagyobb helyzetére a 35. percig kellett várni, Militão fejelt kapura Modric szöglete után teljesen tisztán, ám a fejes néhány centivel elkerülte a kaput. Az ellentámadásból aztán Lautaro Martínez csúsztatott egy beadás után ismét kapu felé, de nem találta el a portát. Egy perccel később Brozović próbálkozott a tizenhatosról Alaba mellől, ám lövése néhány centivel célt tévesztett.

A 43. percben az Inter előtt adódott nagy lehetőség, Džeko lőtt kapura közelről egy beadást követően, ám Courtois nagyot védett. A szögletből aztán Brozović próbálkozott tizenhatoson kívülről, de életerős löketét a védők blokkolni tudták. A 45. percben Brozović még csúnyán lerúgta Nachót, egy bedobás szituáció előtt Lautaro (bár hirtelen úgy tűnt, hogy Inzaghi) még kapott egy sárga lapot, miután beleütött a labdába, de a félidőben más említésre méltó már nem történt.

A szünetben egyik mester sem változtatott a felálláson. A 47. percben a Madrid előtt adódott komoly lehetőség, Carvajal lőtte élesen kapu elé a labdát, ám a védők az utolsó pillanatban tisztázni tudtak a középen érkező Benzema elől. A következő néhány perc a Madrid sikertelen próbálkozásairól szólt. Az 53. percben aztán Çalhanoğlu végzett el szögletet, (a minden védőnknél egy fejjel magasabb) Džeko fejelt teljesen tisztán kapura, Courtois hatalmasat védett, a kipattanót Škriniar nem tudta irányítani, társa, aki elé odapattant a labda, lesen tartózkodott, így felszabadult a madridi kapu. Az Inter kettőt is cserélt, Dimarco és Dumfries állt be Perišić és Darmian helyére.

Courtois

Az 57. percben Vinícius ki tudott ugrani, középre adott labdáját Modrić eltörte, az Benzema elé került, aki kijátszotta a szélre Carvajalhoz, a védő lövésénél azonban Handanović védeni tudott. Alaba buktatásért sárga lapot kapott a 60. percben. Inzaghi ismét két játékost cserélt, a 65. percben Çalhanoğlu és Lautaro helyére küldte be Vidalt és Correát, a túloldalon Ancelotti pedig Rodrygót küldte pályára Lucas Vázquez helyére. A következő percekben a Madrid Rodrygo és Vinícius révén próbálkozott a széleken megindulni, ám nem túl sok sikerrel. Vinícius többször is komoly zavart okozott a védelemben, azonban az utolsó passzok mindig hiányoztak.

A 77. percben szépen adogatott az Inter, míg végül Vidal próbálkozott lövéssel, ám a blancók blokkolni tudtak. A 79. percben a Madrid következett, Valverde beadásánál Benzema próbálkozott fejessel, ám a kísérlete elkerülte a kaput, illetve les miatt le is fújták az esetet. Ancelotti aztán pályára küldte Camavingá, aki Luka Modrić helyére állt be. A 80. perc végén ismét a Madrid támadott. Carvajal ment el ügyesen a szélen, visszagurított labdáját Benzema, majd Vinícius küldte kapura, de mindkét próbálkozást blokkolták a hazai védők.

A 84. percben Barella helyére Vecinót küldte pályára Inzaghi mester. A 87. percben ismét Vinícius hibázott, Valverde labdaszerzése után vezetett ígéretes kontrát a Madrid, ám Benzema passzát a brazil a becsúszó védőbe lőtte. A 89. percben aztán megtört a jég, Ancelotti cseréi összehozták a gólt. Valverde ugratta ki mesterien a kiválóan helyezkedő Camavingát, a francia csodálatos passzát pedig Rodrygo lőtte fordulásból a kapuba. Micsoda játék, micsoda találat… 0-1!

Rodrygo, Nacho, Camavinga

A 91. percben Ancelotti még beküldte Asensiót Vinícius helyére, ám ennek a cserének az időhúzáson kívül sok jelentősége már nem volt. Camavinga volt meggondolatlanul szabálytalan Dumfries-zel szemben a tizenhatos előterében, Dimarco végezte el a szabadrúgást, de a blancók felszabadítottak, a játékvezető pedig véget vetett a találkozónak.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK